Reklamı Geç
23Nisan
Sol Dik Masa üstü
Sağ Dik Masa Üstü

“Bir Kez Daha Hayal Kırıklığı Yaşamak İstemiyoruz”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Bir Kez Daha Hayal Kırıklığı Yaşamak İstemiyoruz”
Kısa adı MUDODER olan Muğla Düğün İşletmecileri ve Organizasyoncular Derneği Başkanı Mustafa Özgülergil, 1 Haziran sonrası kontrollü normalleşme sürecinde beklentilerine tam olarak karşılık bulamasalar da, sektör temsilcilerinin yeniden umutlandığını söyledi. “Binlerce insanın ekmeğini kazandığı sektörün sorunları tümüyle ortadan kalkmadı. İnsan hayatının en önemli ve özel anı olan nişan ve düğün törenleri bir kez yapılırken, genç çiftlerin ve ailelerin mutluluğuna tanık olan bizlere küçük bir dokunuşla sorunlarımızın çözümünü bekliyoruz” diyen Özgülergil, tüm beklentileri 16 Haziran sonrasına bıraktıklarını söyledi.

Yaklaşık 1,5 yıldır devam eden pandemi sürecinde sektör temsilcileri olarak büyük sıkıntı çektiklerini, ciddi ekonomik kayıpları yaşadıklarını, bu süreçte müzisyenler başta olmak üzere sektör temsilcilerinin büyük bir bölümünün evine ekmek götürmede zorlandığını ileri süren Muğla Düğün İşletmecileri ve Organizasyoncular Derneği Başkanı Mustafa Özgülergil; “Buna rağmen yaşadığımız tüm sıkıntılara göğüs gerdik, sesimizi çıkarmadık. İnsan sağlığının çok daha önemli olduğu bilinciyle sabırla bekledik.

Nihayet 1 Haziran itibariyle yeni bir döneme başladık. Belki tüm beklentilerimize cevap alamadık ancak bu bile yüzümüzü güldürmeye yetti. Şimdi hepimizin gözü kulağı 16 Haziran sonrasına çevrildi. Umarız bir kez daha hayal kırıklığına uğramayız.

Elbette bütün kollarıyla sektör olarak, açık havada, masalar arasında belirli mesafe gibi kurallara uygun olmak koşuluyla belirlenen kriterler çerçevesinde organizasyonlara hazırız. Beklentimiz; akşam saat 21.00 yerine sürenin en azından 23.00’e kadar uzatılması, tek kullanımlık malzemelerle yemek ve diğer ikramlara izin verilmesi. Sıcak yaz günlerinde insanlara en azından akşam serinliğinde, dost ve akrabalarının katılımıyla mutluluklarını paylaşmalarını istiyoruz. Çünkü insan hayatında nişan ve düğün çok önemlidir. Ülkemizi yönetenlerden en azından bu konuları göz önünde bulundurmalarını bekliyoruz” diyerek binlerce insanın beklentilerini aktardı.

Bölgede Ve Ülkede Güçlü Bir STK Olacağız

Kuruluşlarının üzerinden kısa bir süre geçmesine rağmen Muğla merkez ve tüm ilçelerde yapılanma çalışmalarının sürdüğüne dikkat çeken Dernek Başkanı Özgülergil; “Sadece Muğla’da 1000’den fazla üyemizle güçlü bir sivil toplum kuruluşu olacağız. Türkiye genelinde bu yapılanma devam ediyor. Önce federasyon, ardından da konfederasyona dönüşerek, sektör temsilcilerin sesi soluğu olacağız.

Kısa bir süre sonra ilk genel kurulumuzu yaparak, yönetim kadrosunu genişletecek, her anlamda örgütlü bir hale geleceğiz. Müzisyen, fotoğrafçı, kameraman, çiçekçi, aşçı, servis elemanları gibi sektörde yer alan tüm arkadaşlarımızın yanı sıra elbette düğün salonu işletmecileri de aramızda olacak” dedi.

Sokak düğünlerine tümüyle karşı olmadıklarını da dile getiren Muğla Düğün İşletmecileri ve Organizasyoncular Derneği Başkanı Mustafa Özgülergil; “Aslında ekonomik olarak sokak düğünlerinin maliyeti kadar bir maliyetle bizim mekanlarımız bu tür organizasyonlara ev sahipliği yapıyor. Bir başka önemli nokta ise düğün salonları hijyen açısından daha sağlıklı bir ortama sahiptir. Dolayısıyla bizler daha kolay denetlenebilir bir noktadayız. Varsa eksiğimiz bunları tespit ederek giderme hususuna da açığız” diyerek, kayıt altında olmaları nedeniyle bölge ve ülke ekonomisine de ciddi bir katkı sunduklarına dikkat çeken Özgülergil, asayiş konusunda da düğün salonlarının son derece güvenli olduğunu söyledi.

“Sesimiz duyuluna kadar mücadelemiz sürecek”

Verdikleri mücadelenin sadece ekmek kavgası olduğuna vurgu yapan Muğla Düğün İşletmecileri ve Organizasyoncular Derneği Başkanı Mustafa Özgülergil; “Binlerce insanın ekmeğini kazandığı bu sektörün çığlığı elbette duyulacak, mücadelemiz elbette sonuçsuz kalmayacaktır. Bu noktada yönetenlerden biraz daha sağduyulu olmalarını bekliyor, yaşadığımız sıkıntılara bir de bizim tarafımızdan bakmalarını istiyoruz.

Vazgeçmeyeceğiz. Sorunumuzu, sıkıntımızı, beklentilerimizi dile getirmeye devam edeceğiz” 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İl Milli Eğitim Müdürü Töre Görevinden Alındı… Yerine Çay Atandı…Önceki Haber

İl Milli Eğitim Müdürü Töre Görevinden A...

Emlak Danışmanlığı Sınavları 15 – 16 Haziran’daSonraki Haber

Emlak Danışmanlığı Sınavları 15 – 16 Haz...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar