Sol Dik Masa üstü
Sağ Dik Masa Üstü

BAŞKAN KIRKIK: BAHÇELİ MÜSTAKİL EVLERE TALEP ARTTI!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
BAŞKAN KIRKIK: BAHÇELİ MÜSTAKİL EVLERE TALEP ARTTI!
Milas Emlak Müşavirleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kırkık, bir süredir mücadele edilen koronavirüs (Kovid-19) pandemisi ile birlikte emlak sektöründe yaşanan değişimi anlattı. Kırkık, bu dönemde en çok rağbet gören konut tipinin bahçeli müstakil evler olduğunu söyledi.

Dünyayı etkisi altına alan ve bugüne kadar dünya genelinde toplamda 270 bin kişinin yaşamını yitirdiği koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla birlikte insan yaşamında ve sosyal hayatında bir takım değişlikler oldu. Türkiye’de ise koronavirüs salgınını ilk günlerinden bu yana insanların alışkanlıklarında ve yaşam tarzlarında bir takım değişiklikler olduğu gözlemlendi. Kovid-19 ile birlikte insanların yaşam tarzlarındaki en büyük değişikliklerden birinin ise yaşadığı yeri, daha ferah ve daha doğayla iç içe bir yer olarak değiştirdiği görüldü. Bu sebepten dolayı da en çok hareketlilik yaşanan sektörlerden biri olan emlak sektöründe ise beklenmedik bir hareketlilik yaşanmaya başladı. Konu hakkında konuşan Milas Emlak Müşavirleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kırkık, dünyada ve Türkiye’de yaşanan Kovid-19 salgının insanların yaşamını derinden etkilediğini ifade etti. Virüsün olduğu bu günlerde emlak sektörünün de diğer meslekler gibi sekteye uğradığına dikkat çeken Kırkık, yaşanan bu olayın; insanların ileriki yaşantılarıyla ilgili yeni beklentileri ve yaşam tarzlarını ortaya koymada ipuçları vereceğine vesile olduğunu söyledi. Kırkık, “Bu pandemi döneminde özellikle sokağa çıkma yasağı uygulandığı dönemlerde, bahçeli müstakil evler veya site içinde rahatça dolaşabilmek adına site içinde oyun sahalarının bolca olduğu evler daha aranır hale gelmiştir” dedi. 

TAPU İŞLEMLERİ ARTIK İNTERNET ÜZERİNDEN!

Milas’a da çok yoğun talep olduğunu ve alınan taleplerin genelde 1 ila 3 dönüm arazi içine ev yapılabilecek konumda olan ve de bahçeli araziler olduğunun altını çizen Başkan Kırkık, merkezdeki konutlara olan ilginin ise bu zamanlarda bir nebze sekteye uğradığını öne sürdü. Bununla beraber tabu işlemlerinde de bir takım değişlikler olduğunu kaydeden Kırkık, artık bireysel başvurunun olmadığını ve bunun yerine çevrimiçi tapu uygulaması kullanılarak ya da 181 numaralı telefon üzerinden randevu alınarak uygulandığını söyledi. Kırkık, “Müracaatlar, çevrimiçi/online tapu sistemiyle satıcının e- Devlet’i üzerinden bağlanılması ile ya da resmi olarak Emlakçılık mesleğini yapmakta olan meslektaşlarımızın İl Ticaret Müdürlüğü’nden yetki belgesini almış olanların sistemiyle, web tapuya açılmış olup tapuya kolayca işlem verilebilmektedir” şeklinde konuştu. 

“EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Bu olayın sonucunda Emlakçıların daha güvenilir hale geldiği düşüncesinin oturduğunu ifade eden Başkan Kırkık, sözleri şu cümlelerle noktaladı: 
“Tapuda öncelik olarak satış ve ipotek işlemleri yapılmaktadır. Bu haftadan itibaren de normal intikal, ifraz, tevhid vs. gibi işlemler de yavaş yavaş yapılmaya başlanmıştır. Bu konuda emeği geçen herkese, Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü’ne sonsuz teşekkür ediyorum. Dünyanın ve ülkemizin bu koronavirüs illetinden bir an evvel kurtulması dileklerimle tüm halkımıza hayırlı ramazanlar dilerim…” 
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ESNAF VE VATANDAŞ MASKELERİNE KAVUŞUYORÖnceki Haber

ESNAF VE VATANDAŞ MASKELERİNE KAVUŞUYOR

Kuaför, berber ve güzellik salonları dezenfekte edildiSonraki Haber

Kuaför, berber ve güzellik salonları dez...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar