Sol Dik Masa üstü
Sağ Dik Masa Üstü

Emlak Danışmanlığı Sınavları 15 – 16 Haziran’da

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Emlak Danışmanlığı Sınavları 15 – 16 Haziran’da
Emlak Akademi ve Kariyer Belgelendirme iş birliği tarafından ilçemizde Emlak Danışmanlığı Mesleki Yeterlilik Belgesi Sınavı yapılacak… Sınava yapılan son düzenleme ile ilköğretim mezunları da katılabilecek. Başarılı olanlar belge alarak emlakçılık yapabilecekler…

Ticaret Bakanlığı'nca gayrimenkul alım satım ticareti ile uğraşan, emlakçılık yapanları yakından ilgilendiren kritik bazı düzenlemeler geçtiğimiz aylarda Resmi Gazete'de yayımlanmış, 2021 yılı Taşınmaz Ticareti hakkında yeni yönetmelikte emlakçılık yapabilme şartı ilköğretime indirilmişti.
Yaşanan gelişmenin ardından ilköğretim mezunlarının da başvurabileceği ilk kurs önümüzdeki günlerde açılacak. 
15 – 16 Haziran’da gerçekleştirilecek olan Emlak Danışmanlığı Mesleki Yeterlilik Belgesi Sınavı’nın özellikle ilköğretim mezunları açısından önemli olduğuna değinen Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkan Vekili Mehmet Sert, Türkiye genelinde emlak işi ile uğraşan yüz binleri yakından ilgilendiren yeni yönetmelik ile lise şartının resmen kaldırıldığını belirterek, “Ticaret Bakanlığı tarafından yürütülen emlak alım satım işi ile uğraşanları yakından ilgilendiren yeni bir yönetmelik yayımlandı. Artık ilköğretim mezunu olan herkes emlakçılık yapabilecek. Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği Emlak ve gayrimenkul sektörüne ilgilendiren ve uzun zamandır beklenti içinde olan ilköğretim mezunlarına yönelik yetki belgesi verilme hakkı tanındı. Sektörde ilkokul mezunlarına yönelik mağduriyet oluşturan uygulama olarak anılan yönetmelikteki bu uygulama böylece giderilmiş oldu” dedi.
Emlak ve Oto Galericilik üzerine mesleki yeterlilik belgesi sınavları için başvurular İsmetpaşa Mahallesi Ahmet Taner Kışlalı Caddesi Sünnetçioğlu Apartmanı No: 67 / 1 Milas adresinde yer alan Başarı Anahtarı Belgelendirme sınav merkezine veya 0 505 999 99 48 / 0 505 999 48 48 nolu telefon numaralarından yapılabilecek.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
“Bir Kez Daha Hayal Kırıklığı Yaşamak İstemiyoruz”Önceki Haber

“Bir Kez Daha Hayal Kırıklığı Yaşamak İs...

Sahipli kedi ve köpeklere pasaportSonraki Haber

Sahipli kedi ve köpeklere pasaport

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar