Reklamı Geç
23Nisan
Sol Dik Masa üstü
Sağ Dik Masa Üstü

ÇAYIRLI; “MİLAS’IN ACİL İMAR REVİZE PLANINA İTİYACI VAR”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ÇAYIRLI; “MİLAS’IN ACİL İMAR REVİZE PLANINA İTİYACI VAR”
İYİ Parti Milas Belediye Başkan Aday Adayı Mehmet Çayırlı, saha çalışmalarının birinci bölümünde ilçedeki sivil toplum kuruluşları ve vatandaş buluşmalarına ağırlık verirken, kentin ana sorunlarına eğilerek, aday gösterilmesi ve seçilmesi halinde nasıl bir yönetim anlayışı sergileyeceği, şehrin kronikleşmiş sorunlarına nasıl kalıcı çözümler üreteceğini alanında uzman kişilerle görüşerek düşüncelerini netleştiriyor.

İnşaat Mühendisleri Odası Milas Temsilciliğinde inşaat mühendisleriyle kentin imar durumunu ele alan Çayırlı, gelecekte Milas’ın hangi noktada yapılaşması gerektiğini kendi deyimiyle şimdilik kafasında, sonrasında ise proje üzerinde şekillendirerek seçmenin karşısına çıkmayı planlıyor.

Muğla İnşaat Mühendisleri Odası Milas temsilciliğinde inşaat mühendisleriyle bir araya gelen İYİ Parti Milas Belediye Başkan Aday Adayı Mehmet Çayırlı; kentin imar sorunları, Sodra dağının imara açılması, deprem gerçeği, şehiriçi trafik ve otopark sorunu ile mevcut çevreyolu ve yeni alternatifler üretilmesi konusunda görüş alışverişinde bulundu.

“MİLAS HALKI MODERN VE GÜVENLİ YAŞAM ALANLARINI FAZLASIYLA HAKEDİYOR”

5 Yıldır Milas Belediye Meclis Üyeliği görevini yürüttüğünü, bunun bir yılında ise Belediye Başkan Yardımcılığı yaptığını belirten Aday Adayı Çayırlı; “Bu süreçte bu şehrin sorunlarına daha fazla hakim olma şansını yakaladım. Öncesinde elbette sorunları ana başlıklar halinde biliyordum ama işin içine girdiğinizde tüm detayları görüyor ve nasıl çözüme kavuşturulacağı konusunda yasal yönleriyle anlama ve öğrenme fırsatını buluyorsunuz. Hiç kuşku yok ki bu şehir sürekli göç alan bir şehir ve beraberinde; konut, ulaşım, eğitim, istihdam ve sağlık hizmetlerinden yararlanma gibi temel ihtiyaçları da ortaya çıkarıyor. Ne yazık ki ülkemizde gelecek 10 yıl, 20 yıl, 50 yıl hesaplanarak; okul, yol, sağlık kuruluşları, konut ve yetişen genç nesile yeni istihdam alanları planlanmadığı için biz her gün, her seçim döneminde bu sorunları konuşuyor, çözüm yolu arıyoruz. Elbette suçun tamamı ülkeyi yöneten genel iktidarlarda değil. Yerel yönetimler de genellikle günü kurtarma telaşıyla sorunları öteleyerek daha da büyümesine fırsat yaratmaktadır. Bunu, geçmişte görev yapan belediye başkanlarını suçlamak, polemik yaratmak için söylemiyorum. Kimi zaman bütçe, kimi zaman geciken ve devreye giremeyen projeler veya başka sebepler yerel yönetimleri geleceğe hazırlamakta geri planda bırakmıştır.

Şunu net bir şekilde ifade ediyorum. Eğer bu görev bana ve arkadaşlarıma nasip olursa hem de ilk yıl bitmeden radikal kararlarla işin bir ucundan başlar, en azından sorunların çözümüne yönelik hem konunun uzmanlarından, hem de ilçede yaşayan vatandaşlarımızdan onay ve destek alırız. Bu konuda elbette Milas Belediyesi’nin en büyük paydaşları sizlersiniz. Teknik anlamda en büyük desteği sizlerden alacağız.

Örneğin, şehrin ovaya, yani verimli arazilerin bulunduğu bölgelere imar izni vermek, bu kentin geleceğine ihanet etmektir. Dolayısıyla yeni ve modern, güvenli yaşam alanlarını birlikte belirleyecek ve yeni konutların yapımını o bölgelere kaydıracağız.

Deprem… Unutmamamız gereken, aklımızdan hiç çıkarmamamız gereken bir husus. Bunun için sadece kağıt üzerinde yapılan hazırlık yetmez. Tüm hazırlıkları teknik anlamda sizlerden destek alarak ve şeffaf bir şekilde halkımızla paylaşarak süreci yöneteceğiz.

Hemen her adayın gündeminde ilçenin trafik ve otopark sorunu var. Bizim de var ama sadece konuşarak bu sorunu ortadan kaldıramayız. İlçemizdeki mimar, mühendis, şehir plancısı, Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı, ilçe trafik komisyonu, kısaca kimler konunun tarafı ve uygulayıcısı ise onlarla ortak bir çalışma yürüterek sorunu çözüme kavuşturacağız.  Bu sorunları çözmek için vizyonumuz da var, ekibimiz de var, bütçemiz de var” diyerek sözü, inşaat mühendislerine bıraktı ve onların aktardığı görüşleri not aldı.

“MUHTARIN PARTİSİ DE, SİYASETİ DE OLMAZ. ONLAR DEVLET İLE VATANDAŞIN ARASINDAKİ KÖPRÜDÜR”

İYİ Parti Milas Belediye Başkan Aday Adayı Mehmet Çayırlı, inşaat mühendisleriyle yaptığı görüşmenin ardından Milas Mahalle Muhtarları Derneği’ni ziyaret ederek, mahalle muhtarlarıyla görüştü. 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde muhtarların da kendileri gibi sandığa gireceğini söyleyen Çayırlı; “Aramızdaki fark, bizler siyasiyiz. Bir siyasi partinin temsilcileriyiz ancak muhtarın partisi de siyaseti de olmaz. Muhtar, temsil ettiği bölgede ikamet eden vatandaş ile devlet arasındaki köprüdür. Bu nedenle muhtarlar için demokrasinin temel taşıdır denilir” diyerek, Muğla’nın büyükşehir olmasıyla birlikte değişen muhtarlık müessesesinin yeniden fakat eskisinden daha güçlü bir yapıya kavuşması gerektiğini söyledi.

2017 yılında yapılan referandum ile birlikte ülke siyasetinin farklı bir yapıya büründüğünü belirten Çayırlı; “Eskiden koalisyonlar vardı, şimdi de ittifaklar var. İYİ Parti olarak 2019 yılında yapılan yerel seçimlerde ve içinde bulunduğumuz 2023 yılının Mayıs ayında gerçekleşen genel seçimlerin sonucu gösterdi ki ittifaklar Türk halkına ve ülkeye bir fayda getirmedi. Aksine her şey daha da kötüye gitti. Bu nedenle önümüzdeki Mart ayında yapılacak yerel seçimlere İYİ Parti olarak hür ve müstakil olarak yani 81 il ve tüm ilçelerde kendi adaylarımızla yarışacağız.

Son 5 yılda gördük ki muhtarlar 2 kutup arasına sıkıştı. Bir tarafta genel iktidar yani Cumhur İttifakı, diğer tarafta Milas için söylüyorum yerel iktidar yani Millet İttifakı… İYİ Parti’nin aldığı bu karar vatandaşı da, muhtarı da iki seçenekten birine mahkum etmeyecek bir karardır. Bu ülkede yaşayan her seçmene 3’ncü bir alternatif sunuyoruz. Elbette muhtarlarımızın da bir siyasi görüşü olabilir. Buna saygı duyuyoruz ancak tıpkı bizler gibi seçildiği andan itibaren muhtar partizanlık yapamaz. Oraya veya buraya şirin görünme telaşına düşmemeli. Mahallesine en iyi hizmeti alma gayreti içine girmelidir. Bu konuda sizlere söz veriyorum. Göreve gelmemiz halinde asla vatandaş arasında, bana oy verdi-vermedi gibi bir hesap yapmaksızın birlikte vatandaşlarımıza hizmet edeceğiz. Hangi mahalleden bize kaç oy çıkmış, böyle hesapların içine girmeyeceğiz.

İYİ Parti Belediyecilik anlayışında muhtarlara, mahalle nüfusuna göre bütçe ve personel desteği sağlanıyor. Kurulacak Halk Meclisi’nde (Dernekler, kent konseyi, Odalar, Muhtarlar ve STK) Muhtarlarda söz sahibi olacak.

En önemlisi de muhtarlıklarla ilgili 5 yıllık acil eylem planı çerçevesinde sorunlara çözüm getirilecek” diyerek mahalle muhtarlarıyla, seçilmesi halinde nasıl bir işbirliği yapacağını anlattı.

Çayırlı’yı dikkatlice dinleyen muhtarlar, gelecek 5 yılda, kendilerinin de seçilmeleri halinde nasıl bir işbirliği beklentisi içinde olduklarını aday adayı Çayırlı ile paylaştılar.

 

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yılbaşı Konserleri ve Etkinlikler İptal Edildi.Önceki Haber

Yılbaşı Konserleri ve Etkinlikler İptal...

ÜMRAN ERDEM EMİROĞLU; “SAĞLIKLI, MUTLU, HUZURLU BİR MAHALLEDE ORTAKÇA YAŞAMAK İÇİN ADAYIM”Sonraki Haber

ÜMRAN ERDEM EMİROĞLU; “SAĞLIKLI, MUTLU,...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar