Sol Dik Masa üstü
Sağ Dik Masa Üstü

Tekel Binası Yıkılıyor…

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tekel Binası Yıkılıyor…
TEKEL’in özelleştirilmesinin ardından bir süre boş kalan İnönü Caddesi üzerindeki binanın yıkım çalışmalarına başlanıldı. Yaklaşık bir ay sürmesi beklenilen çalışmaların ardından alana yeni bir ilköğretim okulu yapılması planlanıyor.

TEKEL’in özelleştirilmesinin ardından bir süre boş kalan İnönü Caddesi üzerindeki binanın yıkım çalışmalarına başlanıldı. Yaklaşık bir ay sürmesi beklenilen çalışmaların ardından alana yeni bir ilköğretim okulu yapılması planlanıyor.
Hacıapti Mahallesi İnönü Caddesi’nde yer alan, uzun yıllar Tekel Hizmet Binası olarak kullanılan, 2009 yılında ise Milli Eğitim Müdürlüğü’ne devredilen binada yıkım çalışmalarına başlanıldı.
14 YILDIR BEKLİYORDU
İlçemizde yıllarca TEKEL hizmet binası olarak kullanılan dört katlı bina, ikili eğitim öğretim veren Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne ek bina yapılması amacıyla 2009 yılında tahsis edilmişti. Tahsisin gerçekleşmesinin ardından binanın depreme karşı dayanıklı hale getirilmesi ve okul olarak kullanılabilmesi için tadilat çalışması başlatılarak, binanın 2010 – 2011 eğitim öğretim yılının ikinci dönemine yetiştirilmesi hedeflenmişti.
İLK ÖDENEK 400 BİN TL 
Okul Aile Birliği imkanları ile Pamukkale Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’ne röleve, tadilat ve güçlendirme projeleri hazırlatıldı. 20 derslik ve 14 atölyenin yer aldığı projenin Milli Eğitim Bakanlığına gönderilmesinin ardından 2011 yılında çalışmaların yapılması için Muğla İl Özel İdare Müdürlüğü’ne 400 bin lira ödenek gönderildi.
İLK 297 BİN TL’YE İHALE EDİLDİ 
Muğla İl Özel İdare Müdürlüğü tarafından binanın bakım ve tadilat işi 2012 yılında ihaleye çıkarıldı. Yüklenici firma 297 bin liraya ihaleyi aldı fakat çalışmayı bitiremedi. İşin yaklaşık % 65 – 70’i tamamlandı. Ancak sözleşme feshedildi. Firmaya 240 bin lira ödeme yapıldı. Teminatı geri ödenmedi.
OKUL AİLE BİRLİĞİ DE PROJE HAZIRLATTI
Bir süre atıl durumda kalan inşaat için Okul ve Okul Aile Birliği yöneticileri, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Özel İdare ile görüşmeler gerçekleştirdi. Okul Aile Birliği tarafından süreç içerisinde bu kez ek bir proje hazırlatıldı.
2014 YILINDA SÖZLEŞMESİ YİNE FESHEDİLDİ
Katip Çelebi Üniversitesine hazırlatılan ek proje doğrultusunda 2014 yılında Muğla Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Birimi ihaleye çıktı. İhaleyi alan yüklenici firma yaklaşık 30 gün çalıştı. Fakat bu firmanın da çalışma bedeli ödenmeden sözleşmesi feshedildi. Pencereleri takılmış, duvarları örülmüş, iç sıvası yapılmış, kalorifer kazanı takılmış ve dış cephesinin bir kısmı boyanmış bina ne yazık ki yine atıl bir durumda beklemeye başladı.
PROJELER YETERSİZ GÖRÜLDÜ 
Edinilen bilgiye göre, Muğla Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Birimi Müdürlüğü tarafından Pamukkale Üniversitesi ve Katip Çelebi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği’ne hazırlatılan projeler yetersiz görüldüğü için her iki ihale sözleşmesi feshedildi.
MUĞLA ÜNİVERSİTESİ’NDEN DE RAPOR İSTENDİ 
Her iki üniversitenin hazırladığı projeleri yetersiz bulan Muğla Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Birimi tarafından Muğla Üniversitesi İnşaat Mühendisliğine binanın depreme dayanıklılık ve güçlendirme ile ilgili performans raporu istendi. Üniversitenin yaptığı çalışma sonuçlarına göre binanın sağlam, yapılan güçlendirme projesinin ve uygulamaların iyi durumda olduğunun belirtildiği öğrenildi.
BİLİM SANAT MERKEZİ DE OLACAKTI
Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne ek bina olarak hizmet etmesi planlanan alanın daha sonraki yıllarda Bilim Sanat Merkezi haline dönüştürülmesi için çalışma yapıldı. Fakat bu girişimden de vazgeçilerek 16 derslikli Tekel İlkokulu şeklinde yatırım programında yerini aldı.
YIKIMI İÇİN KARAR ALINDI
Güçlendirme çalışmaları yapılan, üniversiteler tarafından sağlam raporu verilerek, projeleri hazırlanan ve süreç içerisinde müteahhitlere hakediş olarak 240 bin lira ödeme yapılan eski Tekel Binasının yıkımı için karar alındı.
YIKIM İHALESİ YAPILDI… YIKIM ÇALIŞMALARINA BAŞLANILDI…
Alınan kararın ardından geçtiğimiz aylarda Muğla Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından yıkım ihalesine çıkıldı.
İhaleyi alan firma Milas Belediyesi’nden yıkım ruhsatı aldıktan sonra çalışmalarına başladı.
İLKÖĞRETİM BİNASI OLACAK 
Yıkım çalışmalarının ardından aynı alana 16 derslikli ilköğretim okulu binası yapılması planlandığı öğrenildi.

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Milas ve Bodrum’da Uyuşturucuya 2 TutuklamaÖnceki Haber

Milas ve Bodrum’da Uyuşturucuya 2 Tutukl...

Polis Memuru Kalbine Yenik DüştüSonraki Haber

Polis Memuru Kalbine Yenik Düştü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar