Sol Dik Masa üstü
Sağ Dik Masa Üstü

Belediye Başkan Aday Adayı Evran’ın, Kıyıkışlacık Buluşması

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Belediye Başkan Aday Adayı Evran’ın, Kıyıkışlacık Buluşması
Önseçim çalışmaları için üyelerle buluşma ve görüşme ziyaretlerini sürdüren CHP Milas Belediye Başkan aday adayı Servet Evran, Milas’ın tarihi ve turistik yerleşim birimlerinden Kıyıkışlacık’ta parti üyeleriyle buluştu.

Antik dönemdeki adıyla İasos olarak bilinen, Karya’nın balıkçılık merkezi olan, Balıkpazarı ile ünlü, Güllük Körfezinin kıyısında yer alan, sınırları içinde 22 yazlık sitenin bulunduğu, kışın 2,500-3,000, yazın 30,000 kişinin yaşadığı, çevre sorunları yaratacak olan ikinci bir yükleme boşaltma limanı yapılmak istenen Kıyıkışlacık’ta üyelerle buluşma; karşılıklı konuşmalar ve isteklerin dile getirilmesi şeklinde geçti.
MAHALLE TEMSİLCİSİ HASAN OĞUL’UN KONUŞMASI
Kıyıkışlacık buluşmasının açış konuşmasını Mahalle temsilcisi Hasan Oğul yaptı. Oğul, şunları söyledi: “Parti aday adaylarımız, kendilerini tanıtmak için bizleri ziyaret ediyor. Bugün de Servet Evran ve birlikte olduğu arkadaşları bizi ziyarete geldiler. Kendilerine teşekkür ediyor, hoşgeldiniz diyorum. Biz hepimiz bir aileyiz. Kim gelirse, hepsine hoş geldin diyoruz, konuşmalarını dinliyoruz. Zamanı gelince oy vereceğimiz insanların; yapacaklarını, projelerini dinliyoruz. Tercihimizi ona göre yapacağız. Bunun bilincindeyiz. Kendilerini tanıtması için sözü Belediye başkan aday adayı Servet Evran’a bırakıyorum. Buyrun.”
EVRAN: “YEREL SEÇİMLER BİR DÖNÜM NOKTASI OLACAK”
Belediye Başkan Aday Adayı Evran Şöyle Konuştu: “Öncelikle bugünkü çağrımıza uyarak geldiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum. Hepinizi, şahsım, ekip ve yol arkadaşlarım adına sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Hoşgeldiniz. Bildiğiniz gibi 31 Mart 2024 tarihinde tüm ülkede yerel seçimler yaşanacak. Bu yerel seçimleri, ülkemiz için bir dönüm noktası olarak tanımlıyorum. Neden bir dönüm noktası olacak? Cumhurbaşkanlığı seçiminde iktidarı almaya ramak kalmıştı. Alamadık. Hepimiz çok üzüldük. Hepimizde bir hayal kırıklığı oluştu ama Cumhuriyet Halk Partisinin değerli üyeleri, Cumhuriyet Halk Partisine gönül vermiş insanlar asla umudunu kaybetmemeli. Neden umudunu kaybetmemeli çünkü Cumhuriyet Halk Partililerin gönlünde Atatürk vardır. Yolları, Atatürk’ün bize gösterdiği Cumhuriyet yoludur. Kuvayı Milliye ruhudur. O nedenle hiçbir zaman umudumuzu kaybetmeyeceğiz.
Milas’ta yaktığımız ateş, Türkiye’ye yayılacak!
Önümüzdeki yerel seçimler, bizler için çok çok önemli. Önemli olduğunun da farkına, ayırdına varmalıyız. Neden farkına varmalıyız çünkü biz, bugünden sonra yarınlara doğru yürürken, dün olduğu gibi yarınlarımızda da ne yapacaksak, en iyisini yapmak zorundayız. Bu görev ve sorumluluk, çok ciddi şekilde, özellikle Cumhuriyet Halk Partililerin omuzlarındadır. Biz bunun bilincindeyiz ve bu görev anlayışıyla çalışmalarımızı hayata geçireceğiz. Biz işimizi çok iyi yaptığımız takdirde, Milas’ta yaktığımız ateş, tüm Türkiye’ye dalga dalga yayılacak. Bütün Türkiye’de Cumhuriyet Halk Partisi Belediyeleri, çok ciddi bir şekilde çalışıp, neden belediye başkanı olduklarını, neden belediye meclisi üyesi olduklarını, neden o belediyeyi yönetmek için yola çıktıklarının farkına varırlar da bu enerjilerini, belediye çalışmalarına yansıtırlarsa; halk yararına, kent yaşam konforu için güzel çalışmalar gerçekleştirilir. Milas’ta hayata geçirilecek olan bu belediyecilik anlayışı dalga dalga tüm ülkeye yayılırsa; CHP için genel iktidarın yolu da aralanmış olacaktır. Bu şekilde iktidarın kapısını açmış olacağız. Ben buna inanıyorum. Ben bu bilinçle yola çıktım, arkadaşlarım da bu bilinçle yola çıktı.”
“Akbelen Gerçeği: Başka Bir Enerji Mümkün mü?”
Belediye başkan aday adayı Evran, bu giriş konuşmasından sonra kendisinin mesleki yaşamı ve üyesi bulunduğu TÜRMOB(Türkiye Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odaları Birliği) bünyesindeki mesleki ve demokratik çalışmaları ile Muğla Oda Başkanlığı sırasındaki yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Evran, Muğla Oda başkanıyken Akbelen orman direnişi için “Akbelen Gerçeği: Başka Bir Enerji Mümkün mü?” başlıklı bir raporun hazırlanmasına öncülük ettiğini ve bu raporun 9 Aralık’ta Akbelen’de geniş bir katılımla TÜRMOB genel başkanı Emre Kartaloğlu tarafından okunduğunu söyledi.
Diğer konuşmalar
Evran’ın konuşmasından sonra toplantıda bulunan Belediye Meclis Üyesi aday adayları kısa kısa kendilerini tanıttı ve daha sonra parti üyeleri İsa Bağcı ve Emekli Pilot Kurmay Albay Mehmet Coşkun ile İasos Spor kulübü başkanı Akın Durmaz birer konuşma yaptı. Toplantıda Kıyıkışlacık Muhtar adayı eski Turizm Derneği Başkanı Ersin Tunca da hazır bulundu.
AKIN DURMAZ: “Önceki kulüp başkanımız Yıldırım Amca’nın vefatından sonra 23 yıl futbola ara verildi. Biz yönetim ve halk olarak geçen yıl kulübü tekrar canlandırdık. Geçtiğimiz yıl Bodrum A grubundaydık. Namağlup şampiyon olduk. Birinci Amatör’e yükseldik. Bu yıl 1. Amatörde B grubundaydık. Grubumuzda Marmaris, Datça, Muğla İdman Yurdu, Yerkesik ve Boğaziçi yer alıyor. Ligin bitmesine iki hafta kala, namağlup olarak, şampiyonluğumuzu yine ilan ettik. Sizin işiniz zor, bizlerin de işi zor. Kıyıkışlacık’a bir spor tesisi, en azından bir halı saha kesinlikle şart. Buradaki gençleri uyuşturucudan, alkolden ve kahve köşelerinden kurtarmamız lazım. Gelecek yıl Süper Amatör’de mücadele edeceğiz. Milas Belediyespor, Ortaca Belediyespor ve belediye takımlarıyla mücadele edeceğiz. Spora önem verirseniz seviniriz. İasos Spor kulübü olarak sizlerden destek bekliyoruz.”
(Evran’ın yanıtı: Kadına, gençliğe, spora, sporcu gençliğe bizden tam destek. Hiç merak etmeyin! Bundan endişeniz olmasın.)
İSA BAĞCI: “Siz sekiz başkan aday adayı, bizim sevdiğimiz insanlarsınız. Önseçim olsa daha iyi olur. Herkesin gönlünden geçen bir aday vardır. Oraya atar. Önseçimden kim çıkarsa, o bizim adayımız olur. Bu şekilde kırgınlık, küskünlük olmaz. Altmış senedir CHP üyesiyim. Bu yaşıma rağmen CHP için koşuyorum. Atama olmasın. Önseçim olsun.”
MEHMET COŞKUN: “Babası Ali Evran çok saygı duyduğum birisi. Ben bir partiliden önce, kişiliğe önem veririm. Çok iyi bir aileden gelen ve kişilikli bir insanı burada görüyorum. Aday Adaylığının Milas için, memleketimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Söylediği projeler içinde birisi dikkatimi çekti; Katılımcılık. Katılımcı demokrasi uygulaması; çok önemli. Bu konuyu ilk defa duydum ve çok takdir ettim. Sadece Servet Bey’i değil, ekibini de çok beğendim. Hepsi iyi insanlar. Seçildiğiniz takdirde, ileride ben de size yardımcı olmak isterim. Ben kurmay subayım. Kurmay subay öyle kolay olunmuyor. Projeler üretmekle, yeni fikir ve düşünce üretmekle olunuyor.”
GELECEK DÖNEMDE MİLAS’TA, YENİ BİR BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI HÂKİM OLACAK!
Konuşmalardan sonra CHP Milas Belediye başkan aday adayı Servet Evran, toplantıyı şu ifadeleriyle bitirdi: “Biz Milas Belediyeciliğinin ne kadar ciddi bir iş olduğunun bilincindeyiz. Bu görev bize verildiğinde, Milas Belediyesinin, omuzlarımıza nasıl bir yük bindireceğinin farkındayız. Biz, Milas’ın değerlerinin de farkındayız. Biz, Milas halkının her şeye layık olduğunun, Milas halkının daha iyi koşullarda, geleceğe doğru yürümesinin de farkındayız. Bu bilinçle yola çıktık, bu bilinçle hareket ediyoruz ve sizin karşınıza da bu bilinçle geldik. Bize güvenin, bizim samimiyetimize inanın. İş disiplini ve iş ahlakı, bizim için önemlidir. Önümüzdeki dönemde Milas’ta yeni bir belediyecilik anlayışı hakim olacak. Sizlerin önüne sandık konulduğunda, o sandığın başına giderken şunu düşünün lütfen: burada yeni döneme ne kadar doğru başlayabilirsek, ondan sonraki süreç doğru şekilde devam edecektir. Bütün bu anlattıklarımın ışığında o sandığa giderken bunu düşünmenizi rica ediyorum, sizden. Önümüzdeki önseçimde bizlere oy vermenizi istiyorum, sizlerden. Siyasetçi en sonunda oy isteyecektir mutlaka. Hepinizi saygıyla selamlıyorum.”

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çayırlı’dan Esnafa, 5 Yılda Modern Bir Milas Sözü…Önceki Haber

Çayırlı’dan Esnafa, 5 Yılda Modern Bir M...

Barış Saylak’tan Yılbaşı MesaisiSonraki Haber

Barış Saylak’tan Yılbaşı Mesaisi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar