Sol Dik Masa üstü
Sağ Dik Masa Üstü

USLU’DAN GENÇLERE ‘SPOR YAPIN’ ÇAĞRISI…

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
USLU’DAN GENÇLERE ‘SPOR YAPIN’ ÇAĞRISI…
Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Muğla Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu tarafından 3-9 Ekim 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek Amatör Spor Haftası Muğla’nın tüm ilçelerinde yapılacak etkinliklerle kutlanmaya başlandı. Milas’ta çelenk sunma programıyla başlayan etkinlikler atletizm müsabakalarıyla devam etti.

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Muğla Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu tarafından 3-9 Ekim 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Amatör Spor Haftası, il genelinde olduğu gibi ilçemizde de çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başlandı. Bugün sabah saat: 10.00’da Atapark’ta, Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başlayan kutlama programı, akşam saatlerinde atletizm müsabakalarıyla devam etti.

Amatör Spor Haftası dolayısıyla düzenlenen programa; Milas İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Türker Yurtsever, Milas Gençlik İlçe Spor Müdürü Durmuş Tayfun Uslu, Milas Gençlik Merkezi Müdürü Aşkın Binbir, Kredi Yurtlar Kurumu Müdürü Serkan Acarsoy ve genç sporcuların katılımıyla Atatürk Anıtı önünde saygı duruşunda bulunulması ve istiklal marşımızın seslendirilmesiyle başladı.

Sakarya Ortaokulu öğretmenlerinden Ayşegül Turhan Gezgin tarafından sunumu yapılan program, Milas Gençlik İlçe Spor Müdürü Durmuş Tayfun Uslu’ nun Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başladı. Sakarya Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni Zehra Şimşek’in tören komutanı olarak verdiği komutla gerçekleşen saygı duruşunun ardından, yine aynı okulun Müzik Öğretmeni Beste Işıl Yılmaz koordinesinde İstiklal Marşımız okundu.

USLU’DAN MESAJ DOLU BİR KONUŞMA…

Günün önem ve anlamını belirten konuşma için kürsüye gelen Milas Gençlik İlçe Spor Müdürü Durmuş Tayfun Uslu, gençlere yönelik mesaj dolu bir konuşma yaptı. Uslu; kişiyi; fiziksel olduğu kadar psikolojik yönden geliştiren-değiştiren ve bütünlük kazandıran en önemli unsurlardan birisinin de spor olduğuna dikkat çekerek;

“Sevgili gençler; sporu tarif ederken onu sadece rekabetin kazandığı, fiziksel ve bedensel bir faaliyet olarak görmek doğru bir tanımlama olmaz. Spor aynı zamanda kişinin ruhsal ve sosyal gelişimine de katkı sağlayan önemli bir olgudur. Bu nedenle sporu sadece yarışmak değil bir yaşam biçimi olarak değerlendirmek, hayatımızın bir parçası olarak görmek son derece önemlidir.

İşte spora bu açıdan bakmak, amatörce de olsa spor olgusunu hayatımızın bir parçası yapmak, sizleri günümüz hastalığı olan teknolojinin esiri olmaktan telefon-internet bağımlılığından kurtaracak, bunun dışındaki kötü alışkanlıklardan da uzak tutacaktır.

Bu kapsamda; yedi den yetmişe herkesi sporla buluşturacak ortamları hazırlayarak, yetenekli sporcuları ödüllendirmek, gençlerin spora olan ilgisini artırmak Bakanlık olarak ana gayemizdir.

Unutmayalım ki, bu güzel ülkenin bir ferdi olmaktan ve bu bayrak altında yaşamaktan gurur duyan, milli ve manevi değerleri özümsemiş, fikren ve bedenen sağlıklı nesillerin varlığı elbette en büyük hedefimiz olmalıdır. Bu hedefe ulaşma adına da sizleri, İlçe Müdürlüğümüz ile Amatör Spor Kulüpleri işbirliğinde gerçekleştireceğimiz Amatör Spor Haftası etkinliklerine katılmaya ve spor yapmaya davet ediyorum.

Bu vesileyle bu organizasyonda görev yapan, bu etkinliklere katılan tüm katılımcılara teşekkür ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Müdür Uslu’nun yaptığı konuşmanın ardından gün içerisinde Milas Şehit Metin Özcan Stadyumunda atletizm müsabakaları gerçekleştirildi.

DİĞER ETKİNLİKLER

Hafta dolayısıyla ilçemizde gerçekleştirilecek olan diğer etkinlikler, yer ve saatleri ise şöyle:

4 Ekim Salı

Saat 17.00 Badminton Turnuvası

(Milas Gençlik Merkezi Spor Salonu)

5 Ekim Çarşamba

Saat 18.00 Çim Hentbol Maçları

(Milas Şehit Metin Özcan Stadyumu)

6 Ekim Perşembe

Saat 17.30 Greko Romen Güreşleri

(Milas Mehmet Güçlü Güreş Eğitim Merkezi Spor Salonu)

7 Ekim Cuma

Saat 17.00 Kort Tenis Müsabakası

(Milas Şehit Metin Özcan Stadyumu)

Saat 18.00 Judo Müsabakaları

(Milas Gençlik Merkezi Spor Salonu)

7 / 1 

 

7 / 2 

 

7 / 3 

 

7 / 4 

 

7 / 5 

 

7 / 6 

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gümüşkesen Anıtı için Farkındalık EylemiÖnceki Haber

Gümüşkesen Anıtı için Farkındalık Eylemi

Tevşi: “Hazır ol Milas… Yeni başlıyoruz”Sonraki Haber

Tevşi: “Hazır ol Milas… Yeni başlıyoruz”

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar