Sol Dik Masa üstü
Sağ Dik Masa Üstü

Okullar tatil… Seçimler bitti… Şimdi tatil zamanı…

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Okullar tatil… Seçimler bitti… Şimdi tatil zamanı…
24 Haziran’da yapılan Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Erken Genel Seçimleri’nin tamamlanmasının ardından seçim nedeniyle tatil planlarını erteleyen vatandaşlardan, tatil merkezlerine adeta akın başladı. Seçim çalışmaları sürecine yabancı turistlere kalan plajlar, seçimlerin tamamlanmasıyla birlikte yerli tatilciler ile günübirlik tatilcileri ağırlamaya başladı.

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin gündeme getirmesi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da 24 Haziran'da erken seçim yapılacağının duyurulmasının ardından tatil planı yapan çok sayıda yerli turist, tatil planını ertelemişti. Haziran ayı için rezervasyon yapanların çoğunluğu, rezervasyonlarını ileri bir tarihe erteletirken, hem okulların tatil olması, hem de seçimlerin tamamlanmasıyla tatil planı yapanlar harekete geçti.
Erken seçim tarihinin açıklanmasının ardından yapılan rezervasyonların ileri bir tarihe ertelenmesi için turizm firmalarının çağrı merkezleri yoğun bir trafik yaşadı. Gelen telefonların büyük bir kısmı, 24 Haziran’da yapılan erken seçim nedeniyle rezervasyonların iptali ya da tarih değişikliği için gelirken, sahiller seçim çalışmaları boyunca yabancı turistlere kaldı.
Ege Bölgesi’nin rezervasyonları genelde Nisan sonu veya Mayıs ayı başı gibi hareketlenmeye başlar ve Haziran ayında yoğunlaşırken, Ramazan veya Kurban Bayramı dolayısıyla bu süre uzar ya da kısalır. Bu dönemde genellikle yerli turistin ilk tercihi Antalya ve Bodrum olurken, yayla turizmini tercih edenler de yine bu dönemde Karadeniz ve Akdeniz Bölgesi’nde tatil yapmayı tercih ederler.
Çocuklu aileler ise genelde tatil planlarını okullar kapandıktan sonraya bırakırken ailelerin, genellikle çocuk yaşı avantajının olduğu tesisler ve aile konsepti olan tesisler tercih sebebidir. Seçimlerin tamamlanmasının ardından tatile ara veren yazlıkçılar ve yerli tatilciler yeniden turistik merkezlerin yolunu tuttu. Yaz tatili için turizm bölgelerine gelen vatandaşlar sahilleri doldurarak, deniz, kum ve güneşin keyfini doyasıya yaşamaya başladı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bafa Gölü yine ‘Yeşil’e büründü…Önceki Haber

Bafa Gölü yine ‘Yeşil’e büründü…

Emekli heyecanlı, asgari ücretli beklemede…Sonraki Haber

Emekli heyecanlı, asgari ücretli bekleme...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar