Sol Dik Masa üstü
Sağ Dik Masa Üstü

YÜKSEK SU FATURALARINA TEPKİ..

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
YÜKSEK SU FATURALARINA TEPKİ..
Güllük’te ikamet eden ve yüksek gelen su faturalarına tepki gösteren vatandaşlar, su faturalarını yakarak eylem gerçekleştirdi. Mahalle Muhtarı Ali Polat ve mahalle sakinleri, Güllük’teki suyun alt yapısının kamulaştırılmasını istiyor.

Milas’ın Güllük Mahallesi’nde ikamet edenler, mahallenin su ve kanalizasyon hizmetini üstlenen HZR Su ve Atıksu Yatırım Yapım İşletme A.Ş.’ye ait hizmet binası önünde bir araya gelerek su faturalarında artışa tepki gösterdiler.

 

 

Mahalle sakinlerinin adına yüksek su faturaları ile ilgili açıklama yapan Mahalle Muhtarı Ali Polat, “Şuanda Güllük’te 1 ton su vergilerle birlikte neredeyse 50 liraya ulaştı. Milas’ın Güllük gibi turistik mahallesi olan Ören’de aynı suya üçte bir para ödeniyor. Güllük’te sorun sadece su fiyatları değil. Güllük’teki suyun kalitesi ve alt yapısıda büyük sorun. Her gün bir yerde alt yapı patlıyor. Biz su fiyatlarının Muğla genelinde olduğu gibi olmasını, kanalizasyon sistemlerinin sağlıklı bir hale getirilmesini istiyoruz. Bu konuda ne gerekiyorsa yapacağız. Bunun dışında Muğla’nın hiçbir yerinde uygulanmayan bakım ücreti adı altında farklı bir ücreti de faturaya yansıtıyorlar. Bu oran 5 TL. Bunun sözleşmelerde olmadığını da düşünüyoruz” dedi.

 

 

Güllük’ün su sorununun yaklaşık 15 yıl önce başladığını hatırlatan Polat, “Şuan ki alt yapı mevcut nüfusa yetmiyor. Alt yapıyı yapacaklarına dair taahhütleri de var ama yapılmıyor. Güllük’ün suyunun alt yapısının kamulaştırılmasını istiyoruz” dedi.

 

 

Eyleme katılan vatandaşlar ise “Su kamu eliyle bizlere ulaştırılması gereken bir hizmet ama bizler bu konuda mağdur ediliyoruz. Geçtiğimiz günlerde firmalar değişti ve iş, yeni bir firmaya devredildi Güllük’ün suyu. Bu devir işleminin ardından ise yeni firma farklı kalemlerde ekleyerek 1 ton su faturasını 50, hatta 70 liraya dayanmasına neden oldu. Ucuz su, temiz su hakkımız” diyerek su faturalarını yakarak yaşanılan süreci protesto ettiler.

 

5 / 1 

 

5 / 2 

 

5 / 3 

 

5 / 4 

 

5 / 5 

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kamyonun Çarptığı Motosiklet Sürücüsü Hayatını Kaybetti..Önceki Haber

Kamyonun Çarptığı Motosiklet Sürücüsü Ha...

TARİŞ’İN ERTELENEN MALİ GENEL KURULU YAPILDISonraki Haber

TARİŞ’İN ERTELENEN MALİ GENEL KURULU YAP...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar