Sol Dik Masa üstü
Sağ Dik Masa Üstü

“ÜRETİMİMİZLE, YAPTIKLARIMIZLA ÇOK OLDUK”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“ÜRETİMİMİZLE, YAPTIKLARIMIZLA ÇOK OLDUK”
Milas Süt Üreticileri Birliği’nin olağan genel kurul toplantısı yoğun bir katılım ile gerçekleştirildi. Genel kurulda söz alan konuşmacılar üreticilerin yaşadığı sorunlara dikkat çekerken, Milas Süt Birliği Başkanı Ali İhsan Gezgin ise önemli çalışmalara imza attıklarını ifade ederek, “gerçekten çok olduk, üreticilerimiz olarak çok oldunuz. Bu nedenle kendinizi alkışlamanızı istiyorum” dedi. Birliğin yönetimi ise genel kurulda yapılan seçimle belirlendi. Tek liste halinde yapılan seçimle mevcut Başkan Gezgin ve yönetimi üyelerinden 4 yıllığına daha yetki aldı.

Milas Süt Üreticileri Birliği’nin olağan genel kurul toplantısı Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu’nda; Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Genel Başkanı Tevfik Keskin, eski dönem Muğla Milletvekili Fevzi Topuz, Milas İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ali Parlu, sivil toplum örgütü yöneticileri, ilçemizdeki bankaların şube müdürleri, derneklerin yöneticileri, çok sayıda mahalle muhtarı, çevre il ve ilçelerin birlik yöneticileri ve üyelerin katılımıyla gerçekleştirildi.
Toplamda 20 gündem maddesinin görüşüldüğü genel kurul, divan heyetinin belirlenmesiyle başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından birlik tarafından hazırlanan tanıtım filminin sunumu yapıldı.
YARIN NE İLE KARŞILAŞACAĞIMIZI BİLEMİYORUZ.
Daha sonra konuşmalara geçildi. Kürsüye ilk gelen ev sahibi Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Genel Başkan Yardımcısı – Milas Süt Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali İhsan Gezgin katılımcılara ‘hoş geldiniz’ dedi ve şöyle devam etti:
“Görev süremiz içerisinde mutlaka hatamız olmuştur. Bu kadar iş yoğunluğu içinde aslında bu hatalar da doğaldır. Dolayısıyla sizlere karşı bir kusurumuz olmuşsa herkesten özür diliyorum.
Aslında bugün bizim için bir bayram ve sizlere buradan müjdeler vermek isterdim ancak yaşadığımız şu gün, müjde vermek için uygun değil. Yarın ne ile karşılaşacağımızı bilemiyoruz. Yem fiyatları başta olmak üzere besicilikle ilgili tüm girdi maliyetleri sürekli artıyor. Birlik olarak siz üreticilerimize elimizden geldiği kadar ucuz yem sağlamaya çalışıyoruz. Doğrusu bu şartlarda üretim yapmak zor. Ocak 2021 tarihinden itibaren süt üreticiliğinde para kazanmak gerçekten çok zor. Aslında birlik olarak her ay ciddi bir zararla karşılaşıyoruz. Bunu yapmak zorundaydık çünkü elimiz-kolumuz bağlı oturamazdık. Dolayısıyla bu kaybı biz zarar olarak görmüyoruz.
KATKI SAĞLAMAYA DEVAM EDİYORUZ
Sağlık alanında Özel İzan Hastanesi ile bir protokol imzaladık ve sizlerin daha uygun fiyatlarla sağlık hizmetinden yararlanmanızı sağladık. Ücretsiz süt analizi ve küpe takılma işlemini yapıyoruz. Kaba yem ve tohum desteği konusunda da sizlere kaliteli ürün temin ediyor ve sizlere cüzi rakamlarda da olsa katkı sağlamaya devam ediyoruz.
BUNLARA ALDIRIŞ ETMEDEN YOLUMUZA DEVAM ETTİK
Bu süreçte ciddi tehditler aldık, şikayet edildik fakat biz bunlara aldırış etmeden yolumuza devam ettik. Bizlere “bunlarda çok olmaya başladı” diyenler oldu. Ve haklılar, aslında çok olduk! Ama hiç rahatsızlık duymadan sizlere hizmet vermeye devam ediyoruz. Şarküteri açtık, o konuda da çok olduğumuzu söylediler. Yetmedi, Milas Süt Birliği markamızla süt, ayran, yoğurt ve et ürünleri olsun istedik ve bu nedenle Milas Organize Sanayi Bölgesi’nden yer aldık ve kısa zamanda gerekli izinler çıkmasıyla fabrikamızı kurup, çalışmaya başlayacağız. Burada da çok olduk. Üreticilerimiz olarak çok oldunuz. Bu nedenle hepinizden ayağa kalkmanızı ve kendinizi alkışlamanızı istiyorum.”
Başkanı daveti üzerine salondaki katılımcılar ayağa kalktı, uzun süre Milas Süt Üreticileri Birliği yönetimi ve üretici olarak kendilerini alkışladılar.
MÜDÜR BAL PLAKETLE TEŞEKKÜR ETTİ
Başkan Gezgin’in konuşmasının ardından Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, geçtiğimiz yaz aylarında bölgemizde yaşanan orman yangınlarından zarar gören mahallelerdeki çocuklara dağıtılan tabletler için Başkan Gezgin’e plaket takdim etti.
KENDİ MARKANIZI YARATANA KADAR…
Plaket takdiminin ardından Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak kürsüye geldi. Saylak, Tarım ve Orman Bakanlığı olarak, üreticilerin yanında olmaya devam edeceklerini belirterek; “Sayın başkan az önce çok olduk dedi ya evet gerçekten çok oldunuz ancak kendi markanızı yaratana kadar çok olmaya devam edin” dedi.
ÜRETMEK ÇOK ZOR 
Saylak’ın ardından kürsüye gelen Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Tevfik Keskin de, “Merkez Birliği olarak aslında sizlerden uzak değiliz. Bu işin içinde olan birisi olarak söyleyebilirim ki içinde bulunduğumuz şu günlerde üretmek çok zor. Böyle bir dönemde ürettiğiniz için, bizlere sahip çıktığınız için teşekkür ediyorum. Her platformda sizlerin haklarını korumak için uğraşıyoruz. Çiğ süt fiyatını belirlemek sanıldığı gibi kolay değil. Çünkü sadece biz yokuz. Sanayici var, birçok kurum ve kuruluş var. Fiyat bizim için önemli ama sadece fiyat değil tüm girdi maliyetleri bizim için önemli. Yapılan zamların suçlusunun süt üreticisi olmadığını anlatmak için yoğun bir çaba harcıyoruz ancak ne hikmetse bilip bilmeden biz suçlanıyoruz. Eğer fiyat artışı yapılamıyorsa desteklemenin artması için sürekli görüşmeler yapıyoruz. Bildiğiniz gibi hayvanlara yedirdiğimiz arpada KDV oranı % 8’di. Bizim ısrarlı görüşmelerimiz sorası bu oran % 1’e indirildi. Bu bile sizlere önemli bir katkı sağlayacaktır. Bizler sizin hak ve menfaatlerinizi korumak bizim görevimiz ve elimizden geldiği kadar çaba harcıyoruz. Öte yandan bu işi yapıyorduk ancak bir meslek olarak görülmüyordu. Yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile artık süt üretici sertifikalı olacak. Birliklerin önemini en iyi bile sizlersiniz ve ben de diyorum ki birliğinize sahip çıkın ve bizlere güvenin” dedi.
HEM ÜRETİCİ HEM TÜKETİCİ İÇİN ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYACAĞIZ
Toplantıyı takip eden Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat da söz alarak bir konuşma yaptı. Salonda bulunan üye ve misafirleri selamlayarak konuşmasına başlayan Başkan Tokat, “seçildiğimiz ilk gün içerisinde bulunduğumuz toplantı salonuna ortak akıl ve işbirliğini vurgulayan bir mesaj yazdık. O günden sonra Milas için çok güzel işler başarıldı. Başta kaymakamımız olmak üzere tüm kurum ve kuruluşların yöneticilerine, meslek odalarına, derneklere, sendikalara yürekten teşekkür ediyorum. Milas Süt Birliği de bu katılımcılardan bir tanesi. Sürekli istişare halindeyiz. Karşılıklı görüşlerimizi paylaşarak birbirimize güç vermeye çalışıyoruz. Sadece Milas ve Muğla için değil, Türkiye genelinde söz sahibi olan bir birliğe sahip olduğumuzdan dolayı son derece mutluyuz. Yatırımlar açısından da beraber çalışıyoruz. OSB yöneticileri olarak bizler üretici birliklerine, yerel oluşumlara daha fazla destek olma, yol verme gayreti ve çabası içerisindeyiz. Ortak akıl ve iş birliği açısından en önemli adım üretim ve tarımda atıldı. Süt Birliği ile önümüzdeki süreçte yine çalışmalarımız olacak. Hem üretici hem tüketici için elimizi taşın altına koyacağız” dedi.
İLÇENİN KAYMAKAMI OLARAK BUNLARI SÖYLÜYORUM
Genel kurulda son konuşmacı olarak ise kürsüye Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke davet edildi.
Kısa bir konuşma yapan Kaymakam Böke, “Türkiye’nin her açıdan potansiyeli yüksek bir ilçenin kaymakamlığını yapıyorum, bundan da gururluyum. Ali İhsan başkanımız ‘çok oluyoruz” dedi üyelerine. Doğru çok oluyoruz. Özellikle Milas’ta hepimizin çok olması yönünde çalışmalarımız sürüyor. Milas’ı ve Milaslıları 2022 ve 2023 yıllarında takip edin. Medeniyetlere başkentlik yapmış, tarihi, turizmi, tarımıyla ön planda olan bir ilçenin kaymakamı olarak bunları söylüyorum. Zeytinimizle, coğrafi işaretli ürünlerimizle çok olacağız, Bunun için çalışıyoruz. 15 gün önce yurt dışındaydım. Orada da gündeme geldi Milas. İş insanlarına ilçe olarak iddialı olduğumuzu ifade ettim. Çok güzel de gelişmeler yaşandı. Önümüzdeki süreçte ilçemize bu yönde gelecek olan heyetler var. Özellikle 2023 yılında ilçe olarak çok farklı bir konuma geleceğiz” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından genel kurulun gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı. Bazı konularda çalışma yapılması için yönetim kuruluna yetkiler verildi.
Daha sonra ise yönetim kurulu, denetim kurulu ve merkez birliği temsilciliği için 4 yıllık asil ve yedek üyelerin seçimi yapıldı.
Tek liste halinde açık oylama ile yapılan seçimlerin ardından yönetim ve denetim şu isimlerden oluştu:
Yönetim kurulu asil: Ali İhsan Gezgin, Nurettin Pinar, Mustafa Güder, Ahmet Avcı, Hüseyin Kuluca
Denetim kurulu asil üyeleri: Memiş Çınar, Mestan Çakır, Şener Ertuğrul.

 

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ören’de Alt Yapı Çalışması Başlayacak…Önceki Haber

Ören’de Alt Yapı Çalışması Başlayacak…

‘YEREL TOHUM GELECEĞİMİZDİR’Sonraki Haber

‘YEREL TOHUM GELECEĞİMİZDİR’

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar