Sol Dik Masa üstü
Sağ Dik Masa Üstü

“Hayatınızı kolaylaştırmak bizler için çok önemli”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Hayatınızı kolaylaştırmak bizler için çok önemli”
3 Aralık Dünya Engelliler Farkındalık Günü dolayısıyla Milas Belediyesi ve Türkiye Sakatlar Derneği Milas Şubesi tarafından düzenlenen kahvaltılı etkinlikte ilçemizde ikamet eden özel bireyler ve aileleri bir araya getirildi.

Milas Ticaret ve Sanayi Odası Lokali’nde gerçekleştirilen etkinliğe; Milas Belediye Başkanı ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Muhammet Tokat, CHP Milas Belediye Başkan Aday Adayı Süleyman Koç, Türkiye Sakatlar Derneği Milas Şube Başkanı Hüsnü Tevşi, özel bireyler ve aileleri katıldı.
HER ÖNERİYE AÇIK OLDUĞUMUZU BELİRTMEK İSTİYORUM
Etkinlikte ilk konuşmayı Milas Belediye Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Muhammet Tokat gerçekleştirdi.
Başkan Tokat yaptığı açıklamada; “Organizasyon için emeği geçen çalışma arkadaşlarıma ve yine organizasyonun gerçekleşmesine katkı sağlayan dernek yönetimine, rehabilitasyon merkezi yöneticilerine ve siz değerli ailelerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bir farkındalık günündeyiz. Sizlerle birlikte dayanışma içerisinde olmak bizler için çok önemli. İnsanların soysal ilişkilerinde ve gündelik yaşamlarında daha beşeri duygularla birbirlerine sarılabilmesi anlamında siz değerli özel kardeşlerimiz ve aileleriyle sıkı bağlar içerisinde olmak kaçınılmaz bir sorumluluk. Her insan için hayatta engel var ve her insan engelleri aşmak için çaba sarfetmek zorunda. Ancak sizler engelleri aşmak için daha fazla çaba göstermek zorundasınız. Her şeyin başı sevgi. Sevgiyi kurmadan, fiziksel ve zihinsel engelleri kaldırmadan bu dünyayı daha güzel bir dünya yapmak mümkün değil. Sizlerin her anınızda ve her ihtiyacınızda kucaklayabilmek, sizlere dokunabilmek ve bu anlamda da hayatınızı kolaylaştırmak bizler için çok önemli. Yaşadığımız kent içerisinde sizlere daha renkli bir yaşam ve daha yeni ufuklar sunabilmek için bize yapılacak her öneriye açık olduğumuzu belirtmek istiyorum. Bu anlamda oluşturmuş olduğumuz birimler var. Zorlukları yaşayan ve paylaşan aileler olarak bu konudaki deneyimleriniz ve bu konudaki önerileriniz bizlerden daha zengin olacaktır. Kapımız sizlere her zaman açık olacaktır” dedi.
İNSANCA BİR ENGELLİ BAKIM VE YAŞAM STANDARDI OLUŞTURMAK
Başkan Tokat’ın konuşmasının ardından kürsüye gelen Türkiye Sakatlar Derneği Milas Şube Başkanı Hüsnü Tevşi ise şunları söyledi:
“Bu gün, ne engelliliğin kutlanması gereken bir gün, ne de 365 günde bir farkındalık yaratma günüdür. Benim nazarımda her iki bakış açısının da zerre kadar isabeti yoktur.
Benim için 3 Aralık, Baba bildiği devletin engelli evladına 2022 sayılı kanun ile verdiği 3 kuruşluk harçlığı olur olmaz bahanelerle kesmesi ve evladını beş parasız bırakarak dilenciliğe itmesi akla gelir.
Benim için 3 Aralık, biz zamanlar evlerin bir köşesinde kâh zincirlenerek, kâh hapsedilerek bir yaşama mecbur bırakılan engellilere bakan ebeveynlere daha insanca bir engelli bakım ve yaşam standardı oluşturmak amacı ile verilen Evde Bakım yardımının çeşitli kriterler ve bahaneler uydurularak, hatta sen ellerini oynatabiliyorsun diyerek kesilmesi ve bu insanların yeniden o karanlık odalara hapsedilmesi akla gelir.
BENİM İÇİN 3 ARALIK
Benim için 3 Aralık, yardımlarla değil de çalışarak, iş bularak kendi ve ailesinin yaşamını idame ettirmek isteyen yüz binlerce engellinin iş bulamayıp yine ebeveynlerinin eline ve cebine hatta açlığa mahkum edilmesi akla gelir.
Benim için 3 Aralık, fahiş fiyatları bulan ve devletin verdiği katkının devede kulak kaldığı ve bu nedenle engellilerin ulaşmakta ve tedarik etmekte zorlandığı Tekerlekli sandalye, Akülü araç, Ortez, Protez ve özel yaşam gereçleri akla gelir.
Benim için 3 Aralık, sadece özel günlerde ve Seçim zamanlarında oy deposu olarak görülüp ziyaret edilen başı okşanan insanlar ve dernekleri akla gelir.
İnsanlığın uzayda ve gezegenlerde koloni kurma çalışmalarının son hızla yürütüldüğü ve yapay zeka ile teknolojik devrimlerin yaşandığı bir çağda erişilebilirlik ve ulaşılabilirlik yönünden bir şehirden diğerine seyahat edememek, hatta dolmuşlara bile binbir çile ve eziyet yaşayarak binilebilmesi akla gelir.
NEREDEN İNCELDİYSE ORADAN KOPSUN
Yaşamın birçok alanında engellenmek, ne işin var bu saatte sokakta denilerek evden çıkmamızın bile hazmedilmediği bir sosyal yaşam akla gelir.
Aslında aklıma çok şey gelir ve takılır da şahsen benim kendileri için verebileceğim mücadeleye kayıtsız kalacak ve beni yarı yolda bırakacağını düşündüğüm, kaderci, şükürcü, vurdumduymaz ve bana dokunmayan yılan bin yaşasın diyerek umursuzca yaşayan büyük bir kitlenin varlığı da aklıma gelmiyor değil hani.
Bazen ben de bütün bu olanlar karşısında, “Nereden inceldiyse oradan kopsun” düşüncesine kapılmıyor değilim.
Kısacası azizim, ne 3 Aralıklar biter, ne dertler biter. O yüzden fazla da kafaya takmamak gerek.
4 ay sonra hatırlanmak üzere.”
Etkinlikte son konuşmayı ise Milas Belediye Başkan Aday Adayı Süleyman Koç yaptı. Koç yaptığı açıklamada, konuşmalarda engellilerin sıkıntılarının çok net anlatıldığını ve bundan önce olduğu gibi bundan sonra da engelli bireylere her zaman destek olacaklarını söyledi.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Silahlı saldırının şüphelileri adliyeye sevk edildiÖnceki Haber

Silahlı saldırının şüphelileri adliyeye...

MAKİNA MÜHENDİSLERİ KAYNAŞMA YEMEĞİNDE BULUŞTUSonraki Haber

MAKİNA MÜHENDİSLERİ KAYNAŞMA YEMEĞİNDE B...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar