Sol Dik Masa üstü
Sağ Dik Masa Üstü

“MİLLETİMİZE YENİ BİR UMUT, YENİ BİR ALTERNATİF OLMA İDDİASINDAYIZ”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“MİLLETİMİZE YENİ BİR UMUT, YENİ BİR ALTERNATİF OLMA İDDİASINDAYIZ”
İYİ Parti Milas İlçe Başkanı Gürsel İnce bazı ilçe yöneticileri, basın mensuplarıyla kahvaltıda buluştu. İlçe Başkanı Gürsel İnce 14-28 Mayıs’ta yapılan genel seçimlerin sonucuna değinerek; “Tüm ilçe teşkilatı olarak 132 mahallemizde çalınmadık kapı bırakmadık. Demokrasinin gereği sandıktan çıkan sonuç hepimizin baş tacıdır. Türk milletini 2 kutuplu bir siyasete mahkum bırakmama adına önümüzdeki yerel seçimlerde 81 il ve tüm ilçelerde kendi adaylarımızla yarışacağız. Milas’ta da İYİ Parti olarak aday çıkaracağız ve bu konu tartışmaya kapalıdır” dedi.

Birlikte yapılan kahvaltının ardından İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Duygu Kaba’nın kahvaltıya katılan yöneticileri tanıtmasının ardından basın mensupları da kısaca kendini tanıttı. İYİ Parti Milas İlçe Başkanı Gürsel İnce, ilk olarak 14-28 Mayıs’ta yapılan genel seçimlere değinerek; “Bizler İYİ Parti Milas İlçe Teşkilatı olarak genel seçimlerde 132 mahallede çalınmadık kapı bırakmadık. Bu süreç muhalefet partileri açısından zorlu bir seçim süreciydi. İlçe teşkilatı olarak başta kadın politikaları başkanlığımız ve kadınlarımız, gençlik kollarımız ve yönetimimiz kapı kapı dolaşarak yoğun bir çaba sarf ettiler. 2023 yılı Türk milleti için hepimiz için önemli bir yıl, Cumhuriyetimizin 100. Yılındayız. Bizler istiklal savaşında savaşmadık o günleri görmedik ama herkesin geçmişinde ataları, dedeleri o günleri gördü, yaşadı ve düşmanı bu topraklardan söküp atmak için gerektiğinde şehit ve gazi olarak Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Cumhuriyeti kurarak çok büyük bir devrim yaptı.
20. yüzyılda tarihin en büyük devrimi bana göre Türkiye Cumhuriyetidir. Cumhuriyetin bize kazandırdıklarının millet olarak çok açık ve net bir şekilde farkına varmamız gerekiyor. Ne yazık ki 2023 yılında Cumhuriyetin ne demek olduğunun bu ülkeye ve bu millete neler kazandırdığının çok da farkında değiliz, bunu üzülerek söylüyorum. Ortadoğu’da yaşananlar hepimizin malumu… Maddi menfaatler için topraklarınızdan vazgeçtiğiniz zaman ileride başınıza neler geleceğinin en somut örneği Filistin… 1948 ve sonrasında Yahudilerin Filistin bölgesinden toprak satın alması ve Filistinlilerin de satması bugün yaşanan dramın en büyük sebeplerinden birisidir. O yüzden bizler de başımızdaki iktidar hangi politikayı uygularsa uygulasın millet olarak, vatandaş olarak kendi toprağımıza sahip çıkmak zorundayız”.
BİZİM İÇİN GİDECEK BAŞKA BİR ÜLKE YOK
“Bugün bir Iraklı, bir Afgan, bir Suriyeli, bir Pakistanlı, bir Libyalı ülkesinden kaçıp Türkiye’ye veya Avrupa’nın başka bir ülkesine sığınabilir ama emin olun ki batının en ucu olan Ege Bölgesi’nden bir milim öteye gitme şansımız yok. Bu nedenle öncelikle cumhuriyetimize, ülkemize, milletimize ve topraklarımıza Türk milleti olarak sahip çıkmamız gerekiyor.”
“BU HALKA 3. BİR YOL AÇMAK İÇİN YENİ DÖNEMDE YENİ BİR SİYASET ANLAYIŞIYLA VATANDAŞLARIMIZIN KARŞISINDAYIZ”
Cumhuriyetin eğitim sistemi, eğitim devrimleri, kadınlara tanıdığı haklar, bilim ve sanat alanındaki gelişmelere baktığımızda 2023 Türkiye’sinde ne yazık ki birçok alanda cumhuriyetin ilk döneminden çok çok gerideyiz. O yüzden cumhuriyetin ikinci yüzyılında yeni bir atılım, yeni bir reform yeni bir devrim yapmak zorundayız ve bunun içinde başta İYİ Parti ve genel başkanımız Meral Akşener olmak üzere milletimize yeni bir umut, yeni bir alternatif olma iddiasındayız. 20 yıldır siyaset iki kutuplu bir hal almaya başladı. Sağ siyasette kendini konumlandırdığını iddia eden iktidar AKparti ve muhalefet blokunu temsil ettiğini iddia eden CHP nezdinde vatandaşlarımız iki parti arasında bir tercihe zorlanmakta… Ancak sokakta vatandaştan aldığımız geri dönüşler, tepkiler ve deneyimler şunu gösteriyor ki vatandaş bu iki kutup arasında sıkışmak istemiyor. Daha fazla çeşitlilik, daha fazla demokrasi ve farklılıkların daha fazla olduğu ancak cumhuriyetten, Atatürk’ten, bilimden, sanattan, spordan, akılcılıktan uzaklaşmayan bir yönetim de istiyor. Bu nedenle bizler de İYİ Parti olarak önümüzdeki süreçte halkımıza alternatif olmak, bu halka 3. bir yol açmak için yeni dönemde yeni bir siyaset anlayışıyla vatandaşlarımızın karşısındayız.”
TÜM İL VE İLÇELERDE KENDİ ADAYLARIMIZLA YARIŞACAĞIZ
Genel İdare Kurulumuz öncülüğünde bir karar alındı. İYİ Parti 31 Mart tarihinde yapılacak yerel seçimlerde 81 ilde ve tüm ilçelerde kendi adayları ile yarışa girecek. Buradaki amaç sadece bir belediye kazanmak değil millete nefes olmak. Buradaki amaç Türkiye Cumhuriyeti’nin 2. Yüzyılında yeniden bu toplumu bir arada tutacak ve çağdaşlaşma yolunda emin adımlar atacak bir iktidarı hazırlamak. O yüzden belediye seçimlerinin sonucu ne olursa olsun, bizler bu millete 2 siyasi parti dışında sizlere alternatif başka bir parti daha var demek için bu yola çıktık.”
“REKABET EN ÇOK BU TOPLUMA VE BU MİLLETE FAYDA SAĞLAR”
Yerel seçimler özelinde de hizmet yarışı anlamında bu 3.yol, 3. alternatif milletimizin yararına olacaktır. Rekabetten hiçbir zaman korkmadık, hiç kimsenin de korkmasına gerek yok. Rekabet en çok bu topluma ve bu millete fayda sağlar. Bizler İYİ Parti olarak hiçbir siyasi rakip partiyi kötülemeyiz. Hiçbir siyasi partinin olumsuzlukları üzerinden siyaset yapmayız. Bizler vatandaşa biz size daha iyi hizmet ederiz anlayışıyla gidip oy isteriz. Bu önümüzdeki süreçte de emin olun böyle olacak.”
“MİLAS NE YAZIK Kİ IŞIKLAR ÜLKESİ MİLAS OLMAKTAN UZAK!”
“Milas’ımızda 132 mahallemizdeki yaklaşık 160 bin vatandaşımızın tek tek ayağına gidip Milas’ımızın sorunlarının farkında olduğumuzu bu sorunlara İYİ belediyecilik anlayışımızla vatandaş yararına şeffaf, hesap verilebilir bir şekilde hizmet edeceğimizi anlatacağız. Göreceksiniz 31 Mart 2024 seçimleri İYİ Partinin kamuoyundaki beklentinin çok çok üzerinde bir performans gösterdiği bir seçim olacak. Gerçekten özellikle ilçemiz bazında baktığımızda üzülerek söylüyorum Milas ne yazık ki ışıklar ülkesi Milas olmaktan uzak, hak ettiği noktadan çok çok daha uzakta halk tabiri ile söyleyeyim bir ilçeden ziyade büyük bir kasabayı andırıyor.
Modernleşme ve yaşanılabilir bir şehir için Milas’ta yapılması gereken çok iş var. Bizler de İYİ Parti olarak Milas’ı halkımızın, vatandaşlarımızın aileleriyle, çocuklarıyla yaşanılabilir bir şehir haline getirmek istiyoruz. Gerek tarihi ve kültürel gerekse deniz turizmi anlamında bırakın bölgesel veya ulusal, uluslararası arenada hak ettiği yere getirme anlamında 31 Mart seçimlerinde iddiamızı ve projelerimizi halkımızın önüne koyacağız. 1 Ocak itibarı ile seçim takvimi başlıyor. 1 Aralık itibarı ile de aday olmak isteyen kamu görevlileri görevlerin istifa ederek ayrılacaklar. Ondan sonraki süreçte aday adalığı ve adaylık süreçleri hızlanacaktır diye düşünüyorum.”
MİLASLILARIN ÖZLEMLE BEKLEDİĞİ HİZMETİ EMİN OLUN Kİ İYİ PARTİ OLARAK MİLAS’A GETİRECEĞİZ.
“Bizler İYİ Parti olarak çıkaracağımız adayla Milaslıların özlemle beklediği hizmeti emin olun ki Milas’a getireceğiz. Bunun için genel iktidar desteğine ihtiyacımız yok. Kamuoyunda sanki genel iktidar olmadan Milas’a hizmet gelmez tarzında yanlış bir algı var. Milas Belediyesinin 2024 bütçesi 1 milyar 800 milyon TL… Bunun üçte birini personel maaşları ve giderleri olarak kabul ettiğinizde Milas’ın yıllık hizmet için ayıracağı bütçe 1 milyar 200 milyon TL bandındadır. Bu parayla Milas’ın şu anda ihtiyaç duyulan tüm alanlarında hizmet yapılabilir, projeler gerçekleştirilebilir. Bunun için herhangi bir bakanlıktan, herhangi bir kamu kurumundan ayrıca bir desteğe ihtiyacımız yok. Yeter ki biz kaynakları doğru kullanalım. Yeter ki biz Milas’ın ve Milaslının sorununu doğru tespit edelim ve bunun için de en makul ve vatandaşın lehine olan en iyi çözümü masaya yatırıp bunu hayata geçirelim. O yüzden bazı şeyler imkânsız gibi algılansa da gözükse de bunlar hiç de imkansız değil. Bizim kaynaklarımız bunlar için gayet yeterli.”
İlçe Başkanı İnce’nin ardından söz alan İYİ Parti Milas İlçe Kurucu Başkanı ve Belediye Meclisi üyesi Mehmet Çayırlı ise, ilçe başkanının her noktaya en ince ayrıntısına kadar değindiğini belirterek, yerel seçimlerin sağlıklı bir şekilde geçmesini ve çıkan sonucun Milas’a ve Milaslılara şimdiden hayırlı olmasını diledi.
Programın sonunda İlçe Başkanı Gürsel İnce basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Extra Gündem Haber Portalı olarak; “Açıklamanızda Milas’ın ışıklar ülkesinden çok uzak olduğunu ve hak ettiği hizmetleri alamadığını ve bu nedenle bir kasabaya benzediğini söylediniz. 5 yıl önce CHP ile ittifak yaptınız. Bu durumda sizin payınız ve sorumluluğunuz yok mu” şeklinde sorduğumuz bir soruya İnce şöyle cevap verdi:
“Evet ittifak yaptık ancak belediye başkanı ne derse, ne isterse o oluyor. Bu sadece Milas için geçerli değil, her yerde aynıdır. Örneğin bu süreçte İYİ Parti olarak birçok projeyi gündeme getirdik, bazıları uygulamaya konuldu, bazıları kabul görmedi. Örneğin Labranda Su tesislerinin yenilenmesi fikri meclis üyemiz Sayın Mehmet Çayırlı’nın fikri ve projesiydi. Kabul gördü. Bir başka projemiz şu an içinde bulunduğumuz işletme gibi diğer mahallelerdeki park işletmeleri, belediye ait Gıda Şirketi tarafından işletiliyor. Oysa biz sadece kıyı şeridindeki bu tür yerlerin belediye tarafından işletilmesi, kalanlarının eski usul ihale yoluyla şahıslara verilmesini teklif etmiştik, bu teklifimiz kabul görmedi ve tüm işletmeler belediyeye ait Gıda Şirketi tarafından işletiliyor.”
“5 yıldır mecliste İYİ Parti olarak şerh koyduğunuz bir madde var mıdır” diye sorduğumuz da ise; “Meclisi sizlerde takip ediyorsunuz. Öyle şerh koyacak, muhalefet edecek bir madde gelmedi. Sadece biz değil diğer muhalefet iki partinin de herhangi bir şerh koyduğu veya itiraz ettiği bir madde olmadı” şeklinde yanıt verdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
MİLAS BELEDİYESPOR GALİBİYET SERİSİNİ SÜRDÜRME HEDEFİNDEÖnceki Haber

MİLAS BELEDİYESPOR GALİBİYET SERİSİNİ SÜ...

AK PARTİ İLÇE BAŞKANI ÇELİK’ 3 KASIM’A ÖZEL MESAJ YAYIMLADI.Sonraki Haber

AK PARTİ İLÇE BAŞKANI ÇELİK’ 3 KASIM’A Ö...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar