Sol Dik Masa üstü
Sağ Dik Masa Üstü

ESNAFIN DA, EMEKLİNİN DE YÜZÜ BİZİMLE GÜLECEK

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ESNAFIN DA, EMEKLİNİN DE YÜZÜ BİZİMLE GÜLECEK
İYİ Parti Milas Belediye Başkan Adayı Mehmet Çayırlı, İlçe Başkanı Gürsel İnce ve bazı belediye meclis üyesi adaylarıyla ilçe merkezindeki Kadıağa, Menteşe ve Burgaz Mahallesi ana cadde üzerindeki esnafı ziyaret etti. Cadde üzerindeki esnafı dolaşırken çok sayıda emekli vatandaşlarla da görüşen Başkan Adayı Çayırlı, esnafın da, emeklinin de önümüzdeki dönemde kendileriyle birlikte yüzlerinin güleceğini söyledi.

Gerçekleşen ziyaretlerde esnaf, seçim sonrası merkezi hükümetin yapacağı ve vatandaşın üzerine yağmur gibi yağacak zamlar nedeniyle raflara konulacak ürünü satın almakta zorlanacaklarını, dahası alım gücü düşen vatandaşın işyerlerine giremeyeceğini öne sürerek; “Akaryakıt ve dövize gelecek zamlar iğneden ipliğe her sektörü etkileyecek, dışa bağımlı hale gelen Türkiye’de esnaf da, çiftçi de, sanayici de bugünden çok daha zor günler yaşayacak. Öte yandan bugüne kadar Milas Belediyesi’nden de bize dönük bir çalışma görmedik. En azından çiftçiye fidan, tohum, gübre vs gibi konular da destek oldular. Bizim için ne yaptılar?” diye dert yanarken, sattığını yerine koyamayan, tüm esnafın banka kredileriyle günü kurtarmaya çalıştığını ifade ettiler.
Asgari ücretli bir çalışanın yaklaşık 25 bin lira maliyeti olduğunu belirten cadde üzerindeki esnaflar, işyeri kiralarının da ödenemeyecek boyutlara geldiğini dile getirerek; “Buna bir de artan vergi, sigorta ve Bağkur primlerini eklediğiniz de esnafın nasıl bir durumda olduğunu daha iyi anlarsınız” diyerek seçilmesi halinde Çayırlı’dan esnaf için ne yapacağını sordular.
ESNAFIN BAĞLI OLDUĞU ODA’LARLA İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALAYACAĞIZ.
Esnafı dikkatle dinleyen ve aktarılanları not alan İYİ Parti Milas Belediye Başkan Adayı Mehmet Çayırlı; “İlçemizde hem de son derece aktif olan, bu anlamda ilçenin en önemli sivil toplum kuruluşlarını oluşturan Oda’larla Milas Belediyesi arasında işbirliği protokolü imzalayarak, tüm esnafı koruyacak bir çözüm yolu bulacağız. Banka-Oda ve Belediye arasında en düşük oranda kredi imkanı sağlamanın yanı sıra, küçük ve orta ölçekli esnafı koruma adına yoksul ve dar gelirli ailelere verilecek alışveriş kartlarıyla esnafın iş yapmasını sağlayacağız. 
İlçe merkezindeki ana caddelerde yapılacak düzenlemelerle, alınacak bazı önlemlerle esnafın erken saatlerde işyerini kapatmasını engelleyecek, en azından özellikle yaz aylarında daha geç saatlere kadar esnafın iş yapmasına olanak sağlayacağız. Anaokulu, ilkokul ve ortaokul seviyesindeki öğrencilere gıda, kırtasiye ve kıyafet yardımını ilçedeki esnaftan karşılayarak, tüm sektörlere bir canlılık getireceğiz” diyerek, ilçenin ve doğal olarak ülke ekonomisinin can damarı esnafı koruyacak bir anlayış içinde olacaklarını söyledi.
ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN YAPTIĞINI NEDEN MİLAS BELEDİYESİ YAPMASIN?
Esnaf gezisi sırasında çok sayıda emekli ile de karşılaşan ve onların da sıkıntılarını dinleyen Başkan Adayı Çayırlı; “Son 5 yıldır Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediyeleri başta olmak üzere birçok büyükşehir belediyesi, sosyal belediyecilikle ilgili çok ciddi örnekler oluşturdu. Dar gelirli, yoksul vatandaşlara gıda, kıyafet, yakacak yardımı yaptıkları gibi emeklilere, çalışmayan ev hanımlarına da nakdi yardım yaparak geçim sıkıntılarını en aza indirmeye gayret ediyorlar. 
Milas’ta da bu anlamda ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız olduğu gibi, çalışmayan ev kadınları ve tek maaşla geçinmeye çalışan emeklilerimiz var. Halktan topladığımız vergileri yine halka döndürme konusunda kararlıyız. Tüm bütçe imkanlarını zorlayarak emeklilerimize, dar gelirli ve yoksul vatandaşlarımıza her türlü desteği sağlayacağız. Bunu yaparken de kimsenin onurunu kırmadan, ‘Bir elin verdiğini diğer el görmez’ anlayışıyla hareket edeceğiz. Bu konuda muhtarlarımız, belediyemizin sosyal işler birimi sürekli istişare içinde olacak, illaki vatandaşımızın bize ulaşmasını bekleyemeyeceğiz. Tam aksine biz arayıp vatandaşın ayağına gideceğiz” diyerek emekliler başta olmak üzere dar gelirli vatandaşın dostu bir belediye olma sözü verdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Beton Mikseri Korkuttu: Elektrik Direği Devrildi…Önceki Haber

Beton Mikseri Korkuttu: Elektrik Direği...

BELEDİYE BAŞKAN ADAYI FEVZİ TOPUZ SAHA ÇALIŞMALARINA SANAYİ SİTESİ’NDE DEVAM ETTİSonraki Haber

BELEDİYE BAŞKAN ADAYI FEVZİ TOPUZ SAHA Ç...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar