Sol Dik Masa üstü
Sağ Dik Masa Üstü

ŞİMŞEK; “DERNEĞİMİZE SAHİP ÇIKMAK, SİVAS’A SAHİP ÇIKMAK DEMEKTİR”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ŞİMŞEK; “DERNEĞİMİZE SAHİP ÇIKMAK, SİVAS’A SAHİP ÇIKMAK DEMEKTİR”
Sivas’tan göç etmiş ve Milas’a gelmiş hemşehrilerimizin bütünlüğünü sağlamak yöremiz örf adet ve kültürünü yaşatmak onları yeni nesillere aktarmak ve yine yöremiz insanının sıkıntılarına dertlerine bir nebzede olsa destek olmayı hedef alan ‘Milas’ta Yaşayan Sivaslılar Dayanışma ve Kültür Derneği’ fiilen hizmet vermeye başladı.

Geçen yıl kurulan ve yasal anlamda kuruluş çalışmalarını tamamlayan, başkanlığını ise Muğla Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi olan İlhan Şimşek’in yaptığı ‘Milas’ta Yaşayan Sivaslılar Dayanışma ve Kültür Derneği’ ilk yönetim kurulu toplantısını da gerçekleştirerek, fiilen hizmet vermeye başladı.


Derneğin kurucu başkanı İlhan Şimşek, derneğin kuruluş amacını, felsefesini ve misyonunu açıklarken; “Tabelasıyla, mekanıyla, sohbet muhabbetiyle, sazıyla sözüyle, kültürel değerleriyle Türkiye’nin dört bir yanında açılmış olan derneklerimiz Sivas’ın ta kendisidir. Derneklerimize gidip sahip çıkmak Sivas’a sahip çıkmaktır” dedi.
Dernek Başkanı Şimşek’in açıklaması şöyle:
“Derneğimiz bir özlem ve hasret duygusunun neticesinde ihtiyaç olarak doğmuştur. Tabelasıyla, mekanıyla, sohbet muhabbetiyle, sazıyla sözüyle, kültürel değerleriyle Türkiye’nin dört bir yanında açılmış olan derneklerimiz Sivas’ın ta kendisidir. Derneklerimize gidip sahip çıkmak Sivas’a sahip çıkmaktır. Memleketini hatırlamaktır. Hasret ve özlemini gidermektir. Bu eksiklikleri gidermek amacıyla Milas’ımıza derneğimizi kurduk. Bu yüzden derneklerimize sahip çıkalım, üye olalım, görev alalım bu güzellikleri birlikte yaşatalım. 
Misyonumuz, Sivas'ın zengin kültürel mirasını yaşatmak ve bu mirası Milas'ta yaşayan herkese tanıtmak, böylece birlikte daha güçlü bir toplum oluşturmaktır. Dernek olarak, geleneksel değerlerimizi korurken, modern dünyanın dinamiklerine de uyum sağlamayı amaçlıyoruz.
Vizyonumuz, Milas Sivaslılar Derneği olarak her yaştan insanın katılımını teşvik ederek, toplumumuz arasında dayanışma, paylaşma ve yardımlaşma kültürünü geliştirmektir. Ayrıca, eğitim, kültür ve sanat etkinlikleriyle üyelerimizin ve toplumumuzun gelişimine destek olmayı hedefliyoruz.
Son olarak şunu da ifade etmek isterim ki; Sivaslılık, tarihin derinliklerinden aldığı sorumluluğu milli mücadele yıllarında olduğu gibi ülkemizin bekası için milli duruşu olan ve hazır kıta bekleyendir. Dinini, Vatanını, bayrağını, ezanını sevenlerle beraber olmaktır. 
Sivaslı olmak her engele rağmen Sivas’ın marka değerini yükseltmektir. Geçmişte bireysel girişimci ruhuyla bu başarıyı yakalayanlar olmuştur. İşte Sivaslı olmak sürekli gelişen ve değişen dünyada geçmişinden ders alarak bu başarıyı ortak akılla ekip çalışmalarıyla daha verimli hale getirmektir. Başarıyı yükseklere daha yükseklere taşıma sorumluluğunu almaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle derneğimizin kurulmasına katkı sunan, emeği geçen herkese teşekkür eder, en derin hürmet ve saygılarımı sunarım.”
Derneğin ilk yönetim kurulu ise şu isimlerden oluştu:
İlhan Şimşek (Başkan)
Mustafa Karaca
Bekir İbicek
Mehmet Polat
Durmuş Uğur
Recep Yalçın
Seyfettin Yüksel


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İnce, Atatürk'e Yapılan Hakaretlere Sert Tepki VerdiÖnceki Haber

İnce, Atatürk'e Yapılan Hakaretlere Sert...

BAŞKAN ADAYI YİĞİTKAYA, TVNET HABER MERKEZİ’NE KONUK OLUYORSonraki Haber

BAŞKAN ADAYI YİĞİTKAYA, TVNET HABER MERK...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar