Sol Dik Masa üstü
Sağ Dik Masa Üstü

SPOR VE SANAT, MİLAS’IN TANITIMINDA LOKOMOTİF OLACAK

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
SPOR VE SANAT, MİLAS’IN TANITIMINDA LOKOMOTİF OLACAK
Milas Belediye Başkan Adayı Mehmet Çayırlı, ilçenin futboldaki lokomotif kulüplerinden biri olan Dr. Alp Milas Spor Kulübü’nün antrenmanını ziyaret ederek kulüp yönetimi ve futbolcularla görüş alışverişinde bulundu.

İYİ Parti  Ziyarette, Kulüp Başkanı Ersin Köksal’ın, önümüzdeki 5 yıl görev yapacak yerel yönetimlerden beklentilerini bir dosya halinde alan Başkan Adayı Çayırlı; “Milas’ın bir marka şehri olması, sadece bölgemizde ve ülke genelinde değil, Bodrum örneğinde olduğu gibi tüm dünyada tanınan bir kent olması adına tanıtıma önem bir anlayış içerisinde olacağız. Bu konuda yapmamız gereken de çok açık. Bu kentin tanıtımdaki lokomotifi spor ve sanat olacaktır” dedi.

Yerel seçimlere adım adım yaklaşılırken, başkan adayları saha çalışmalarını yoğunlaştırarak, seçilmesi halinde sergileyeceği yönetim tarzını, kentin gelişmesi için kısa zamanda uygulanacak projelerini anlatmaya devam ediyor. Tüm kesimlerin desteğini alarak seçilen bir belediye başkanı olmak istediğini söyleyen İYİ Parti Milas Belediye Başkan Adayı Mehmet Çayırlı, her seçim döneminde aynı isimlerin siyaset sahnesine çıkarak, uygulanması ihtimal dahilinde olmayan bir sürü boş vaatlerde bulunduğuna dikkat çekerek çalışmalarını sürdürüyor.
Milas’ın futboldaki lokomotif kulüplerinden biri olan Dr. Alp Milas Spor Kulübü’nün antrenmanını ziyaret eden Çayırlı ve arkadaşları, Kulüp Başkanı Ersin Köksal, teknik heyet ve futbolcularla görüştü.
Başkan, teknik adam ve futbolcuları dinleyen İYİ Parti Milas Belediye Başkan Adayı Mehmet Çayırlı; “Seçim sonrası vaatlerin tutulmadığını gören, dolayısıyla siyaset kurumuna ve siyasetçiye olan güven duygusunu kaybeden insanımız, hayatımızın her alanında varlığını hissettiğimiz siyasetten uzaklaşmaya başladı. Bunun sorumlusu ne yazık ki yıllardır Milas’ın siyasetinde her daim var olan isimlerdir. Ancak bu dönem bu şehrin insanını oy verme konusunda alternatifsiz bırakmayacak, onlara farklı bir seçeneği sunacağız. Denenmişleri bir daha denemek istemeyen Milaslı seçmene ‘biz varız’ diyoruz. 
Bu kentin değerlerini yeterince tanımayan adayların hayali projelerle ortaya çıkmasından sıkılan Milaslı seçmen; uygulanabilir, bütçe kaynağı oluşturulmuş, insanımızın huzuru ve kentin geleceğine ışık tutacak projelerimizi anlatmamız sonrası bizlere bakış açıları değişerek, güven duygusu daha da güçleniyor.
Bir şehrin tanınması, bir marka şehir olması için yapılması gereken tanıtım ne yazık ki bugüne kadar yönetenler tarafından ihmal edildi. Ülkemizin turizmdeki dış dünyaya açılan penceresi Bodrum’a komşu ilçe Milas’ın, bu avantajı kullanamamış olması çok üzücü bir durumdur.
Biz bu durumu tersine çevireceğiz. Bu kenti sporda ve sanatta herkesin gıpta ile baktığı bir marka şehir yapmak üzere projelerimiz hazır. İnanıyoruz ki en kısa yoldan bu kenti tanıtacak iki önemli unsurun biri spor, diğeri de sanatsal faaliyetlerdir.
Sadece futbolda değil, tüm salon sporlarında ve bireysel spor branşlarında Milas, şampiyonların yetiştiği bir ilçe olacaktır. Bunun için yeterli genç nüfusumuz, onları eğitecek uzman öğretmen kadrolarımız ve antrenörlerimiz vardır. Önemli olan bu dinamikleri bir an önce hayata geçirme konusunda kararlı olacak bir yönetimin işbaşına gelmesidir” dedi.
Çayırlı’nın spor ve sanata bakış açısını takdir ettiğini belirten Dr. Alp Milasspor Kulüp Başkanı Ersin Köksal ise önümüzdeki yılda kenti yönetecek başkana, bir spor kulübü olarak beklentilerinin, talep ve isteklerinin yer aldığı bir dosyayı Başkan Adayı Çayırlı’ya teslim etti.
Teslim edilen dosyanın içeriği hakkında kısa bir açıklama yapan Kulüp Başkanı Köksal;
“Dr. Alp Milas Spor kulübünün sporla ilgili politikası bugüne kadar olduğu gibi bu günden sonrada spor camiasına önem veren, sporu seven, sporun gelişmesi için hiçbir katkıyı esirgemeyen kişi ve kuruluşlarla birlikte olmak, sporun gelişmesine katkıda bulunmaktır.
Bir şehrin, bir kasabanın, bir yerleşim yerinin nasıl yola, suya, okula, hastaneye vs. ihtiyacı varsa, spor tesislerine de aynı derecede ihtiyacı vardır. Spor ikinci planda kalmamalıdır, diğer hizmetler gibi spora da aynı derecede yer ve önem verilmelidir. Bugün spor sayesinde daha az masrafla topluma kazandırabileceğimiz gençliği, kahvelerden, hastanelerden, hapishanelerden... vs. kurtarıp spor saha ve salonlarına yeterince çekemediğimiz için topluma faydalı olmayan bir gençlik yetişmeye başlamıştır. Daha sonra da bu gençliği topluma yeniden kazandırmak için çok daha fazla harcamalar gerekmiştir. Her gün televizyonlarımızda gençliğin nasıl kötü alışkanlıklar edindiklerini ve nasıl suçlar işlediklerini ibretle izlemekteyiz. Yapılan bir araştırmaya göre en az suç işleyen gençlik sporcu gençliktir.
O halde partiniz ve siz seçimleri kazandığınız takdirde spora çok daha fazla önem vermeli, daha fazla kaynak ayırmalıdır. Büyük iş adamları sadece kendi reklamları ve show’ları için profesyonel futbolun dışında, sporun alt yapısı için bir tek lira dahi harcamazken, TFF da alt yapıya yönlendirecek yeterli ve gerekli teşvikleri yapmazken, spor nasıl gelişecektir?  Bunlar işin ekonomik yönü bir de demokratik yönü vardır. Yani sporda gerçek demokrasiye kavuşmak… Bugün gelişmiş ülkelerde Devlet spora sadece maddi kaynak sağlar ve sadece izler. Sporun yönetimini ise sivil toplum örgütleri ile sporcular yapmaktadır.
MİLAS İÇİN GENEL İSTEKLERİMİZ…
1.Sporcuların sağlık sorunları için, belediyemiz tarafından Sporcu Sağlık Merkezi kurulmalıdır. Hem sporcu sağlığı korunur, hem de istihdam sağlanır.
2. Belediyelerimiz de mutlaka ‘SPOR HİZMETLERİ SINIFI” diye kadro ihdas edilmeli ve buralara politik kişiler değil sporcular alınmalıdır.
3.Toplu Konut ve Sanayi Bölgelerimizde spor alanı, park ve diğer spor tesislerinin yer alması zorunlu hale getirilmeli ve bu durum iyi izlenilmelidir.
4.Semt kulüplerinin, tek veya ortak olarak tesislere kavuşabilmesi için arsa tahsisi ve benzeri desteklerde bulunulmalıdır.
5.Kulüplerin ve semt halkının yaralanacağı açık, ucuz ve çok amaçlı spor tesisleri, yürüyüş yolları, koşu parkurları, bisiklet özel yolları ve özürlü yurttaşların yaralanacağı özel alanlar yapılmalıdır.
6.Tesisler okul, ev, iş üçgeni içinde yapılmalıdır.
7.İlçemizdeki Amatör Spor Kulüplerine mali kaynak sağlayacak imkanlar yaratılmalıdır. 
8.7 den 77’ye her yaştaki insanın spor yapabileceği semt spor sahaları ve alanları her mahalle ve semtte yapılmalıdır. Burada yapılacak tesisin büfe, kafe işletmesi bir spor kulübüne verilmeli hem tesis korunmalı, hem kulübe maddi kaynak sağlanmalı hem de istihdam sağlanmalıdır.
9.Belediyelerimiz tarafından spor kulüplerine ayrılacak pay hakkaniyetli olmalıdır. En üst ligde olan, alt yapısı ve branş sayısı fazla olan ( hangi spor branşı olursa olsun) kulüplere çok yardım, branş sayısı az olana az şeklinde pay ayrılmalı, bu paralar siyasilerin tercihine göre değil bütün amatör spor için kullanılmalıdır. Adamı olanın para aldığı bir sistem olmamalıdır.
10.Belediye veya hazine arazisi bulunup futbol için çok ivedi sentetik sahalar yapılmalıdır. Kırcağız da bulunan araziye ivedilikle futbol sahaları yapılmalıdır. 
11. Belediyemiz, meclis kararı ile şehirde kendi çalıştırdığı, işlettiği kafe, restoran gibi alanları sadece kulüplerin işleteceği alanlara dönüştürmeli. Bu sayede belediyemiz kış döneminde kapalı olup fakat personeli işe gitmeyen işletmelerden kurtulur, hem de kulüpler kendi gelirini elde eder, hem de belediyeden kimse ilave para istemez.
 12. Kulüp sponsorları desteklenmeli ve gerekirse işbirliği çerçevesinde muhteşem havası olan ilçemize uluslararası kamp tesisi oluşturulup Türkiye ve Dünya kulüplerinin kamp yapabileceği tesis oluşturulup hem ilçemiz vatandaşları için istihdam, hem ilçemize ve ülkemize gelir getirmesi sağlanmalıdır.
13.İlçemizdeki Futbol branşındaki spor kulüpleri için kulüp binaları tek çatı altında toplanmalı ve her kulübün başkan-yönetim ve depo alanlarının olduğu bir alan ivedilikle oluşturulmadır. Hali hazırdaki kulüplerimizin kulüp binaları kira maliyetlerinden dolayı maalesef yoktur.
14.Sponsorluk yasası amatör spor kulüplerinin kolay kullanacağı hale getirilmelidir. Amatörlere sponsor olan firmaların sponsorluk giderleri vergi matrahından değil tamamı vergiden düşülmelidir. O zaman amatör sporlara sponsor bulmak daha kolay hale gelebilir ve yerel yönetimlerin yükü azalır.( Merkezi Hükümetten talebimizdir.) 
15. Spor kulüplerimize halen yapılmakta olan malzeme yardımı yapılmasına devam edilmelidir. Kulüplerdeki kategori ve branş sayısına göre hakkaniyetli bir şekilde yapılmalıdır. Futbol dışındaki branşlarda spor kulüplerinin yaygınlaştırılması, bayan sporcu sayılarının arttırılması, yani kulüplerdeki bayan kategorilerinin artırılması sağlanmalıdır. Çalışmalarına, malzeme, ulaşım ve sağlık konularda destek verilmelidir” diyerek beklentilerini sıraladı.

  •  
  •  
  •  

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Milas Belediyesi’nden Yerel Tohumun Yaygınlaşması İçin ProjeÖnceki Haber

Milas Belediyesi’nden Yerel Tohumun Yayg...

Milas’ta Trafik Kazası: Kaçan Tır AranıyorSonraki Haber

Milas’ta Trafik Kazası: Kaçan Tır Aranıy...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar