Sol Dik Masa üstü
Sağ Dik Masa Üstü

“KAMUOYUNDAN ANLAYIŞ BEKLİYORUZ”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“KAMUOYUNDAN ANLAYIŞ BEKLİYORUZ”
Muğla Eczacı Odası, grip vakalarının son günlerde ciddi oranda artmasının, e-reçete olarak yazılması gereken reçetelerin yoğunluk ve sistemsel sebeplerle manuel reçete olarak yazılmasının, son dönemde yaşanmakta olan ilaç yoklukları ile ilgili gelişmelerin eczaneleri zor durumda bıraktığını belirterek kamuoyundan anlayış beklediklerini açıkladı.

Muğla Eczacı Odası, eczanelerde oluşan kuyruklar sebebiyle kamuoyunu bilgilendirmek için basın açıklamasında bulundu. Muğla Eczacı Odası Yönetim Kurulu Başkanı Saim Korkmaz tarafından yazılı olarak gerçekleştirilen basın açıklamasında, eczanelerde yaşanan yoğunluğun sebepleri açıklandı.

Korkmaz, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Son dönemde, nöbetçi eczanelerde yaşanan hasta yoğunluğu ile ilgili kamuoyunu aydınlatma gereği oluşmuştur. Bu dönemde gerek ülke çapında gerekse ilimizde mevsimler grip vakaları ciddi oranda artmıştır. Bu yoğunluk sadece eczanelerde değil hastaneler ve tüm sağlık tesislerinde de yaşanmaktadır. Dolayısıyla sağlık sistemimizin tüm kademelerinde vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerine erişimi mevsimsel şartlara bağlı olarak zorlaşmaktadır.

Eczaneler, sağlık sistemimizin önemli bir parçasıdır ve vatandaşlarımızın sağlık ihtiyaçlarını karşılamak için büyük bir özveriyle çalışmaktadır. Ancak son dönemde, özellikle nöbetçi eczanelerdeki hasta yoğunluğu nedeniyle, beklemeler artmış ve hizmet kalitesi olumsuz etkilenmiştir. Bu durumun farkındayız ve ilgili kurumlarımız ile birlikte çözüm odaklı adımlar atmaktayız.

Ancak nöbetçi eczanelerde yaşanan yoğunluğun sebebi sadece nöbet tutan eczane sayısı değildir. Muğla Eczacı Odası olarak hastalarımızın ilaca erişimini kolaylaştırmak ve onları mağdur etmemek adına ilgili yasa ve yönetmeliklere bağlı kalarak tüm bölgelerimizde bölgesel şartları da dikkate alarak nöbetçi eczane sayımızı belirlemekteyiz. Mevsimsel grip vakalarının son günlerde ciddi oranda artması, sağlık tesislerinde e-reçete olarak yazılması gereken reçetelerin yoğunluk ve sistemsel sebeplerle manuel reçete olarak yazılması, son dönemde yaşanmakta olan ilaç yoklukları ile ilgili gelişmeler eczanelerimizi ciddi anlamda zor durumda bırakmakta ve özellikle nöbetçi eczanelerimizde hastalarımıza verdiğimiz hizmet süresinin uzamasına yol açmaktadır.

Biz eczacılar, eczanelerimizdeki gerek personel gerekse teknik altyapısının günümüz sağlık hizmeti şartlarına yeterli olduğunu düşünüyoruz. Ancak bizim dışımızda gelişen ve geçici olduğunu düşündüğümüz şartlar sebebiyle eczanelerimizde yaşanan yoğunluk için çok kıymetli hastalarımızdan ve sayın kamuoyundan anlayış bekliyoruz.

32. Bölge Muğla Eczacı Odası olarak vatandaşlarımızın sağlık ve ilaç hizmetlerine erişimini kolaylaştırmak ve eczanelerdeki hasta yoğunluğunu azaltmak için gereken tüm çabayı göstermeye ve kamuoyunu bu konuda bilgilendirmeye devam edeceğiz. Süreci yakından takip ettiğimizi bildirir, saygılar sunarız.”


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
MİLAS’TA KONTROLDEN ÇIKAN OTOMOBİL DEREYE UÇTU: 2 KİŞİ YARALANDIÖnceki Haber

MİLAS’TA KONTROLDEN ÇIKAN OTOMOBİL DEREY...

MİLAS BELEDİYE BAŞKANI MUHAMMET TOKAT’IN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJISonraki Haber

MİLAS BELEDİYE BAŞKANI MUHAMMET TOKAT’IN...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar