BAŞKANLAR SABİT
Sol Dik Masa üstü
Sağ Dik Masa Üstü
MEET LOUNGE.
MHP RÜŞTÜ- MECLİS REKLAM YERİİİİİİİİİİ

Töre’ye, Hüdayi Baş Davasından Hapis Cezası

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Töre’ye, Hüdayi Baş Davasından Hapis Cezası
HABER İÇİ RESİM ALTI MECLİS
Milas’ta uzun yıllar görev yaptıktan sonra Olgunlaşma Enstitüsüne Müdür olarak atanan ve görevi başındayken 8 Eylül 2020’de hayatını kaybeden Hüdayi Baş’ın kalp krizinin nedeninin, dönemin Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre tarafından yapılan baskı ve mobbing olduğu iddia edilmişti.
MGM GLOBAL ÖZEL GÜVENLİK -CENKER -ÇETİN

Milas’ta uzun yıllar görev yaptıktan sonra Olgunlaşma Enstitüsüne Müdür olarak atanan ve görevi başındayken 8 Eylül 2020’de hayatını kaybeden Hüdayi Baş’ın kalp krizinin nedeninin, dönemin Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre tarafından yapılan baskı ve mobbing olduğu iddia edilmişti. Eskişehir Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre hakkında geçtiğimiz yıl dava açılmıştı. Haber Es yazarlarından Ayhan Aydıner’in haberine göre mahkeme Pervin Töre’ye, bu olayda görevini kötüye kullanmak suçundan 5 ay hapis cezası verdi.
TÖRE, 11 NİSAN 2021’DE ESKİŞEHİR’E ATANDI
Hazırlanan İddianamede, eğitimci Hüdayi Baş’a kazananlar listesinde değişiklik yapması için baskı uygulayan Töre’nin, “Prensiplerine uymuyorsa istifa edersin” dediği yer almıştı.
Muğla Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Hüdayi Baş, 8 Eylül 2020’de kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi. Baş’ın ölümünün ardında, dönemin Muğla İl Milli Eğitim Müdürü olan Pervin Töre tarafından “enstitüye sınavla alınacak kişilerin listesinde usulsüzlük yapmadığı için istifa et baskısına maruz kalmasının olduğu” iddia edildi. Sınava ilişkin inceleme başlatılırken, Töre hakkında “taksirle ölüme sebebiyet vermek” gerekçesiyle suç duyurusunda bulunulmuştu. Haziran 2021’de görevden alınan Töre, 11 Nisan 2022’de Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü olarak atandı. Geçtiğimiz yıl Töre ile birlikte Baş’a baskı uyguladığı iddia edilen dönemin Menteşe İlçe Milli Eğitim Müdürü Soner Kaya ve Menteşe İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Muhammer Cihan hakkında “görevi kötüye kullanmak” suçundan dava açılmıştı.
MAHKEMEDE VERDİĞİ İFADE PAYLAŞILDI
Töre mahkemede verdiği ifade de olayla ilgili şunları söyledi;
“Ölen Hüdayi Baş ile birlikte çalışmış bir kişiyim. Hatta Olgunlaşma Enstitüsünü vekaleten baktığı süreçte aslen atanması konusunda Bakanlığımıza teklifi ben yaptım. Ancak Olgunlaşma Enstitüsünde yapılan sınav öncesinde de ilçe müdürlerimize ben bu işi yapamıyorum, istifa etmek istiyorum dediğini duydum.
Ayrıca Menteşe İlçe Milli Eğitim Müdürüne de istifa edeceğim şeklinde dilekçe vermişti. Kendisine düşün değerlendir acele etme şeklinde cevap verilmiş, kendisi de dilekçeyi geri almış. Bu hususu ilçe milli eğitim müdürü bana aktardı. Bu nedenle teklif ettiğim müdürlük görevini sağlıklı olarak yerine getirip getirmeyeceği hususunda tereddütlerim oluştu ve bu bağlamda Bakanlığa atamanın gözden geçirilmesini istedim.
Öncelikle kamu yararını gözetmem gerekiyordu. Yazıyı yazdıktan bir hafta sonra kendisi vefat etti. Normalde bu tür atamalardaki tebliğ süresi olarak 1 ay belirlenmiştir. Bu nedenle gözden geçirilmesine ilişkin önerimin Bakanlıkça değerlendirilmesini bekledim ancak dediğim gibi bir hafta sonra kendisi vefat etti. Tebliğ yapılamamış oldu. Önceki savunmalarımı tekrar ederim. Hiçbir suçlamayı kabul etmiyorum. Kamu görevi bilinciyle hareket ettim. Bugüne kadar tüm idari görevimde ya da kamu görevimde bunu gözetmişimdir. Mevzuata da vakıf olan bir idareciyim. Beraatımı istiyorum. Aksi halde hakkımda hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını kabul ederim.”
TÖRE, 5 YIL DENETİM SÜRESİNE TABİ TUTULACAK
Muğla 4’ncü Asliye Mahkemesi 8 Mart 2023 tarihinde bu olayla ilgili karar verdi.
Mahkeme; Menteşe İlçe Milli Eğitim Müdürü Soner Kaya ve Menteşe İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Muhammer Cihan için beraat kararı verirken, sanık Pervin Töre’nin sabit olan görevi kötüye kullanmak suçundan eylemine uyan TCK nun 257/1 md.si uyarınca olayın oluş ve işleniş biçimi meydana gelen zarar cezanın yeterli uyarıcı etkisi dikkate alınarak takdiren öngörülen cezanın asgari sınırı olan 6 ay hapisle cezalandırılmasına, sanığın kişiliği, cezanın yeterli uyarıcı etkisi dikkate alınarak cezasından takdiren TCK 62 maddesi uyarınca 1/6 oranında indirim yapılarak sanığın 5 ay hapisle cezalandırılmasına karar verdi.
Pervin Töre’nin kayden sabıkasız oluşu ve yeniden suç işlemeyeceği yönünde olumlu kanaat getiren mahkeme sanığın hakkındaki ‘Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılmasına’ karar verdi.
Töre 5 yıl denetim süresine tabi tutulacak. Bu süre içerisinde yeni bir suç işlediği takdirde hakkındaki açıklanması geri bırakılan hüküm açıklanacak.

Üstekler

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
EROĞLU ADAY ADAYLIĞI’NI AÇIKLADI.Önceki Haber

EROĞLU ADAY ADAYLIĞI’NI AÇIKLADI.

MİZO’DAN ANLAMLI BAĞIŞ DESTEĞİSonraki Haber

MİZO’DAN ANLAMLI BAĞIŞ DESTEĞİ

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar