Sol Dik Masa üstü
Sağ Dik Masa Üstü

Şehrin muhtelif yerlerinde satış alanları tespit edilecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şehrin muhtelif yerlerinde satış alanları tespit edilecek
Milas Belediye Başkanı Av. Muhammet Tokat tam kapanma uygulaması öncesinde ilçemizde kurulan semt pazarlarında denetim gerçekleştirdi. Sosyal medya aracılığıyla açıklamalarda bulunan Başkan Tokat; “Üreticimize yardımcı olabilmek için ve aynı zamanda vatandaşlarımızın taze sebze ve meyve yeme haklarını koruyabilmemiz için kısıtlama süresince şehrin muhtelif yerlerinde satış alanları tespit edeceğiz ve üreticilerimize ve ürettiklerini satabilmek için bir fırsat yaratacağız” dedi.

Sosyal medya aracılıyla açıklamalarda bulunan Milas Belediye Başkanı Av. Muhammet Tokat; “uzun sürecek bir kapanma dönemine giriyoruz. Milas’ın birçok noktasında denetimlerimizi, kontrollerimizi ve incelemelerimizi sürdürüyoruz. Bafa’dan Ören’e kadar köylerimizden Boğaziçi’ne kadar birçok yerde ekiplerimizle beraber durumu kontrol ediyoruz. Önlemlerimizi alıyoruz. Yapılacak çalışmaların programlarını belirliyoruz. Ekiplerimiz alanda, vatandaşlarımızın iyiliği için vatandaşlarımızın ihtiyacı için seferber olmuş durumdayız” dedi. 
Yaklaşık 20 gün pazarların kurulmayacağına dikkat çeken Başkan Tokat, “pazarların kurulmaması bazı problemleri beraberinde getirecek. Şu anda sizinde takdir edeceğiniz gibi üreticilerimizin ürünlerini en çok en bol şekilde ürettikleri dönem. 20 gün süresince bu ürünlerin satılamaması gibi bir durum ortaya çıkarsa elde telef olacak. Bu anlamda da üreticilerimiz büyük zararlara uğrayacaklar. Aynı zamanda da eve kapanan yurttaşlarımızın da taze sebze ve meyve yeme olanağı ortadan kalkacak. Buna çare aradık. Bunun üzerinde birkaç gündür çalışıyoruz. Yaptığımız çalışmalar neticesinde Kaymakamlığımız, Ziraat Odamız ve belediyemiz ortak istişaresiyle çözümler aradık. Şu anda toplantılarımız devam ediyor. Üreticimize yardımcı olabilmek için ve aynı zamanda vatandaşlarımızın taze sebze ve meyve yeme haklarını koruyabilmemiz için kısıtlama süresince şehrin muhtelif yerlerinde satış alanları tespit edeceğiz ve sadece üreticilerimize ve sadece ürettiklerini satabilmek için bir fırsat yaratacağız. Hem üreticimizi destekleyeceğiz hem de eve kapanan yurttaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılama noktasında yardımcı olmuş olacağız” dedi. 
Kaymakamlık, Ziraat Odası ve Milas Belediyesi olarak toplantılarına devam ettiklerini de ifade eden Başkan Tokat, “kararlar netleştiğinde satış noktalarını halkımıza ayrıca ilan edeceğiz. Üreticilerimizin yani köylerde ve tarlalarda sebze ve meyve üreten üreticilerimizin Ziraat Odası kanalıyla müracaat etmeleri halinde şehrimizin belli yerlerinde satış noktaları düzenleyerek, üreticimizin kendi ürettiği malları halkımıza satması için bir fırsat yaratıyoruz. Ve bunun için de hem Kaymakamlığımıza hem Ziraat Odamıza Belediyemizle yapmış olduğu iş birliği için teşekkür ediyoruz. Belediye olarak halkımızın yanındayız. Önümüzdeki süreçte hem esnafımıza yardımcı olma hem belediye kiracılarımıza ve halkımıza bazı ödeme kolaylıkları veya muafiyetler getirme konusunda da arkadaşlarımızla çalışıyoruz. Bu konuda da halkımıza ve esnafımıza destek olacağız” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Uygulama Noktasında Kaputa Gizli Uyuşturucu Ele Geçirildi.Önceki Haber

Uygulama Noktasında Kaputa Gizli Uyuştur...

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Doğa Dostu Projeyle Fark YarattıSonraki Haber

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Doğa D...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar