Sol Dik Masa üstü
Sağ Dik Masa Üstü

EMLAK AKADEMİ İLE EMLAK SERTİFİKA PROGRAMLARI BAŞLIYOR!  

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
EMLAK AKADEMİ İLE EMLAK SERTİFİKA PROGRAMLARI BAŞLIYOR!  
Ticaret Bakanlığı tarafından 5 Haziran 2018  tarihinde yürürlüğe giren ve 14 Ekim 2020 tarihinde revizyon edilerek  tekrar yayınlanarak uygulamaya giren  taşınmaz ticareti yönetmeliği gereğince emlak danışmanlığı mesleğini yapabilmek ve  taşınmaz ticareti yetki belgesi almak için zorunlu olan emlak danışmanlığı mesleki eğitim sertifika programları Emlak Akademi ve  Akademi Dünyası  işbirliği ile  üniversite onaylı mesleki sertifika programları kayıtlarının başladığını, Başarı Anahtarı  Mesleki Sınav Merkezi  ile  Kariyer Belgelendirme iş birliği tarafından  ise  27-28-29 Kasım tarihinde Mesleki Yeterlilik Belgesi  Seviye-5  sınavlarının Milas’ta yapılacağı belirtildi.

MESLEKİ EĞİTİM VE MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ İLE YETKİ BELGESİ OLMADAN  İŞLEM YAPILAMAYACAK!

Kurumsal Emlak Danışmanları Derneği ve Emlak Müşavirleri Federasyonu EMFED Başkan Vekili olan Mehmet Sert  konu ile ilgili yapmış olduğu açıklamasında;

Taşınmaz Ticareti yönetmeliği’nin 6.Maddesinin  5.bendinde yer alan ; Milli Eğitim Bakanlığı, üniversiteler veya Milli Eğitim Bakanlığınca yetkilendirilen kurum ve kuruluşlarca taşınmaz ticareti konusunda verilen en az yüz saatlik eğitimde başarılı olması maddesi gereğince 14 Ekim 2020 tarihinde resmi gazetede  yayınlanarak uygulamaya giren  ve yeni taşınmaz ticareti yönetmeliğinde  yer alan  maddelerden olan ve bundan sonra gerek ofis sahiplerinin gerekse de tüm gayrimenkul danışmanlarının mesleki eğitim ve  yeterlilik belgeleri ile yetki belgesi olmadan çalışamayacaklarını, bununla ilgili denetimlerin sıklaştırılacağını, cezai müeyyidelerin uygulanacağının yönetmelikte yer aldığını belirtti.

MESLEKİ EĞİTİM BELGESİ OLMAYANLARIN EKSİKLİKLERİNİ  TAMAMLAMALARI  ZORUNLU,  AKSİ TAKDİRDE YETKİ BELGELERİ İPTAL EDİLECEK!

Taşınmaz Ticareti Yetki belgesi  ve mesleki yeterlilik belgesi almış olup ancak mesleki eğitim belgesi olmayan  işletmelerin Taşınmaz Ticareti Bilgi Sistemine aktarılmaması veya il müdürlüğüne teslim edilmemesi halinde bu işletmelerin yetki belgeleri iptal edilir.

EMLAK GİRİŞİMCİLERİNE  BAĞIMSIZ İŞ YERİ AÇMADAN YENİ  KOLAYLIKLAR  GETİRİLDİ!

Emlak sektöründe iş yeri açmak isteyen ancak ofis ve sabit giderler nedeniyle iş yeri açamayan girişimcilere yönelik  gayrimenkul sektöründe  mevcut olarak faaliyette bulunan  bir emlak ofisinin yanında; mesleki eğitim ve mesleki yeterlilik belgesini Seviye-5 alarak, vergi kaydı ve oda kaydını yaptırarak sözleşmeli işletme olarak  faaliyette bulunabilecekler, bağlı oldukları ana işletme ile aralarında bir sözleşme düzenleyerek bu mesleği yapabilecekleri belirtilirken sektörün artık yeni bir anlayışla daha iyi yerlere geleceği belirtildi.. Sigortalı olarak çalışanlar ise 31 Mart 2021 tarihinden sonra eğer seviye-5 belgeleri almadılarsa yoksa bu tarihten sonra Seviye-4 belgesi almak zorunda olacaklar.

14 EKİM 2020 TARİHİNDEN SONRA EMLAK OFİSİ AÇACAKLAR İÇİN DENEYİM VE ÇALIŞMA  ŞARTI GETİRİLDİ

Emlak ofisi açmak isteyenler ile mevcut emlak ofislerinde sözleşmeli işletme olarak çalışmak isteyenler için  yönetmelik yayınlandıktan sonra aranan şartlardan biri olan en az lise mezunu olma şartı getirildi. Ayrıca lise mezunları için 12 ay, ön lisans, lisans ve yüksek lisans üniversite mezunları için 6 ay bir fiil bu mesleği yaptığına resmi olarak kanıtlaması gerekiyor diye belirtildi.

KAYIT DIŞI EMLAKÇI , KOSAN VE AYAKÇI DİYE TABİR EDİLEN MESLEĞİ YAPMAYA ÇALIŞANLARIN DEVRİ KAPANDI!

Sektörün en çok yakındığı ve gayrimenkul yatırımcılarını mağdur ederek belli aralıklarla basında da yer alan haberlerde müşterisini gerçekdışı  beyanda bulunan, gayrimenkul yatırımcısını aldatan  kişilerin özellikle işyeri ve vergi kaydı ile mesleki yeterlilik belgesi olmayanlar ile bu sektörde gayrimenkul yatırımcısına kötü deneyimlerin yaşandığı emlak sektöründe tüketiciyi mağdur edene ağır cezalar geliyor.

EMLAK OFİSLERİNDE SİGORTALI VE SÖZLEŞMELİ OLARAK ÇALIŞAN TÜM DANIŞMANLAR TTBS KAYIT YAPILACAK!

 1/1/2021 tarihi itibarıyla taşınmaz ticaretiyle iştigal eden işletmeler, sorumlu emlak danışmanı ve emlak danışmanları ile sözleşmeli işletmelerine ilişkin bilgileri 28/2/2021 tarihine kadar Bilgi Sistemine aktarır.”

BAŞVURU VE KAYIT İÇİN:  

BAŞARI ANAHTARI MESLEKİ YETERLİLİK SINAV  MERKEZİ: İsmet paşa mahallesi Ahmet Taner Kışlalı Cad. Sünnetçioğlu Apt. No:67/1  Milas adresinden  ve  0 505 999 9948 / 0 505 999 4848 / 0 555 888 99 48 telefon numaralarından başvuruda bulunabilecekleri belirtildi.

 

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
GENÇ MÜSİAD'DAN ZİYARETLERÖnceki Haber

GENÇ MÜSİAD'DAN ZİYARETLER

AK PARTİ MİLAS İLÇE BAŞKANI ÇELİK’TEN SERİ HİZMETLERSonraki Haber

AK PARTİ MİLAS İLÇE BAŞKANI ÇELİK’TEN SE...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar