Sol Dik Masa üstü
Sağ Dik Masa Üstü

Kızılay ve Sakatlar Derneklerinden Ortak Çalılşma.

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kızılay ve Sakatlar Derneklerinden Ortak Çalılşma.
10 Kasım 2011 kararı ile 21 Mart tarihini resmi Dünya Down Sendromu Günü olarak tanımasının ardından dünya genelinde çeşitli etkinlikler bu genetik farklılığının daha da tanınması, farkındalığın 21 Mart gününde olmasının nedeni ise yine kendileri kadar özel.

Dünya genelinde 6 milyon, Türkiye'de ise rakamlar kesin olmamakla birlikte 100 bin civarı insanın bu genetik farklılığı taşıdığı tahmin ediliyor. Çekik küçük gözler, basık burun, kısa parmaklar, kıvrık serçe parmak, kalın ense, avuç içindeki tek çizgi, ayak başparmağının diğer parmaklardan daha açık olmasıdır. Bu özelliklerin hepsi veya birkaçı görülebilir. İşte bu özel bireyler için bugün Milas’ta Türk Kızılay Milas Şubesi Türkiye Sakatlar Derneği Milas Şubesi ortak bir çalışmaya imza attı.

 

 

Türk Kızılay Milas Şube Başkanı Ayşegül Semerci Güneş ve Türkiye Sakatlar Derneği Milas Şube Başkanı Hüsnü Tevşi ile beraberindeki arkadaşları ilçe merkezi ve bazı mahallelerde örnek bir çalışmaya imza atarak, bir yandan bu özel bireylerle buluştu, diğer yandan da dar gelirli ailelere çeşitli gıda ve giyim yardımında bulundular. Engelli vatandaşlarımız da bu çalışmada unutulmadı.

 

 

Kısa bir süre önce ilçemizde kurulan Türkiye Sakatlar Derneği Milas Şubesi, geride kalan zaman içerisinde engelli bireylerimiz başta olmak üzere birçok dar gelirli aile de yardım elini uzatarak, toplumsal birlikteliğimizi, paylaşmanın ne denli önemli olduğunu bir kez daha gösterdi.

 

 

Özellikle bir yılı aşkın bir süredir tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde, doğal olarak da ilçemizde çok büyük sorunların yaşanmasına neden olan COVİD 19 salgını sürecinde Türk Kızılay Milas Şube temsilcileri, gece-gündüz, soğuk-sıcak, dağ-tepe demeden ilçemizin en uzak noktasına kadar ulaşarak nerede yardıma muhtaç, yaşlı ve kimsesiz olması nedeniyle bakıma muhtaç vatandaşımızın ihtiyacını karşılaması tüm kesimlerin takdirini kazanırken, aynı kulvarda benzer çalışmalara imza atan Türkiye Sakatlar Derneği Milas Şubesi’nin de benzer çalışmaları yürütmesi, her iki derneği adeta tek bir vücut haline getirdi.

 

 

İlçemizde böyle bir çalışmaya ilk kez imza atılırken, her iki şubenin temsilcileri, ortak noktanın Milas ve Milaslılar olduğuna dikkat çekerek, bundan sonra da benzer çalışmalarda buluşacaklarını ifade ettiler.

 

13 / 2 

 

13 / 3 

 

13 / 4 

 

13 / 5 

 

13 / 6 

 

13 / 7 

 

13 / 8 

 

13 / 9 

 

13 / 10 

 

13 / 11 

 

13 / 12 

 

13 / 13 

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Atıcı; “Su değerlidir, akıp gitmesin”Önceki Haber

Başkan Atıcı; “Su değerlidir, akıp gitme...

Tanınmış Esnaf Hayatını Kaybetti..Sonraki Haber

Tanınmış Esnaf Hayatını Kaybetti..

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar