Sol Dik Masa üstü
Sağ Dik Masa Üstü

ÇETİN: “SANAT, SPOR VE KÜLTÜRÜN YAŞAMASI VE YAŞATILMASI İÇİN ADAYIM…”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ÇETİN: “SANAT, SPOR VE KÜLTÜRÜN YAŞAMASI VE YAŞATILMASI İÇİN ADAYIM…”
İİlçedeki spor camiasının yakından tanıdığı, eski Yeni Milasspor Kulüp Başkanı Cenker Çetin, 31 Mart 2024 Yerel seçimlerinde Milas Belediye Meclis Aday Adaylığına başvurduktan sonra saha çalışmalarını da aralıksız sürdürüyor. Çetin; “Belediye Meclisi’nin kent üzerindeki gücüne ve etkisine inanarak, gerçek anlamıyla halkın temsil hakkını yerine getirmek, her alanda şehrimizde yaşanan sorunları idari, bilimsel ve kültürel açılardan ciddiyetle ele alarak çözüme kavuşturmak için adayım” diyerek, Cumhuriyet Halk Partili üyelerin de yakından tanıdığı bir isim olarak önümüzdeki 5 yılda Milas’a ve Milaslılara hizmet edeceğini söyledi.

Belediye hizmetlerinin eşit, adil ve verimli şekilde halka ulaşması için halk ile Belediye birimleri arasında etkin koordinasyon kurmak, turizm, spor, sanat ve kültürel açıdan ilçede ihtiyaç duyulan hizmetlere ve şehrin tanıtımı için yapılacak tüm çalışmaları en üst seviyede yapmak üzere aday olduğunu belirten Cenker Çetin açıklamasında;
“Esnafımızın sorunlarının çözümlerinde ve iş potansiyellerinin geliştirmesinde esnaf ile belediye arasında köprü kurmak, çağımızın gerektirdiği tüm iletişim ve teknolojik gereçleri kullanarak halkla belediye arasında hızlı ve geri bildirim alınabilen bir iletişim ağı kurmak, ülkemizin yaşadığı ekonomik sorunların kentimize etkilerini takip etmek ve rasyonel çözümler ile kötü etkiyi minimuma indirmek, tarımsal faaliyetlerde günümüze uygun destekleri çiftçilerimize ulaştırmak için gerekli proje ve çözüm önerilerini geliştirmek,
kentsel yaşam ve deprem yönetmeliklerine uygun yapılaşma ve dönüşüm için güncel ve sürdürülebilir imar uygulamalarını hayata geçirmek için çalışmalar yapmak için aday oldum” dedi. 
5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 18.Maddesi’nce belediye meclisin görev ve yetkilerini;
-Stratejik plan ile yatırım ve çalışma programlarını, belediye faaliyetlerinin ve personelinin performans ölçütlerini görüşmek ve kabul etmek.
-Bütçe ve kesin hesabı kabul etmek, bütçede kurumsal kodlama yapılan birimler ile fonksiyonel sınıflandırmanın birinci düzeyleri arasında aktarma yapmak.
-Belediyenin imar plânlarını görüşmek ve onaylamak, büyükşehir ve il belediyelerinde il çevre düzeni plânını kabul etmek. (Ek cümle: 1/7/2006-5538/29 md.) Belediye sınırları il sınırı olan Büyükşehir Belediyelerinde il çevre düzeni planı ilgili Büyükşehir Belediyeleri tarafından yapılır veya yaptırılır ve doğrudan Belediye Meclisi tarafından onaylanır.
-Borçlanmaya karar vermek.
-Taşınmaz mal alımına, satımına, takasına, tahsisine, tahsis şeklinin değiştirilmesine veya tahsisli bir taşınmazın kamu hizmetinde ihtiyaç duyulmaması hâlinde tahsisin kaldırılmasına; üç yıldan fazla kiralanmasına ve süresi otuz yılı geçmemek kaydıyla bunlar üzerinde sınırlı aynî hak tesisine karar vermek.
-Kanunlarda vergi, resim, harç ve katılma payı konusu yapılmayan ve ilgililerin isteğine bağlı hizmetler için uygulanacak ücret tarifesini belirlemek.
-Şartlı bağışları kabul etmek.
-Vergi, resim ve harçlar dışında kalan ve miktarı 5 bin YTL'den fazla dava konusu olan belediye uyuşmazlıklarını sulh ile tasfiyeye, kabul ve feragate karar vermek.
-Bütçe içi işletme ile 6762 sayılı Türk Ticaret Kanununa tâbi ortaklıklar kurulmasına veya bu ortaklıklardan ayrılmaya, sermaye artışına ve gayrimenkul yatırım ortaklığı kurulmasına karar vermek.
-Belediye adına imtiyaz verilmesine ve belediye yatırımlarının yap-işlet veya yap-işlet-devret modeli ile yapılmasına; belediyeye ait şirket, işletme ve iştiraklerin özelleştirilmesine karar vermek.
-Meclis başkanlık divanını ve encümen üyeleri ile ihtisas komisyonları üyelerini seçmek.
-Norm kadro çerçevesinde belediyenin ve bağlı kuruluşlarının kadrolarının ihdas, iptal ve değiştirilmesine karar vermek.
-Belediye tarafından çıkarılacak yönetmelikleri kabul etmek.
-Meydan, cadde, sokak, park, tesis ve benzerlerine ad vermek; mahalle kurulması, kaldırılması, birleştirilmesi, adlarıyla sınırlarının tespiti ve değiştirilmesine karar vermek; beldeyi tanıtıcı amblem, flama ve benzerlerini kabul etmek.
-Diğer mahallî idarelerle birlik kurulmasına, kurulmuş birliklere katılmaya veya ayrılmaya karar vermek.
-Yurt içindeki ve İçişleri Bakanlığının izniyle yurt dışındaki belediyeler ve mahallî idare birlikleriyle karşılıklı iş birliği yapılmasına; kardeş kent ilişkileri kurulmasına; ekonomik ve sosyal ilişkileri geliştirmek amacıyla kültür, sanat ve spor gibi alanlarda faaliyet ve projeler gerçekleştirilmesine; bu çerçevede arsa, bina ve benzeri tesisleri yapma, yaptırma, kiralama veya tahsis etmeye karar vermek.
-Fahri hemşehrilik payesi ve beratı vermek.
-Belediye başkanıyla encümen arasındaki anlaşmazlıkları karara bağlamak.
-Mücavir alanlara belediye hizmetlerinin götürülmesine karar vermek.
-İmar plânlarına uygun şekilde hazırlanmış belediye imar programlarını görüşerek kabul etmek olarak sıralayan Cenker Çetin; “Yukarıda da kısaca sıraladığım gibi meclis üyeliği bu kadar zor ve önemli bir görev. Bu görevi layıkıyla yerine getirmek, doğup büyüdüğüm, son nefesime kadar da yaşamaya devam edeceğim Milas’a ve bu kentte yaşayan vatandaşlarımıza hizmet etme onurunu yaşamak, birlikte görev yapacağımız belediye meclisimizle geride bir iz ve eser bırakmak istiyorum.
Yaşadığımız çağın gereklerini yerine getirme zorunluluğu bulunan, gelecek kuşaklara yaşanabilir bir kent bırakacak ekibin içinde yer alarak, özellikle spor, sanat ve kültürel alanda geleceğimizin teminatı yavrularımızın bilinçli birer birey olarak yetişmelerine katkıda bulunmak birinci görevim olacaktır.
SİYASET BİR AMAÇ DEĞİL, ARAÇ OLMALIDIR…
Bugüne kadar yaşantımın hiçbir bölümünde siyaseten bir beklenti içinde olmadım. Hiçbir makam ve mevki hedefim yok. Çünkü siyaset benim için yaşadığımız yere hizmet etme aracıdır. Adaylık başvurusunun ardından başladığım saha çalışmalarında özellikle bu noktaya dikkat çekerek destek istiyorum. 
Ülkemizde yürütülen eğitim politikası göz önüne alındığında sınavdan sınava koşan; çocukluğunu, gençliğini yaşayamayan, birçok nedenle kötü alışkanlıklar edinen çocuklarımızı yararlı aktivitelerle toplumun içinde tutmak ve geleceğe hazırlamak bu kenti yönetmeye aday herkesin en önemli görevi olmalıdır. Benim de önceliğim bunu sağlamanın yolunu aramak ve toplumla birlikte bunu başarmak olacaktır” diyerek öncelikle CHP’li üyelerden ve listeye girmesinin ardından da Milaslı seçmenden destek istiyor.  
CENKER ÇETİN KİMDİR?
1977 doğumlu olan Çetin, İlkokul’a Güllük İlkokulu’nda başladım. 1981 yılında babası Ünal Çetin’in Milas Belediye Başkanı olması ve Milas’a taşınmaları nedeniyle Milas Zekeriya Gümüşkesen İlkokulu’ndan mezun oldu. Ortaokulu Milas Merkez Ortaokulu’nda, liseyi ise Milas Lisesi’nde tamamladı. 
Antalya Akdeniz Üniversitesi İşletme Bölümü’nden 1999 yılında mezun olan Çetin, Londra’da Oron International Studies isimli kurumda 6 ay süreli İngilizce ve Müzik eğitimi aldı.
Askerlik görevini tamamladıktan sonra; lojistik, inşaat ve gayrimenkul sektörlerinde çalışmalar yürüttü. Halen Milas’ta yer alan kendi gayrimenkul firmasında sektördeki çalışmalarına devam ediyor.
Belediye Meclis Üyesi Aday Adayı Cenker Çetin, 2009-2011 yılları arasında Yeni Milasspor Kulübü Yönetim Kurulu’nda Alt Yapı Sorumlusu olarak görev yaptı. 2012 - 2015 yılları arasında Yeni Milasspor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanlığına seçildi ve 3 yıl kulüp başkanlığı yaptı.
Sevdamsın Yeni Milasspor Taraftar Derneği’nin Kurucu Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde bulunan Çetin, siyasi yaşamına 2012 yılında Cumhuriyet Halk Partisi’ne üye oldu ve çeşitli dönemlerde Cumhuriyet Mahallesi delegeliği yaptı.
İlgi alanları arasında; siyaset, spor, müzik, sanat ve doğa yer alan Çetin, evli ve iki çocuk babası.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Mutlu: “Atatürk Yoksa Biz De Yokuz!”Önceki Haber

Mutlu: “Atatürk Yoksa Biz De Yokuz!”

BAŞKAN TOKAT: “ORTAK AKLI ÖNCELEYEN BİR YÖNETİM ANLAYIŞI İLE ÇALIŞACAĞIZ”Sonraki Haber

BAŞKAN TOKAT: “ORTAK AKLI ÖNCELEYEN BİR...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar