Sol Dik Masa üstü
Sağ Dik Masa Üstü

MAKİNA MÜHENDİSLERİ KAYNAŞMA YEMEĞİNDE BULUŞTU

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MAKİNA MÜHENDİSLERİ KAYNAŞMA YEMEĞİNDE BULUŞTU
Makina Mühendisleri Odası Milas İlçe Temsilciliği, ilçedeki Makina Mühendisleri ve eşleriyle akşam yemeğinde bir araya geldiler. Oda üyelerinin karşılaştığı mesleki sorunlar, Oda’nın çalışmaları konuşulurken, mevcut yönetim tarafından özellikle genç mühendislerin yönetimlerde daha fazla görev ve sorumluluk almaları gerektiği dile getirildi.

Mylasa 48 adlı işletmeden gerçekleşen yemeğe; Makina Mühendisleri Odası Denizli Şubesi Yürütme Kurulu Saymanı Beycan Tekkoyun, Makina Mühendisleri Odası Muğla İl Temsilciliği Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Orçun Çiğdem, Makina Mühendisleri Odası Milas İlçe Temsilciliği Yürütme Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Günlük, Milas İlçe Temsilciliği Sekreteri Serap Türker ve Makina Mühendisleri Odası Bodrum İlçe Temsilciliği’nden Hilmi Cumhur Geçin ile ilçedeki makina mühendisleri ve eşlerin katıldı.
Gecenin açılış konuşmasını yapan Milas İlçe Temsilciliği Sekreteri Serap Türker, tüm konuklara hoş geldiniz dedi ve ilçe dışından katılan konukları tanıttı. Türker; “Bu birlikteliğe destek verdiğiniz için teşekkür ediyoruz. Oda başkanımız Sayın Mehmet Günlük bu akşam sizlere bir açıklama yapacak. Sonrasında görüşlerinizi alacağız” diyerek sözü, Makina Mühendisleri Odası Milas İlçe Temsilciliği Yürütme Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Günlük’e bıraktı.
Yürütme Kurulu Başkanı Günlük ise, Denizli’de gerçekleştirilen Oda yemeğinin küçük bir benzerinin Milas’ta gerçekleştirildiğini belirterek; “Bu tarz etkinlikler bizim birbirimizi daha iyi tanımamız, sosyalleşmemiz açısından da önemli olduğu gibi birlik ve beraberliğimizi de pekiştiren çok önemli etkinliklerdir. 
Bildiğiniz gibi burada bulunmamızın amacı sadece sosyal ilişkilerimizi ve meslektaş bağlarımızı güçlendirmek değil, aynı zamanda ülkemizin ve mesleğimizin karşı karşıya olduğu zorluklara karşı da ortak bir duruş sergilemektir. Eğer bizler bu ortak duruşu sergilemez isek ülkemizde mühendislik mesleğinin ilerlemesi ve toplumsal diğer sorunlarına çözüm üretmesi düşünülemez. Çünkü bizler, almış olduğumuz eğitimler, sahip olduğumuz değerler, ülke sevgisi, ülke kaynaklarının doğru kullanılması, demokrasi, adalet, eşitlik gibi ilkelerle sadece kendi meslektaşlarımıza yönelik değil, ülkemizdeki tüm vatandaşlarımıza karşı sorumluluk sahibiyiz ve çözüm üretiyoruz.
Oda’mızın 69’ncu yılını kutladığımız bu yılda aramızda bu örgütlü geçmişimize emek vermiş değerli büyüklerimiz var. Onların bu emekleri olmasaydı biz bugün bu ortamda toplumdaki bu saygınlığımızı sağlamamız mümkün olmazdı. Hepsine buradan şükranlarımı sunuyor, bugüne kadar Oda’ya vermiş oldukları katkılardan dolayı da teşekkürlerimi sunuyorum.
Bizim sahip olduğumuz bu değerler ülkemizin sanayileşmesi, adaletli bölüşüm, huzurlu bir toplum yaratma mücadelesinin ötesinde meslektaşlarımızın katkılarıyla yazılan bu tarihsel gelişim, birbirlerimize olan sonsuz teşekkürlerimizle daha da anlam ve değer kazanacaktır. 
Sahip olduğumuz mesleki birikimlerle biz ülkemizin sanayileşmesi, adaletli bölüşüm ve huzurlu bir toplum yaratma mücadelesine devam edeceğiz. 
Son olarak sizinle bir gelişmeyi paylaşmak istiyorum. Uzun yıllar Oda’mızın çeşitli kademelerinde görev almış bir kardeşiniz, meslektaşınız olarak, yine sahip olduğumuz bu değerleri temel ilke edinen bir mühendis kardeşiniz olarak 2024 yerel seçimlerinde Milas Belediye Başkanlığına Aday olmaya karar verdim. Tabi bu kararı verirken sizlerden ve toplumdan aldığımız güç ve destekle bu kararı verdik. Bu çıktığım yolda sizlerin de destek vermesini, bütün meslektaşlarımın destek vermesini rica ediyorum.
Bu yolculuğa çıkarken sahip olduğumuz ilkelerden bir gram dahi ödün vermeyeceğimizden emin olmanızı istiyorum” diyerek katılımcılara teşekkür etti.
Günlük’ün ardından geceye katılan; Makina Mühendisleri Odası Denizli Şubesi Yürütme Kurulu Saymanı Beycan Tekkoyun, Makina Mühendisleri Odası Muğla İl Temsilciliği Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Orçun Çiğdem ve Makina Mühendisleri Odası Bodrum İlçe Temsilciliği’nden Hilmi Cumhur Geçin kısa bir konuşma yaparak, etkinliği düzenleyenlere teşekkür ettiler.
Yapılan konuşmaların ardından Milas İlçe Temsilciliği Sekreteri Serap Türker, ilçedeki makina mühendislerinden Veli Önder, özellikle genç makine mühendislerinin yönetimde görev ve sorumluluk almaları gerektiğini söylediler.
İlçe genelinde resmi kurumlardaki makina mühendislerinin de dahil edildiğinde yaklaşık 150 kişi olduklarını belirten Önder ve Türker, diğer meslek gruplarında olduğu gibi makine mühendisleri ilçe temsilciliğinde de genç mühendislerin görev alması gerek dediler.
Makina Mühendisleri Milas İlçe Temsilciliği tarafından düzenlenen yemek, konuşmaların ardından mesleğin sorunlarına dönük sohbetle devam etti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
“Hayatınızı kolaylaştırmak bizler için çok önemli”Önceki Haber

“Hayatınızı kolaylaştırmak bizler için ç...

JEOLOJİ YÜKSEK MÜHENDİSİ İSMAİL ALTIN' MECLİS ÜYESİ ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADISonraki Haber

JEOLOJİ YÜKSEK MÜHENDİSİ İSMAİL ALTIN' M...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar