Sol Dik Masa üstü
Sağ Dik Masa Üstü

AK PARTİ'DE İLK HEDEF 2019 BELEDİYE SEÇİMLERİ

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
AK PARTİ'DE İLK HEDEF 2019 BELEDİYE SEÇİMLERİ
AK PARTİ İLÇE TEŞKİLATIN'DA İLK İLÇE DANIŞMA KURULU

Yılın ilk Danışma Kurulu toplantısı gerçekleştirildi

 

AK Parti Milas İlçe Teşkilatı, Ocak ayı İlçe Danışma Kurulu toplantısını gerçekleştirdi. İl Başkanı, İl Kadın Kolları Başkanı ve çok sayıda davetlinin katıldığı toplantıda, 10 Şubat 2018 tarihinde yapılacak İl Başkanlığı seçimlerinin ardından 2019 yerel ve genel seçimleri için yapılacak çalışmalar görüşüldü.

 

Milas Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıya; Muğla İl Başkanı Kadem Mete, bazı il yönetim kurulu üyeleri, İl Kadın Kolları Başkanı Ümmühan Toksöz, Milas İlçe Başkanı Fahri Acar ve tüm yönetim kurulu üyeleri, partinin Milas Belediye Meclis Üyeleri; Ejder Üstek, Mehmet İnpınar, Ayşegül Semerci Güneş, Levent Akyer, İlçe Kadın Kolları Başkanı Necla Vatansever, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Kadir Bingöl, Kadın ve Gençlik Kolları yöneticileri, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Milas İlçe Başkanı Ramiz Ügey, Milas Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Mehmet Çoban, çok sayıda mahalle muhtarı ve partililer, eski İlçe Başkanı Av. Bülent Demir ile eski İl Genel Meclisi Üyesi Yusuf Esen katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl marşımızın okunmasıyla başlayan toplantıda divan başkanlığına İsa Gün, divan üyeliklerine ise; İnci Günay, Fikri Çırak ve Ejder Üstek seçildiler.

 

Başkan, bir aylık çalışmalarını anlattı …

Konuşmasına,Arif Nihat Asya’nın ‘Bayrak’ şiirini okuyarak başlayan AK Parti Milas İlçe Başkanı Fahri Acar, göreve geldikleri 10 Aralık 2017 tarihinden bu yana, ilçe merkezi ve bağlı mahalleleri, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte ziyaret ettiklerini, yörenin sorunlarını mahalle temsilcisi ve muhtardan aldıktan sonra mahalle sakinleriyle de görüştüklerini belirterek, “Elbette bu sorunları bir kenara not edip orada bırakmayacağız. Bizlere iletilen sorunları büyük bir titizlikle takip edecek ve çözüme ulaştıracağız. Muhtarlarımız, bu dönemde asla kendilerini yalnız hissetmeyecekler. İlçe binamızda, başına da, eski mahalle muhtarımız ve eski muhtarlar derneği başkanımız olan yönetim kurulu üyemiz Yener Karaca’yı getirdiğimiz bir ‘Muhtarlar Masası’ oluşturduk. Muhtarlarımız, kendi yöresindeki sorunları bizlere de ulaştırabilir, muhtarlar masasına da… 

Bu süreçte yürürlüğe koyduğumuz bir başka çalışma ise, mahalle başkanlarımıza tam yetki verdik. Kendi mahalleleriyle ilgili her türlü çalışma içinde bulanacaklar, sorunları hızlı bir şekilde ya kendileri çözecek ya da bizlere ulaştıracaklar. Bildiğiniz gibi, göreve gelir gelmez, makam odasının kapısını söktük. Çünkü kapalı kapılar ardında değil, halka açık ve şeffaf bir yönetim anlayışıyla, halkımızın tamamını kucaklayacağımızı söylemiştik. Bu sözümüzün ilk adımı, makam odasının kapısını sökmek olmuştur. 7/24 herkes bizlere rahatlıkla ulaşabilir. Geçtiğimiz hafta sonu ilçe Gençlik Kollarımızda, zorunluluk nedeniyle görev değişikliği oldu. Emre kardeşimiz gerçekten kendi döneminde çok güzel işlere imza attı. İnanıyorum ki Kadir Bingöl kardeşimiz de, Emre Başkanı örnek alacak, hatta daha güzel hizmetlerde bulunacaktır.

Kadın Kollarımızda ise yeni bir yapılanmanın içerisindeyiz. Çünkü onlar bizim incilerimiz. Onlarsız asla hedefe ulaşamayız. Dolayısıyla Kadın Kollarımızı da bugünkü halinden daha güçlü bir konuma getireceğiz” diyerek, salondakilere, 2019’da yapılacak olan yerel seçimlerde ‘Milas Belediyesi’ni kazanmaya var mısınız?”, “2019’da Milas’ı, Ak Belediyecilikle tanıştırmaya hazır mısınız?’ diye sordu.

Salondan ‘evet’ yanıtını alan İlçe Başkanı Acar; “İnanırsak başarırız. Ben ve partimin tüm kademelerinde görev alan arkadaşlarımız kendimize inanıyor ve güveniyoruz. Sizler de inanın, kendinize ve bize güvenin. Sıkılacak daha çok el, çalınacak daha çok kapı var. Çok çalışmalıyız” dedi.

 

“Ya toprağın üstünde yaşar ya da altına gömülürüz”

Fahri Acar’ın ardından kürsüye gelen İl Başkanı Kadem Mete ise; “Milletçe önlediğimiz 15 Temmuz hain darbe girişiminin önemi, her geçen gün daha iyi anlaşılıyor. Eğer o darbe girişimi önlenmeseydi bugün, Suriye’den daha kötü bir durumdaydık. En azından onların sığınacağı bir ülke var, Türkiye … Ama bizim gidecek bir yerimiz yok. Nasıl ki 7 düvele karşı Kurtuluş Savaşı’nda karşı durduk, bir yere gitmedik. Bundan sonra da gitmeyeceğiz. Ya toprağın üstünde yaşar ya da altına gömülürüz” diyerek, Afrin’de devam eden ‘Zeytindalı Operasyonu’na değindi.

 

“Umarız başka kaybımız olmaz”

Mete; “Sınırlarımızda terör örgütlerinin yuvalanmasına, oradan ülkemize sızmalarına göz yumamayız. Haklı gerekçelerle Türk Ordusu Suriye topraklarında... Başlangıçta bazı ülkeler olumsuz açıklamalarda bulundu, ancak bugün bütün dünya bizim ne için Suriye topraklarına girdiğimizi anlamış durumdadır” deyip bugün (dün) ilk şehit haberinin geldiğini de belirterek, “Umarız başka kaybımız olmaz” temennisinde bulundu.

 

İl kongresi, 10 Şubat 2018 tarihinde yapılacak

Daha sonra, 10 Şubat 2018 tarihinde il kongresinin yapılacağını belirten Kadem Mete, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“11 Şubat sabahı, her kongre sürecinde yaşanan kırgınlıkları, küskünlükleri bir kenara bırakmamız gerekiyor. Çünkü hedefimiz Muğla merkez ve tüm ilçelerde önce yerel seçimlerde başarılı olmak, ardından da genel seçimler ve başkanlık seçimini kazanmak. Bunun için her partiliye büyük görevler düşüyor. Bugüne kadar uyguladığımız yöntemleri daha da geliştirerek, 2019’da AK Parti teşkilatları olarak başarılı olmak istiyoruz. Bunu yapmaya gücümüz var, inancımız var. Sadece biraz daha gayretli olmamız gerekiyor.”

Yapılan konuşmaların ardından danışma kurulunun ikinci bölümüne geçildi ve özellikle partinin mahalle temsilcileri ve danışma kuruluna katılan mahalle muhtarlarından, sorunlar ve çözüm önerileri dinlendi ...

KAYNAK_ADEM KANKAYNAR


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
3 GOLLE 3 PUANÖnceki Haber

3 GOLLE 3 PUAN

TOBB BAŞKANINDAN MİTSO BAŞKANI REŞİT ÖZER'E VE MİLASA MUHTEŞEM HABERSonraki Haber

TOBB BAŞKANINDAN MİTSO BAŞKANI REŞİT ÖZE...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar