Sol Dik Masa üstü
Sağ Dik Masa Üstü

Kulüp Binası Önünde Açıklama Yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kulüp Binası Önünde Açıklama Yapıldı
Kimliği belirsiz kişiler tarafından kundaklanan spor kulübü binası ile ilgili kulüp yönetimi tarafından açıklama yapıldı. Kulübün tüm geçmişinin yangınla yok olduğunu belirten Milas Gençlikspor Kulübü Başkanı Ersin Köksal, “kupalarımız, başarı belgelerimiz, arşivimiz kısacası kulübün tüm hafızası yok oldu” dedi.

Milas’ta Lozan Caddesi’nde bulunan Milas Gençlikspor Kulübüne ait hizmet binasında dün gece önce hırsızlık, ardından ise yangın olayı meydana geldi.
Yaşanan olayların ardından kulüp yönetimi yanan bina önünde basın açıklaması yaparak yaşanan saldırıyı kınadılar. Kulüp yöneticilerini Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Muğlaspor Kulüp Başkanı Abdurrahman Uçar ve kulüp yöneticileri yalnız bırakmadı.
ASLA YERİNE KONULAMAYACAK DEĞERLER KAYBOLDU
Akşam saatlerinde kulüp binasına girilerek zarar verildiği bilgisi üzerine bölgeye geldiklerini ifade Milas Gençlikspor Kulüp Başkanı Ersin Köksal; “Dün akşam saatlerinde aldığımız bir haber üzerine kulüp binamıza geldik. Binanın arka tarafından girilmiş, lavabolar kırılmış, musluklar sökülerek alınmış. Bununla da kalmayan vicdansızlar, şampiyonluk kupalarımıza ve plaketlerimize de zarar vermişler. Dahası kulübün tüm işlevlerinin bulunduğu dosyalar da yırtılmış. Hemen ilçe emniyet müdürlüğümüze haber verdik ve polis memurları bina içerisinde ve çevresinde inceleme yaptılar. İncelemenin tamamlanmasının ardından saatler 20.00’yi gösterdiğinde bizler evlerimize dağıldık. Fakat akşam saat 23.00 sularında bu kez kulüp binasında yangın çıktığına dair telefon geldi ve yönetici arkadaşlarımızla birlikte kısa sürede buraya ulaştık. Elbette çıkan yangın itfaiye tarafından söndürüldü. Sonrasında ve bugün sabah saatlerinde yeniden buraya gelerek yaşanan olayı bir kez daha inceleme fırsatı bulduk. Olayın duyulmasının ardından başta ilçemizdeki tüm kamu kurumlarının müdürleri, siyasi partilerimizin ilçe ve il başkanları, bölge milletvekillerimiz, bölgedeki spor kulüplerimizin başkan ve yöneticileri, belediye başkanlarımız telefonla arayarak hem geçmiş olsun dileklerini ilettiler, hem de maddi kayıplar için gereken desteği vereceklerini bildirdiler. Elbette bu düşünce bizim için önemli ancak daha önemlisi, yanan-kırılan-zarar gören eşyalar bir şekilde yerine konur. Bizim üzen nokta ise yıllardır kulüp adına yapılan tüm işlemlerin yer aldığı, alınan yönetim kurulu kararları, defterlerimiz, şampiyonluk fotoğraflarımız, kısaca kulübün tüm hafızası yok oldu ve asla yerine konulamaz. Umarız en kısa zamanda bu olayın failleri bulunur ve gereken cezayı alırlar. Bu konuda da ilçe emniyet müdürlüğümüz personeline güvenimiz sonsuzdur” dedi.
Kulüp Başkanı Köksal, meydana gelen olayda yaklaşık 75 bin lira maddi zararın olduğunu söyledi.
“BUNUN ADI VANDALLIK”
Kulüp Başkanı Köksal’ın ardından basın mensuplarına konu ile ilgili bir açıklama yapan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ise şunları söyledi:
“Öncelikle yaşanan bu olayı şiddetle kınıyoruz. Başkanımızın da dediği gibi maddi zarar bir şekilde karşılanır ancak manevi yönden verilen hasarı gidermek mümkün değil.
Bu konuyla belki ilgisi yok ama geçmişte bu kentin çeşitli yerlerindeki oyun parkları, sosyal tesislerimiz hatta cadde üzerindeki banklara zarar verenleri gördük. Aslında biz böyle bir toplum değiliz. Bizim geleneklerimizde kamu malına zarar vermek yoktur. Ne zaman böyle bir hale geldik bilmiyorum. İnsanlar ne ister ki yol kenarındaki banklardan, sosyal tesislerden, hatta palmiye ağaçlarından ne isterler anlamak mümkün değil. Bunlar hepimizin ortak malı.
Bir spor kulübüne ait bir hizmet binasından kim ne isteyebilir ki? Burada sadece gençlerimiz, çocuklarımız spor yapıyor. Bu kulüpler çocuklarımız, gençlerimiz kötü alışkanlıklar edinmesin diye çırpınırken, bunu yapanların bizim insanımız olduğuna inanamıyorum.”
DUYDUĞUMUZDA ŞOK OLDUK
Yapılan açıklamaya katılan Muğlaspor Kulüp Başkanı Abdurrahman Uçar da, Gençlik Spor Kulüp Başkanı Ersin Köksal, kulüp yöneticileri ve sporculara geçmiş olsun dileklerini ileterek sözlerine başladı ve şöyle devam etti:
“Yaşanan talihsiz olayı duyduğumuz zaman gerçekten şok olduk. Bir spor kulübüne nasıl böyle bir şeyin yapıldığına inanmak zor… Muğlaspor olarak hem geçmiş olsun dileklerimizi iletmek, hem de her tür desteğe hazır olduğumuzu belirtmek üzere buradayız.”

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Milas Kızılay’da Üyeler Yendien Ayşegül Semerci Güneş Dedi.Önceki Haber

Milas Kızılay’da Üyeler Yendien Ayşegül...

Şampiyonalar Milas’ta Ağırlandı..Sonraki Haber

Şampiyonalar Milas’ta Ağırlandı..

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar