Sol Dik Masa üstü
Sağ Dik Masa Üstü

Mutlu: “Atatürk Yoksa Biz De Yokuz!”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Mutlu: “Atatürk Yoksa Biz De Yokuz!”
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Fenerbahçe ile Galatasaray arasında Suudi Arabistan’da 29 Aralık 2023 tarihinde oynanması planlanan ancak yaşanan kriz sonrası iptal edilen Süper Kupa maçına ilişkin bir açıklama da CHP Milas Belediye Başkan Aday Adayı Halil Mutlu’dan geldi.

Mutlu’nun açıklamasında şu ifadeler yer aldı:
“Yaşananlar, hem de Cumhuriyetimizin 100’ncü yılına atfedilen süper kupa finalinde Atatürk resimli formalarla futbolcuların sahaya çıkmaması tam anlamıyla bir rezalettir. Bu rezaleti yaşatanlar derhal görevlerinden alınmalı ve Türk halkından özür dilenmelidir. Bunu yaşatanlar unutmasın ki Atatürk yoksa biz de yokuz” diyerek, üzerine giydiği Atatürk resimli tişört ile tepki dolu bir açıklama yaptı.
CHP Milas Belediye Başkan Aday Adayı Halil Mutlu; “Sayın Genel Başkanımız Özgür Özel’in, Anıtkabir’e gitmeyen Suudi Arabistan’a Cumhuriyetin 100’üncü yılının en büyük kupasını götürmek hangi aklın ürünü sorusu, sanırım bu yaşananları özetleyen bir sorudur. Madem ki ülkemizin iki güzide, milyonlarca taraftarı olan iki büyük takımı arasında oynanacak süper kupa, cumhuriyetimizin 100’ncü kuruluş yılına atfedildi, öyle ise neden kurtuluş mücadelesinin ilk ateşinin yakıldığı Samsun’da, Sivas’ta, Erzurum’da veya Amasya’da oynanmadı. Maçın oynanacağı stad ay yıldızlı bayraklarla donatılsa, görsel şovlar tribündeki seyirciler tarafından sergilense, o coşku başta maçın oynanacağı o şehirde ve tüm ülkeye yaşatılsa kim ne kaybederdi? Ne yazık ki hem de 24 saat arayla 12 vatan evladını şehit verdiğimiz günlerde yaşanan süper kupa krizi, tam anlamıyla bir fiyaskodur. Böyle bir durumu Türkiye’ye yaşatanlar Türk halkından samimi bir özür dilemelidirler.
Atatürk’ün adını anmayan, kabrine gitmeyen, İstiklal Marşımıza dahi tahammül edemeyen, Atatürk’ün askerini, ‘Merhaba asker’ diye kendi dilinde selamlamak yerine, Arapça selamlayan bir adamın ayağına Atatürk’ün iki takımının maçını götürürsen bu olur. Bu ülkenin bir ferdi olarak hem Galatasaray, hem de Fenerbahçe kulüp yöneticilerimizi maça çıkmama kararından dolayı kutluyorum. Her iki kulübümüzün de verdiği ‘Atatürk yoksa biz de yokuz mesajına yürekten katılıyor, Atatürk ve cumhuriyet sevgisinin bu milletin gönlünde sonsuza dek yaşayacağının altını bir kez daha çiziyoruz.”


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Buza Hırsızları Güvenlik Kamerasına Yakalandı.Önceki Haber

Buza Hırsızları Güvenlik Kamerasına Yaka...

ÇETİN: “SANAT, SPOR VE KÜLTÜRÜN YAŞAMASI VE YAŞATILMASI İÇİN ADAYIM…”Sonraki Haber

ÇETİN: “SANAT, SPOR VE KÜLTÜRÜN YAŞAMASI...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar