Sol Dik Masa üstü
Sağ Dik Masa Üstü

“KORONAVİRÜS’TEN DOLAYI HAYATINI KAYBEDENLERİN YÜZDE 10’U SAĞLIKÇILARDAN!”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“KORONAVİRÜS’TEN DOLAYI HAYATINI KAYBEDENLERİN YÜZDE 10’U SAĞLIKÇILARDAN!”
Geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama ile gözleri üzerine toplayan İnterdisipliner Onkoloji Derneği Başkanı ve Ege Üniversitesi Onkoloji Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Bülent Karabulut, sağlık çalışanlarını konu alan yeni bir açıklama yaptı. Koronavirüs gibi salgınlarda en riskli grubun sağlık çalışanları olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Karabulut, hayatını kaybedenlerin yüzde 10’unun sağlık çalışanları olduğunu kaydetti.

 

Koronavirüs salgını nedeniyle hayatını kaybeden sağlık çalışanlarına şehit hakları verilmesi gerektiğiyle ilgili çarpıcı bir açıklama yapan Ege Üniversitesi Onkoloji Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Bülent Karabulut, yeni bir açıklama daha yaptı. Sağlık çalışanlarının hangi şartlar altında, hangi senaryolara maruz kalarak ve hangi polemiklerin içerisine çekilerek işlerini yaptığından bahseden Prof. Dr. Karabulut, koronavirüs gibi salgınlarda en riskli grubun sağlık çalışanları olduğundan ve hayatını kaybedenlerin yüzde 10 kadarının da sağlık çalışanlarından olduğunu ifade etti.

Herkesin gündeminin Covid-19 salgını olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Bülent Karabulut, tüm Dünyanın bu salgınla uğraştığını belirtti. Her taraftan gelen bilgi kirlilikleri, komplo teorileri, felaket senaryoları ve siyasi polemiklere kulağını tıkayarak, sadece işine, insan sağlığına odaklanan, maddi ve manevi hiçbir beklentisi olmadan işini yapan sağlık çalışanlarından bahseden Prof. Dr. Karabulut, ‘bir insanın hayatı bile her şeyden önemlidir’ diyen, geride bırakabileceği çocuklarını, eşini, annesini, babasını, kardeşlerini, arkadaşlarını ve sevdiklerini bir an olsun aklına bile getirmeden görevine koşan sağlık ordusundan söz etti. Kendisinin 1999 depreminde ilk defa topyekün seferberliğin ne olduğunu gördüğünü ve yaşadığını aktaran Prof. Dr. Karabulut, sağlık çalışanlarının özveri ile tehlike dolu anlarda bile kendi canını bir an olsun düşünmeden bir cana ulaşmak için verdiği çabalardan bahsetti.  Prof Dr. Karabulut, “Bir canı hayata bağladıklarında da ne kadar içten attıkları sevinç çığlıklarını gözlerimle gördüm. Bir süre kahraman olduk her yerde. Sonra yine unutulduk. Öyle unutulduk ki, dövüldük, öldürüldük, hırpalandık ama yine görevimizi yapmaya devam ettik. Sadece caydırıcı bir sağlıkta şiddet yasası istemiştik, o bile tatmin etmedi, nedendir bilinmez, içerik olarak caydırıcı bir yasa çıkmadı, bir gecede onlarca, yüzlerce bazen binlerce yasa çıkarıldığı ortamda bize karşı yapılan şiddete sıra gelmedi bir türlü” dedi.

“SAĞLIK ORDUSU, YİNE ŞARTSIZ VE KOŞULSUZ KOŞTU CEPHENİN EN ÖNÜNE…”

Sağlıkta dönüşümde ülkemizin çok önemli adımlar attığını ve muhteşem işlere imza attığını söyleyen Prof. Dr. Bülent Karabulut, fakat sağlık çalışanları için yapılanların sağlık çalışanlarını hiçbir zaman tatmin etmediğini söyledi. Mükemmel bir sağlık sistemi gelse bile, en azından bu sistemin işlevsel hale getirecek insan gücünün, zaman zaman unutulduğunun altını çizen Prof. Dr. Karabulut, sağlık çalışanlarının manevi sıkıntıların yanı sıra maddi anlamda da sıkıntıya düştüklerini öne sürdü. Prof. Dr. Karabulut açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Ne oldu biliyor musunuz? Kimse küsmedi, sağlık için ettiği yemine arkasını dönmedi. İhtiyaç halinde hep cephenin en önüne gözlerini bile kırpmadan koştu, bir canın değerini haykırarak, yemeden, içmeden, uyumadan, kendi canını düşünmeden koştu ön saflara, kırgın hissetmelerine rağmen. Aslında yazılacak o kadar çok şey var ki. Şimdi yine sağlık çalışanlarının ön saflara koşması gereken COVID-19 belası geldi. Sağlık ordusu ise yine, şartsız ve koşulsuz koştu cephenin en önüne. Kimsenin başını pencereden çıkaramadığı anlarda, göğüs göğüse çarpıştı düşmanla ve hala çarpışmaya devam ediyor. Hep aynı hislerle ve aynı duygularla… Ben şu an karantina hastanesi ilan edilen Ege Üniversitesi Hastanesinde görev yapıyorum. Bazen boğazım ağrıyor, bazen ateşim oluyor gibi geliyor, bazen yorgunluktan kolumu kaldıracak halim kalmıyor ve COVID-19 ile enfekte miyim diye düşünüp kendimizi korumaya çalışarak işimize devam ediyoruz başından beri. Hastanede gördüğüm her bir sağlık çalışanı da aynı duygularla işlerini büyük özveri ile yapmaya devam ediyor.”

“GÖSTERİLEN İLGİDEN DOLAYI MUTLU VE GURURLUYUZ”

Sağlık çalışanlarının çok yakından izlendiğini ve takip edildiklerinden bahseden Tıbbi Onkololoji Uzmanı Prof. Dr. Bülent Karabulut, bunun psikolojik yükünün düşünülmesi gerektiğini vurguladı. Her yerde sağlık çalışanlarının aynı özveri ile görevlerini yerine getirdiğini ve şu günlerde cephenin önünde savaştıklarının söyleyen Prof. Dr. Karabulut, aslında halkın şu aralar kendilerine gösterdiği teveccühün mutlu ettiğini ve gurur duyduklarını da sözlerine ekledi. Alkışların ve yazıların ruhlarını okşadıklarından bahseden Prof. Dr. Karabulut, “1999 depreminde de gördüm bunları, sonrasını anlattım sizlere. Bu yüzden kamuoyu bu kadar farkındayken, sağlık çalışanları için daha fazla bir şeyler yapma zamanı gelmedi mi sizce de? Yuğun bakıma gönderdiğimiz arkadaşımız bizlere çocuklarımı okutun diye vasiyette bulunmasın artık, koskoca devlet arkamda, o çocuklar devletimin güvencesinde artık ve bende yaşamak için savaşayım, tüm enerjimi buna harcayıp bir an önce iyileşeyim diyebilsin. Devletimiz bunu yapamaz mı? Sadece ölüm yok ki, aylarca hastanede yatacak ve sonrası uzun rehabilitasyon süreçleri yaşanacak belki de. Bu kahraman insanların ekonomik, sosyal ve psikolojik kaygıları olmamasını Devlet sağlayamaz mı? Sağlar elbette. Hem de çok hızlı çıkacak yasalarla sağlar. Üç ay için değil, biz daima sizlerin arkanızdayız mesajını veremez mi Devlet? Verir elbette. Devletimiz çok güçlü. Bunu elbette yapabilir. Sadece hatırlatmaktır amacım” şeklinde konuştu.

EN RİSKLİ GRUP SAĞLIK ÇALIŞANLARI!

Tüm bunlar içinde ise en acı durumun ölüm olduğunu ifade eden Prof. Dr. Bülent Karabulut, bu tür salgınlarda en riskli grubun sağlık çalışanları olduğunun altını çizdi. Vefatların yüzde 10’unun sağlık çalışanlarından olduğunu iddia eden Prof. Dr. Karabulut, sözlerine şöyle devam etti:

“Kaybettiğimiz sağlık çalışanlarına şehit hakları verilmesi için yasa çıkarılmasını talep etmek hakkımız değil mi sizce? Çünkü o kişiler kamu vicdanında ülkesi ve vatanı için gözünü bile kırpmadan kendi hayatlarının riskte olduğunu bilerek çalıştılar. Sağlık çalışanlarının elbette mesleki riskleri var, ama milli seferberlikte, eğer olayın adı milli ise, ölenlere şehit hakkı verilmelidir bence. Cenaze töreni bile yapılamayan, yakınlarının veda edemediği bir ölümü hak etmiyor bu insanlar. Evet bu yapılanlar gerekli önlemler ve önemli, ama bu insanların onurlandırılması gerekmez mi? Eminim herkes gerekir diyor, alkışlarla destek veriyor bu satırları okurken. O halde ne duruyoruz. Hemen yapalım şu işi. Bu Millet ve Devlet, fedakar sağlık çalışanlarını, tam da savaşın en sıcak günlerinde, mutlu etmek, onurlandırmak, morallendirmek için elinden gelen her şeyi yapacaktır. Hadi başlayalım…”

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Diş Hekimi Koronavirüs'e yenik düştüÖnceki Haber

Diş Hekimi Koronavirüs'e yenik düştü

MİLAS’TA KORONAVİRÜS'TEN DOLAYI İKİNCİ ÖLÜM!Sonraki Haber

MİLAS’TA KORONAVİRÜS'TEN DOLAYI İKİNCİ Ö...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar