Sol Dik Masa üstü
Sağ Dik Masa Üstü

Milas 15. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı Açıldı…

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Milas 15. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı Açıldı…
Milas’ta 15. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın açılış töreni gerçekleştirildi… Expoline Fuarcılık organizasyonuyla gerçekleşen fuara 204 firma katılıyor. 4 gün sürecek olan fuarı 100 binin üzerinde kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

İlki 2010 yılında gerçekleştirilen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın 15’incisinin açılış töreni bugün saat 11.00’de Tariş Çırçır Depoları Fuar Alanı’nda gerçekleştirildi. Açılış törenine; Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, CHP Muğla Milletvekili Süreyya Öneş Derici, Gelecek Partisi Grup Başkan Vekili ve Muğla Milletvekili Selçuk Özdağ, İYİ Parti Muğla Milletvekili Metin Ergun, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Muhammed Sevinç, CHP Milas Belediye Başkan Adayı Fevzi Topuz, AK Parti Milas Belediye Başkan Adayı Rüştü Yiğitkaya, İYİ Parti Milas Belediye Başkan Adayı Mehmet Çayırlı, AP Milas Belediye Başkan Adayı Salih Önel, kurum, kuruluş, siyasi parti, sivil toplum örgütleri ve derneklerin yöneticileri, banka temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldılar.
MİLAS ADETA LOKOMOTİF VAZİFESİ GÖREN ÖNEMLİ BİR İLÇEMİZDİR
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın seslendirilmesiyle başlayan programın açılış konuşması Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Muhammed Sevinç tarafından yapıldı.
Milas’ın tarımsal yapısı ve üretim kapasitesi ile ilgili bilgiler aktaran İl Müdürü Sevinç, “Çeşitliliği ve potansiyeli ile tarımın bir kenti diyebileceğimiz ilimizde, Milas bu anlamda başarısı ve üretim potansiyeli ile tarım fuarımızla birlikte her geçen sene üstüne katarak devam eden adeta lokomotif vazifesi gören önemli bir İlçemizdir. İlimizin 2 milyon dekarlık tarım alanının 670 bin dekarı Milas İlçemizdedir. Zeytin en önemli tarımsal ürünlerinden olup İlimiz zeytin alanlarının % 50’si Milas İlçemizdedir. Bu zenginliğini AB coğrafi işaretle Milas Memecik Yağlı Zeytini ve Milas Memecik Yağlı Zeytini Yağı olarak tescillemiştir. İlimiz 163 bin ton yağlık zeytin üretiminde Türkiye 2.si olup, Milas İlçemiz hem 20 milyon zeytin ağacı sayısı hem de üretilen zeytinyağının %50’sini sağlamakla İlimiz içerisinde önemli bir yer almaktadır. Yine hayvancılıkta da önemli bir yer olan İlçemiz Büyük Baş hayvan varlığında İl içerisinde % 45’lik bir pay ile hem et hem de süt üretim tedarik konusunda önemli bir yere sahiptir. Milas 1400 ton bal üretimi, 165 bin kovan varlığı ile bereketli basralı ormanlarında yüzlerce ailenin geçimini sağladı. Ciddi arıcılık faaliyetlerinin olduğu önemli bir ilçemizdir. Yine İlçemiz Ulusal ve Uluslararası alanda başta Çipura ve Levrek olmak üzere daha birçok çeşit Su Ürünlerinin üretim ve yetiştiriciliğinin yapıldığı önemli bir merkez haline gelmiştir. İşte bu kadar yoğun bir üretimin yapıldığı Milas İlçemize 2023 yılında Devletimiz– Bakanlığımızca 342 Milyon TL Tarımsal destek yapılmıştır. İlçemizde üretim yapan çiftçilerimize il ve ilçe müdürlüğümüzdeki personellerimizce teknik ve eğitim çalışmalarını durmadan devam ettik. Bu doğrultuda 1200 Milaslı çiftçimiz eğitimlerimize katılmıştır. Eğitim çalışmalarımızla üretime kalite katmak ve üreticimize her alanda destek olmaya hızla devam edeceğiz” dedi.
ORTAK AKILIN BAŞARISI
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan desteklemelerle ilgili bilgiler de aktaran Sevinç’in ardından kürsüye davet edilen Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, tarım fuarının Milas’a kattığı değere vurgu yaparak, “bu fuarın temeli yıllar önce ortak akılla atıldı. Milas Kaymakamlığımız öncülüğünde belediyemiz ve sivil toplum örgütlerinin desteğiyle çıkılan yolda ulaşmış olduğumuz başarı noktası 15’inci fuarımız olmuştur. Geçmişten günümüze kadar gerçekleşen tüm fuarlarda emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.
KADIN ÜRETİCİLER ÖN PLANA ÇIKARILMALI
Törenin son konuşmacısı olarak söz alan Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, fuarların önemine dikkat çekerek “fuarlar sosyal ilişkilerin geliştirildiği, bilgi alışverişinin yoğun olduğu ortamlar. Bu yıl 15’inci tarım fuarımızı gerçekleştiriyoruz. Bilgi ve birikim için 15 yıl öneli bir süre. Milas’ın tarım potansiyeli belli. Müdürümüz güzelce özetledi. Fuarın ilçemizde oluşma tarihçesi hakkında ise belediye başkanımız bilgiler aktardı. Birkaç kilit nokta var. Samimiyet, ortak akıl. Bir diğeri kadın eli ve kadın enerjisi. Milas tarım fuarının bundan sonra kadın üretici dostu bir tarım fuarı olmasını diliyorum. Fuar yöneticilerimizin de bu söylemi ciddiye alacağına inanıyorum. Biz sadece medeniyetlere değil, tarıma da turizme de başkentlik yapıyoruz. Onun için bizim bir farkımız olmalı. Fuarımız kadın dostu bir fuar olarak anılmasını istiyoruz. Somut adımlarla kadın üreticilere belli oranlarda indirim sağlanması destek verilmeli. Bu kadınlarımıza ve fuarımıza güç katacaktır. Ben bu güzel organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından fuarın açılış kurdelesi katılımcılarla birlikte kesildi. Daha sonra ise stantlar tek tek ziyaret edildi.
17 MART PAZAR GÜNÜNE KADAR AÇIK
204 firmanın katılımıyla gerçekleşen fuar 4 gün sürecek. Fuarın organizatörü Expoline Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Hakbilir, fuar hazırlıklarının 6 ay öncesinden başladığına dikkat çekerek, “Bu sene 204 firmanın katıldığı fuarı yine geçen sene olduğu gibi 100 bin civarında kişinin ziyaret etmesini bekliyorum” diye konuştu.
Hakbilir, fuarın 17 Mart Pazar akşamına kadar her gün 10.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edilebileceğini vurguladı.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Topuz’dan Eleştirilere YanıtÖnceki Haber

Topuz’dan Eleştirilere Yanıt

Yiğitkaya’dan 2025 Yılında Milas’a Yeni Fuar Alanı Sözü…Sonraki Haber

Yiğitkaya’dan 2025 Yılında Milas’a Yeni...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar