Sol Dik Masa üstü
Sağ Dik Masa Üstü

Bademlik Caddesi Sakinleri Dertlimi Dertli.

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bademlik Caddesi Sakinleri Dertlimi Dertli.
Milas’ın nüfus yoğunluğu açısından en büyük mahallerinden biri olan ve Milas Sanayi Sitesi’ne ulaşımdaki ana arterlerden biri olan İsmetpaşa Mahallesi Bademlik Caddesi sakinleri bugünlerde dertli mi dertli… DSİ ekiplerince cadde üzerindeki çalışma nedeniyle açılan çukurların bir türlü kapatılamaması, yarattığı tehlikenin yanı sıra sebep olduğu toz-toprak, pandemi nedeniyle tam kapanma günlerinde özellikle ev hanımlarını ve cadde üzerindeki esnafı çileden çıkarmış durumda.

Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünce, Aydın DSİ 21. Bölge Müdürlüğü tarafından Gümüşlük Mahallesi'nde yapılan “Milas ve Yöresi İçme Suyu Temini Projesi”nde son aşamaya gelinirken, proje tamamlandığında Milas ilçe merkezi ve Beçin Mahallesi'nin 2045 yılına kadar içme-kullanma ve endüstri suyu ihtiyacı karşılanacak. Yapımı DSİ tarafından tamamlanarak işletmeye açılan Akgedik Barajı'ndan yıllık 5 milyon metreküp su temin edilecek, içme suyu isale hatları ve arıtma tesisi inşaatları tamamlandığında yılda yaklaşık 100 bin kişiye memba kalitesinde içme suyu sağlanacak.

 

 

İlçemizin geleceği için son derece önem arzeden bu proje doğrultusunda DSİ ekiplerince bugünlerde ilçemiz İsmetpaşa Mahallesi Bademlik Caddesi üzerinde boru döşeme çalışmaları yürütülüyor. Projede belirtildiği gibi Akgedik Barajı’ndan arıtma tesisine, oradan da içme ve kullanma amaçlı suyun Milas merkez ve Beçin Mahallesi’ne bu borularla dağıtımı yapılacak.

 

 

Buraya kadar her şey normal ve emeği geçenlere teşekkür borçluyuz. Yapılan her hizmetin de bir külfeti olduğunu da bilmekle birlikte bu külfet eziyete dönüşürse işte o zaman yapılan hizmete de gölge düşer. Çünkü birilerinin yaşadığı mağduriyet şimdiden bu hizmetin güzelliğine gölge düşürmeye başladı.

 

 

“BU ÇUKURLARI KİM KAPATACAK?”

 

 

Proje tüm hızıyla devam ediyor. İçme-kullanma suyun taşınacağı borular DSİ ekipleri tarafından döşeniyor. Ancak açılan çukurlar zamanında bir türlü kapatılmayınca, doğal olarak vatandaş da canından bezdi. Çukurların kapatılması için vatandaş mahalle muhtarına, mahalle muhtarı da Milas Belediye başkan yardımcısına konuyu aktardı. Ancak şu ana kadar bir çözüme ulaşılamadı. 

 

 

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, dün sosyal medya hesabı üzerinden canlı yayınla bu konuda bir açıklama yaptı. Başkan Tokat;

 

 

“İlçemizin çeşitli mahallelerinde DSİ tarafından yapılan kazı çalışmalarıyla ilgili olarak gelen şikayetlere değinmek istiyorum. Gerçekten DSİ’nin şehir merkezindeki kazı çalışmaları ve tamirat çalışmaları gerçekten önemli bir aksaklık meydana getiriyor. Gerek Sayın Valimizin gerek Sayın Kaymakamımızın çeşitli girişimleriyle biraz hızlanma sağlandığı söylenebilir ancak bu kazılan yerlerin yine aynı müteahhit tarafından onarılması gerekiyor. Bu anlamda vatandaşlarımızdan gelen şikayetleri alıyoruz. Bu süreçte biz Belediye olarak görevlerimizi yaparak vatandaşlarımızı rahatlatmaya çalışıyoruz. Ama sanki bu çalışmalar Belediye’nin çalışmalarıymış gibi bu trafik aksaklıklarının nedeni Milas Belediyesiymiş gibi bir yaklaşık var ki bu yaklaşım doğru bir yaklaşım değil” diyerek topu DSİ’ye attı.

 

 

Başkanın bu açıklamasının ardından durumu, ‘trajikomik’ olarak değerlendiren mahalle sakinleri; “Biz yetki kimde diye sormuyoruz. Bizi ilgilendiren bu çukurların bir an önce kapatılması. Allah’tan şu anda tam kapanma dönemindeyiz. Yani çocuklarımız evde. Yarın yasaklar kalktığında ne olacak? Olası bir kazanın sorumlusu kim olacak? Hanımlar evde kapı-pencere açamıyor. Balkona çamaşır asamıyor. Bizim derdimiz sorunu kimin çözeceği değil. Sorunun çözülmesi” derken, cadde üzerindeki esnaf da, zaten pandemi nedeniyle gelir düzeylerinin düştüğünü ve ekonomik sıkıntı yaşadıklarını dile getirerek sorunun bir an önce giderilmesi gerektiğini belirtiyor.

 

 

“DURUMU BAŞKAN YARDIMCISINA AKTARDIM”

 

 

Konuya ilişkin görüşlerini aldığımız İsmetpaşa Mahalle Muhtarı Mevlüt Korkmaz; “Geçtiğimiz günlerde Belediye Başkan Yardımcısı Gülşen Gökçe Hanım muhtarlığa geldi ve bu konu başta olmak üzere mahallemizdeki birçok problemi kendisine aktardım. Bademlik Caddesi yolunun acilen yapılması ve aynı zamanda bu yolun komple sökülerek yeniden kilitli parke taşıyla yapılması doğru olacaktır diye aktardım. Sayın Başkan Yardımcısı Gökçe de anlatılanları not aldı ve en kısa zamanda çözüm üretileceğini söyledi.

 

 

Mahalle sakinleri başlangıçta çalışmayı Milas Belediyesi’nin yaptığını sanıyordu ancak işin doğrusunu elimizden geldiğince anlattık. Ancak vatandaş yetkinin kimde olduğuyla değil, sorunun çözümüyle ilgileniyor” dedi.

 

5 / 1 

 

5 / 2 

 

5 / 3 

 

5 / 4 

 

5 / 5 

 

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
KAYMAKAMI BÖKE’DEN İKİ AYRI KUTLAMA MESAJIÖnceki Haber

KAYMAKAMI BÖKE’DEN İKİ AYRI KUTLAMA MESA...

Güllük Dalyan'da Gel Git Meydana Geldi.Sonraki Haber

Güllük Dalyan'da Gel Git Meydana Geldi.

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar