Sol Dik Masa üstü
Sağ Dik Masa Üstü

“İnşallah hep birlikte günümüz şartlarına Milas Belediyesi’ni kavuştururuz”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“İnşallah hep birlikte günümüz şartlarına Milas Belediyesi’ni kavuştururuz”
Geçmiş dönem Milas Belediye Başkanlarından Ünal Çetin’in oğlu, Milas’ın spor ve iş alanında tanınmış isimlerinden olan Cenker Çetin, 2024 yılında gerçekleştirilecek olan yerel seçimlerinde CHP’den Milas Belediye Meclis Üyesi Aday Adayı oldu.

2009 – 2011 yılları arasında Yeni Milasspor Kulübü Yönetim Kurulu’nda Alt Yapı Sorumlusu, 2012 – 2015 yılları arasında ise Yeni Milasspor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanlığı yaparak 3 yıl boyunca başarılı bir yönetim sergileyen, 2012 yılında Cumhuriyet Halk Partisi’ne üye olduktan sonra çeşitli dönemlerde Cumhuriyet Mahallesi delegeliği yapan, gayrimenkul sektöründe çalışmalarını sürdüren Milaslı iş insanı Cenker Çetin de Milas Belediyesi Meclis Üyeliği için aday adaylığı başvurusunda bulundu.
BİR YOLA ÇIKTIM
Neden aday adayı olduğu ile ilgili açıklamalarda bulunan Çetin, “Belediye Meclisinin Kent üzerindeki gücüne ve etkisine inanarak, gerçek anlamıyla halkın temsil hakkını yerine getirmek, her alanda şehrimizde yaşanan sorunları idari, bilimsel ve kültürel açılardan ciddiyetle ele alarak çözüme kavuşturmak, belediye hizmetlerinin eşit, adil ve verimli şekilde halka ulaşması için halk ile belediye birimleri arasında etkin koordinasyon kurmak, turizm, spor, sanat ve kültürel açıdan kentimizde ihtiyaç duyulan hizmetlere ve şehrimizin tanıtımı için yapılacak tüm çalışmaları en üst seviyede yapmak, esnafımızın sorunlarının çözümlerinde ve iş potansiyellerinin geliştirmesinde Esnaf – Belediye köprüsünü kurmak, çağımızın gerektirdiği tüm iletişim ve teknolojik gereçleri kullanarak Halk – Belediye arasında hızlı ve geri bildirim alınabilen bir iletişim ağı kurmak, ülkemizin yaşadığı ekonomik sorunların kentimize etkilerini takip etmek ve rasyonel çözümler ile kötü etkiyi minimuma indirmek, tarımsal faaliyetlerde günümüze uygun destekleri çiftçilerimize ulaştırmak için gerekli proje ve çözüm önerilerini geliştirmek, kentsel yaşam ve deprem yönetmeliklerine uygun yapılaşma ve dönüşüm için güncel ve sürdürülebilir imar uygulamalarını hayata geçirmek için çalışmalar yapmak amacıyla bir yola çıktım ve belediye meclis üyeliği için CHP’den aday adaylık başvurumu gerçekleştirdim” dedi.
VATANDAŞLARIN SORUNLARININ ÇÖZÜLEBİLDİĞİ BİR MECLİS HAYAL EDİYORUM
“Ülkemizin ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin geldiği noktada bir değişim rüzgarı esiyor tabii ki de bu değişim rüzgarı tabanda bir örgütlenme, bir heves yaratsa da sonuçta yönetilecek bir de belediye var” diyerek açıklamalarını sürdüren Çetin şöyle devam etti:
“Ben belediyenin kurumsal kimliğine ve vatandaşlara eşit hizmet dağılımına ve vatandaşların sorunlarının çözülebildiği bir meclis hayal ediyorum. Ve kendimi de hem ilgi alanım olan alanlarda ve bunun dışında insanların dertlerini sıkıntılarını rahatça anlatabileceği ve bunun arkasından geri bildirim ve sonuca da gidebileceği durumu yaratmak istiyorum. İnsanlara böyle bir yol açmak istiyorum. Tabii ki de bunun birçok kombinasyonu var. Parti içerisinde örgütsel anlamda ve bunun dışında ama ben meclisin bağımsızlığına ve halkın gerçekten bir belediyenin ve bir kentin meclis değerleri ile yönetilebileceğine inanıyorum. Bu anlamda da kendimi o mecliste hizmet eden o meclisin de belediyenin problemleri ile yoğrulan vatandaşa da en hızlı şekilde ulaşabilen bir yerde konumlandırarak bu meclise aday oldum. Bunda sadece meclis üyeliği elbette kendi partisine ve bağlı bulunduğu kurumlara hizmet ederken asıl amacın da vatandaşa hizmet olduğunu düşünüyorum. Kentin sorunlarının çözüm noktası bulabildiği en büyük merci olduğuna inanıyorum. Ama tabii ki de bunu da doğru kullanmak gerekiyor. Muhalefeti ile iktidarıyla orada bir masanın etrafında ortak alınan kararların hepsinde de bir emeğin olduğuna inanıyorum. Bu anlamda sadece proje geliştirmek belediye başkanlarının işi değil mutlaka belediye başkanları projelendirme anlamında kendi vizyonlarını ortaya koyacaklardır ama ben de her meclis üyesinin bir projesinin olması gerektiğini inanıyorum. En azından ilgi duyduğu alanlarda da veya ilgi duymadığı alanlarda da araştırma ile başka kentlerde yaşanan örneklerle bunun meclise ve halka getirebileceği inancındayım ve bunun içinde çalışma yapmak istiyorum. Ve bütün meclis üyelerinin de bu anlamda çalışma yapması gerektiğini inanıyorum. Sorumluluk anlamında sadece komisyonlarda bulunmak sadece komisyonlardaki kararlara imza atmak ve bunları mecliste okumak anlamında değil oraya da bir katkı anlamında projeleri belediye başkanlarına destek projelerini sunması gerektiğine inanıyorum. Bu anlamda meclise böyle bir bağımsız artık günümüzün çok popüler terimi müstakil olarak böyle bir adaylığım söz konusu oldu. İnşallah bu yol bize açılır yol açılırsa tamamen hizmet odaklı, tamamen vatandaşın istekleri ve arzularının belediye kanadından yasaların öngördüğü çerçevede olabilirliğini meclise taşımak istiyorum.”
BİR İRADENİN DE ORTAYA KONMASI GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM
Cumhuriyet Halk Partisi örgütlerinin birçok açıdan üye bazında da olsa delege bazında da olsa geçtiğimiz süreçte çeşitli durumlara maruz kaldıklarını ifade ederek açıklamalarını sürdüren Çetin, “Tabii ki de belediye meclisinin, çalışma prensibi olarak bir ekip olduğuna inanıyorum. Yani bir anlamda da toplumun her kademesinden ve toplumun her sektöründen insanların temsil gücüyle orada var olmasına inanıyorum. Ama tabii ki de bunu üye bazında yapılan seçimlerle bir şekilde orada bir belediye başkanının ekip arkadaşlarını oluşturması yönünde bir iradenin de ortaya konması gerektiğini düşünüyorum. Seçim kazanılmadığı takdirde kimin belediye meclis üyesi olup kimin belediye başkan adayı olmasının da bir önemi kalmıyor. Orada da toplum nazarında, kendine bir şekilde toplumda karşı taraftan bir tuğlayı eksiltebilecek insanlara da ihtiyaç var. Bütün bu kurgularla en doğru kararı örgütüm ve partimin vereceğine inanıyorum. Biz kendi yolumuzu kendi yapacaklarımızı anlatarak ilerlemeye çalışıyoruz. Siyasette var olan hesaplaşmaları başka şeye kızıp onun hesabını buradan görme zamanının olmadığına inanıyorum. Biz bunu Milasspor’da da çok yaşadık. İnsanlar hem siyasi hem ticari hem kişisel bazı sıkıntılarını bu tarzdaki şeylerin içerisinde bu hesapları görmeye çalışıyorlar. Dilerim böyle şeyler olmaz memleketin artık boşa harcayacak zamanı yok. Doğru insanlarla doğru bir ekiple hepsi birbirinden kıymetli herkes kendine göre bir şeyler yapabileceğine inandığı için aday oluyorlar umarım en doğru şekilde, belediye başkanına yardımcı olacak, belediyeye yardımcı olacak ve en önemlisi de şehre yardımcı olacak bir ekip oluşur” dedi.
EN BÜYÜK PROJE İNSAN
Belediyecilikten gelen bir ailenin ferdi olarak, Milas’a önemli katkıları olan bir babanın evladı olarak Milas ile ilgili projelerinin olup olmadığı yönündeki soruya ise Çetin şöyle cevap verdi:
“Tabii ki babamın hizmet ettiği dönemlerin şartları ile günümüz şartları birbirinden çok farklı şeyler. Ama ben en büyük proje insanların ihtiyaçlarına cevap verme projesi olduğuna inanıyorum. Yani en kıymetli şey insan. Biz nasıl bir şehirde yaşamak istiyorsak insanlara da bu şehrin anahtarını ve bu şehrin imkanlarını sunmak zorundayız. Bu da temsil gücüyle geliyor. Yani en başta bir belediyenin her insana ulaşabildiği, her insanın buradan hizmet alabildiği veya bir derdin bir sıkıntının aylarca yıllarca çözülemediği bir durumdan ziyade geri bildirimin olduğu ona kıymet verildiği en büyük proje insan.
İNŞALLAH HEP BİRLİKTE GÜNÜMÜZ ŞARTLARINA MİLAS BELEDİYESİNİ KAVUŞTURURUZ
Ama bunun dışında şehrimizin çok kronik sıkıntıları bir proje üretmekten ziyade giderilmesi gereken sıkıntıları var ve bunun arkasından da bu kent ile ilgili olabilecek hem sosyal, kültürel, sportif birçok projeler var dünyada yapılan, eşi benzeri olmayan harika şeyler var. Bunları da şehrimizin şartlarına uygun hale getirip proje olarak belediye başkanımıza sunmak olacaktır hayalimiz.
Belediye başkanı her şeyin sorumlusu her şeyin karşılığı değil burada yani bir yönetim kurulu gibi düşünün en son söz her zaman başkanın, başkanın vizyonu ama Belediye Başkanı’nın da bir masa etrafında ekip arkadaşları ile konuşup en doğru kararları almanın yolunu o insanlara vermesi gerekiyor. Böyle beslenirse o kendi de bu anlamda ciddi bir boyutta vizyonunu ileriye doğru taşır ve bu anlamda hizmet anlamında vatandaşlardan da geri dönüşümü ve takdiri o alır. Zaten yöneticilik, ekip bilinci, beraber çalışabilme, farklı görüşleri ortak bir noktada buluşturabilme sanatıdır. Umarım belediye başkanımız da bu anlamda ki bu hassasiyeti görür. Çünkü artık dönem ve dünya zamanı tamamen diyaloğa dayalı, konuşmaya dayalı, empatiye dayalı işlerle devam ediyor. İnşallah hep birlikte günümüz şartlarına Milas Belediyesini kavuştururuz.”
Cenker Çetin Kimdir?
1977 doğumlu Cenker Çetin, İlkokula Güllük İlkokulu’nda başladı. 1981 yılında babası Ünal Çetin’in Milas Belediye Başkanı olması ve Milas’a taşınmaları nedeniyle Milas Zekeriya Gümüşkesen İlkokulu’ndan mezun oldu. Ortaokulu Milas Merkez Ortaokulu’nda ve lise öğrenimimi Milas Lisesi’nde tamamladı.
Antalya Akdeniz Üniversitesi İşletme Bölümü’nden 1999 yılında mezun oldu.
Londra’da Oron International Studies isimli kurumda 6 ay süreli İngilizce ve Müzik eğitimi aldı.
Askerlik görevini tamamladıktan sonra; lojistik, inşaat ve gayrimenkul sektörlerinde çalışmalar yürüttü. Halen Milas’ta yer alan kendi gayrimenkul firmamda çalışmalarıma devam etmekte.
2009 – 2011 yılları arasında Yeni Milasspor Kulübü Yönetim Kurulunda Alt Yapı Sorumlusu olarak görev yaptı.
2012 – 2015 yılları arasında Yeni Milasspor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanlığına seçildi ve 3 yıl Başkanlık görevini yerine getirdi.
Sevdamsın Yeni Milasspor Taraftar Derneği’nin kurucu Yönetim Kurulu Üyeliği Görevinde bulundu.
2012 yılında Cumhuriyet Halk Partisi’ne üye oldu ve çeşitli dönemlerde Cumhuriyet Mahallesi delegeliği yaptı.
İlgi alanlarım arasında; siyaset, spor, müzik, sanat ve doğa yer almaktadır.
Evli ve iki çocuk babası.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Çelik’ ve Besler Ailesi’nin Acı Günü.Önceki Haber

Başkan Çelik’ ve Besler Ailesi’nin Acı G...

DR. MEHMET GÜNLÜK, MİLAS SANAYİ ESNAFIYLA BULUŞTUSonraki Haber

DR. MEHMET GÜNLÜK, MİLAS SANAYİ ESNAFIYL...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar