Sol Dik Masa üstü
Sağ Dik Masa Üstü

SMA HASTASI YAREN İÇİN SEFERBER OLDULAR…

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
SMA HASTASI YAREN İÇİN SEFERBER OLDULAR…
Spinal Müsküler Atrofi (SMA) Tip-1 teşhisi konuldu. Belli Ailesi, bebeklerinin Amerika’da tek dozu 2,5 milyon dolar olan gen tedavisinden yararlanabilmesi yurt genelinde valilik izni ile destek kampanyası başlattı. İlçemizde yaşayan ve esnaflık yapan Gökhan &Hatice Bozkurt çifti, sosyal medyada gördükleri kampanya ile ilgili gerekli araştırmaları yaptıktan sonra talihsiz bebeğin ailesi ile irtibata geçerek hem kampanyaya destek oldular, hem de duyarlı vatandaşlarımızın da kampanyaya destek olması için inanılmaz bir çaba harcıyorlar.

Talihsiz yavru için valilikten alınan kampanya izninin bitmesine 7 aydan az bir süresi kaldığını belirten Gökhan&Hatice Bozkurt çifti, “Yaklaşık bir yıl önce sosyal medyada gördük ve belirtilen telefon numaralarından önce aileye ulaştık, ardından da valilik izni ile yurt genelinde başlatılan kampanyaya, karınca kararınca destek olduk. Bir süre kampanyanın gidişatını takip ettik. Ancak belirlenen sürede ihtiyaç duyulan miktarın toplanamayacağını düşündük ve biz de yakın çevremizden başlayarak kampanyanın Milas ayağını başlattık.

Kimi zaman sabit bir noktada stand kurduk, kimi zamanda belirli noktadaki işyerlerine kumbara bırakarak, ‘Yaren’e nefes olun’ çağrısında bulunduk. Şimdilik kampanya istenilen noktada değil ancak bizler bu kentin çocukları olarak Milas halkının öncelikle Yaren’i, dolayısıyla da bizleri yalnız bırakmayacağını biliyoruz” diyerek kampanyaya Milas halkının desteğini istediler.

Yaren’in, anne ve babasının gözleri önünde her gün eridiğini belirten Gökhan&Hatice Bozkurt çifti, son alınan valilik izninin bitmesine  7 ay kaldığını, medikal malzemeler olsun, cihazlar olsun tüm ihtiyaçlarının çok pahalı olduğuna dikkat çekerek; “Yaren’in kurtulmasını için herkesten destek istiyoruz” dediler.

 

Teşhisin konulmasının ardından 7 ay boyunca yoğun bakımda kalan Yaren, halen evde ve yatağa bağlı şekilde tedavi olacağı günü, ailesiyle birlikte umutla bekliyor. Anne Fatma Belli’nin “Lütfen yavrumu kurtarın” çağrısına duyarsız kalamadıklarını belirten Hatice Bozkurt; “Ben de bir anneyim ve 3 tane yavrum var. Ben de aynı durumda olabilirdim. Bu nedenle Fatma Hanımı ve Gökhan Beyi çok iyi anlıyorum ve en azından onlar kadar Yaren’in kurtulmasını istiyorum” diyerek, özellikle Milas’taki tüm annelerden destek beklediğini söyledi.

Yaren Bebek İçin Ziraat Bankası’nda;

Türk Lirası Hesabı: TR92 0001000106970528605001

USD Hesabı: TR65 0001000106970528605002

EURO hesabı: TR38 0001000106970528605003 nolu hesaplar açılırken, SMS ile kampanyaya destek olmak isteyenler için de 0545 969 92 65 numaralı telefona mesaj iletilebiliyor.

Ayrıca Yaren bebeğin durumunu yakından takip etmek isteyenlerin de  ‘yarene­_nefes_ol’ adlı istagram hesabını takip edebilecekleri belirtildi.

3 / 1 

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İKİ GÖZLÜK KULLANMAYA SON…Önceki Haber

İKİ GÖZLÜK KULLANMAYA SON…

TUR TEKNELERİNE EŞ ZAMANLI DENETİM YAPILDISonraki Haber

TUR TEKNELERİNE EŞ ZAMANLI DENETİM YAPIL...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar