Sol Dik Masa üstü
Sağ Dik Masa Üstü

EMLAK VE GALERİCİLİK MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ SINAVLARI 26.27.28 AĞUSTOS'TA YAPILACAK!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
EMLAK VE GALERİCİLİK MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ SINAVLARI 26.27.28 AĞUSTOS'TA YAPILACAK!
31 Ağustos'ta Taşınmaz Ticareti ile Motorlu Kara taşıtları Ticareti yönetmelikleri gereği müktesap haktan faydalanacak olan işletmeler için yetki belgesi başvurusunun son bulmasıyla 26.27.28 Ağustos'ta Milas'ta İsmetpaşa mahallesi Ahmet Taner Kışlalı Caddesi Sünnetçioğlu Apt. No:67/1 Milas adresinde bulunan hizmet binasında Anahtar Teslim Akademi ve Başarı Anahtarı Mesleki Sınav ve Belgelendirme kuruluşu işbirliği ile Kariyer Belgelendirme tarafından Emlak ve Galericilik Mesleki Yeterlilik Belgesi sınavları düzenlenecek.

YENİ YÖNETMELİKTEN ÖNCE SON SINAV!

Yeni taslakta yer alan maddelerden bundan sonra bu işleri yapacak olanlardan 100 saat eğitim şartı ve staj anlamına gelen belirli süre bu mesleği resmi olarak yapma zorunluluğu getirildiğini ve aşağıdaki maddelerin eklendiğini bu maddelerin geçeceği yönünde kanaatlerini bildirerek özellikle eğitim maddesinin eklenmesi ve staj şartı taleplerinin yerine getirilmesi hususunda sektöre daha iyi bilgiyle donatılmış insan kaynağı sağlanacağını belirtti.

GAYRİMENKUL TİCARETİ YÖNETMELİK MADDE :10 

Mesleki Yeterlilik Belgesi

MADDE 10 – (1)

Sorumlu gayrimenkul danışmanlarının Seviye 5, gayrimenkul danışmanlarının ise seviye 4 mesleki yeterlilik belgesine sahip olması gerekir.

MADDE:6 -

6) Ortaöğretim ve yükseköğretim kurumlarının gayrimenkul ticareti ile ilgili alanlarından veya bunlara denkliği kabul edilen yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olanlar hariç olmak üzere, Milli Eğitim Bakanlığı ve üniversiteler ile Milli Eğitim Bakanlığınca yetkilendirilen kurum ve kuruluşlarca gayrimenkul ticareti konusunda verilen en az 100 yüz saatlik eğitimde başarılı olması,

(7) Yetki belgesi başvurusunun yapıldığı tarihten önceki son beş yıl içinde ortaöğretim mezunlarının en az on iki ay, ön lisans ve lisans mezunlarının en az sekiz ay, lisansüstü mezunlarının ise en az dört ay gayrimenkul danışmanlığı yapmış olması,

e) Gerçek kişi tacirler ile esnaf ve sanatkârların kendilerinin, ticaret şirketleri ve diğer tüzel kişi tacirler ile şubelerde ise gayrimenkul ticareti faaliyetlerini yürüten yetkili temsilcilerden en az birinin Seviye 5 mesleki yeterlilik belgesine sahip olması gerekir.

İKİNCİ EL MOTORLU KARA TAŞITLARININ TİCARETİ HAKKINDA YÖNETMELİK

MADDE 6 –e) Gerçek kişi tacirler ile esnaf ve sanatkârların kendilerinin,

ticaret şirketleri ve diğer tüzel kişi tacirler ile şubelerde ise ikinci el motorlu kara taşıtı ticareti faaliyetlerini yürüten temsile yetkili kişilerden en az birinin Seviye 5 mesleki yeterlilik belgesine sahip olması, gerekir. 

(2) Bakanlık, yetki belgesi verilmesi için mesleki eğitim şartı getirmeye ve bu eğitime ilişkin usul ve esaslar ile bu şarttan muafiyet sağlayan alanları ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının görüşlerini alarak belirlemeye yetkilidir.

Mesleki eğitim, Bakanlık veya Bakanlıkça uygun görülen kurum ve kuruluşlar tarafından verilir. maddeleri düzenlenmiştir.

KURUM OLARAK BÖLGEMİZDE 1 YIL İÇİNDE 300-350 MESLEKTAŞIMIZIN BELGELENDİRMESİNİ GERÇEKLEŞTİRMİŞ OLACAĞIZ!

Anahtar Teslim Akademi ve Başarı Anahtarı olarak bugüne kadar yapılan kendilerine yapılan başvuru sayısının 400-450 ulaştıklarını sadece Milas değil, Muğla'nın tüm ilçeleri ile yakın illerden Aydın, Denizli, İzmir, Antalya, İstanbul, Ankara ve Sakarya'dan dahi aday gelerek Mesleki Yeterlilik Belgesi sınavlara katıldıklarını belirten SERT,burada en önemli faktör GÜVEN başladıklarını belirten Sınav Koordinatörü Mehmet Sert, bu sektörlerde yeni iş yeri açacaklar ile bu sektörlerde yer almak ve çalışmak isteyenlerin, mevcut iş yeri bulunan ve çalışan personellerin, MYK sınavlarına katılarak başarı sağlayanların belgelerini alabileceklerini belirtti.  

YENİ BAŞVURU SAYISI 100'ü GEÇTİ!  

26.27.28 Ağustos tarihlerinde yapılacak olan sınavlar için yine geçen ay yapılan sınavlarda olduğu gibi yoğun bir katılımın olduğunu belirten Anahtar Teslim Akademi ve Başarı Anahtarı Sınav Koordinatörü Mehmet Sert sektörde bulunan meslektaşlarımız ile bu sektörlere ilk defa girmeyi planlayan veya farklı mesleklerde çalışarak emekli olmayı planlayan ve bu meslekleri yapmayı düşünen girişimcilerimizin ilgisi çok yüksek seviyelerde olup başvuru sayısı beklediğimiz çok rakamların üstünde ve halen gece geç saatlere kadar mesai yapıp hem bu bölgede bizler hem de merkezimiz İstanbul'da kayıtlar ve sınav organizasyonları için yoğun bir şekilde çalışıyoruz. 

SINAVLARIMIZI SORUNSUZ BİR ŞEKİLDE GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ!

Genel Merkezimiz bu hafta bölgemize 4 sınav yapıcı görevli gönderip yaklaşık olarak günde pandemi kurallarına uygun olacak şekilde ancak günde toplam 32 kişiyi sınava alabiliyoruz.. Geçen bölgemizde bayramdan hemen önce sınav yapmamıza rağmen gelen talepleri göz önünde bulundurarak merkezden ek sınav tarihi ve sınav yapıcıların görevlendirilmesi talebinde bulunduk, yetki belgesi başvuru süresi tarihi 31 Ağustos'ta son buluyor ve müktesap haktan faydalanacaklar bu süreyi göz önünde bulundurması gerekiyor, 26.27.28 Ağustos tarihlerine ek olarak yine başvuru süresi ve ek sınav tarihi konulması yönünde karar olursa meslektaşlarımıza basın yoluyla ve iletişim kanallarıyla bilgilendirmeye devam edeceğiz diyerek belirtti. 

EN ÖNEMLİ FAKTÖR GÜVEN OLUŞTURABİLMEK VE BU ALANDA SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ SAĞLAYARAK BU ALANDA DEVAMLI HİZMETTE BULUNMAK!

Vatandaşlarımızla, iş dünyasıyla, meslek kuruluşlarımızla ve meslektaşlarımızla uzun yıllardır süren güvene dayalı olan ilişkilerimiz ve iş birliklerimiz sonucu ayrıca hem fiziki hizmet binamızla, hem online platformumuz olan www.ustalikbelgesi.com internet web portalımız ile 24 saat neredeyse hizmet veren bir kurum olarak faaliyette bulunuyoruz. Meslektaşlarımızla birlikte sektörün içinde bulunan ve uzun yıllardır bu alanlarda hizmet veren meslek büyüklerimizin öneri ve tavsiyelerini alarak onların görüşlerini benimseyerek ve en önemlisi onlara değer vererek yapmış olduğumuz sosyal etkinliklerimizle gerçekten fark yarattığımız kanaatindeyim. Ben bize gösterilen teveccühten dolayı şahsım ve kurumum adına tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum dierek belirten Sert duyduğu memnuniyeti de belirtti.

SINAV VE BELGE BAŞVURU VE KAYIT İÇİN:

Mesleki Yeterlilik Belgesi sınavlarına katılarak belge almak isteyenlerin KARİYER BELGELENDİRME İsmetpaşa Mahallesi Ahmet Taner Kışlalı Caddesi Sünnetçioğlu Apartmanı No:67/1 Milas adresine müracaat edebilir ve ya 0 505 999 99 48 - 0 505 999 4848 -0 555 888 9948 nolu telefondan bilgi alabilecekleri ve kayıt yaptırabileceklerini belirtildi. 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
NARKOTİK UYUŞTURUCU TACİRLERİNE GÖZ AÇTIRMIYORÖnceki Haber

NARKOTİK UYUŞTURUCU TACİRLERİNE GÖZ AÇTI...

UYUŞTURUCU TACİRLERİ TUTUKLANDISonraki Haber

UYUŞTURUCU TACİRLERİ TUTUKLANDI

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar