Sol Dik Masa üstü
Sağ Dik Masa Üstü

“Planlanan Bodrum Barajı’ndan Milaslı çiftçilere pay ayrılmalı”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Planlanan Bodrum Barajı’ndan Milaslı çiftçilere pay ayrılmalı”
Bodrum’a içme suyu temini amacıyla Milas’a bağlı Kayadere Mahallesi’nde planlanan “Bodrum İçme Suyu Barajı Projesi’nin Halk Katılımı Toplantısı’na katılarak söz alan Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, Milas’ta tarımsal sulama için planlanan iki barajın beklemede olduğunu hatırlatarak, 85 milyon metreküp kapasitesi bulunan Bodrum Barajı’ndan Milaslı çiftçilere de tarımsal sulama için pay ayrılması gerektiğini söyledi. 

Milas’a bağlı Kayadere Mahallesi’nde DSİ tarafından planlanan Bodrum İçme Suyu Barajı Projesi’nin Halk Katılımı Toplantısı ilçeye bağlı Çamköy Mahallesi’ndeki ortaokulun konferans salonunda gerçekleştirildi. 
Toplantıya katılan yöre halkı, baraj projesiyle ilgili olan mahalle muhtarları DSİ 21. Bölge Müdürlüğü yetkililerince bilgilendirildi.  DSİ yetkilileri sunumlarında; 85 milyon metreküp kapasiteye sahip olan barajdan alınacak suyunun terfi hatlarıyla Güvercinlik’e kurulacak olan arıtmaya aktarılacağını ve buradan Bodrum’un içme suyu temininin sağlanmasının planlandığını ifade etti.  


Baraj konusundaki teknik detayların aktarılmasının ardından toplantıya katılanların soruları yanıtlandı ve görüşleri dinlendi.
Toplantıda sunum sonrası söz alan Çamköy Muhtarı Mehmet Emin Soydan, geçmiş dönemden bu güne kadar Milas’taki su kaynaklarından Bodrum’a su temini sağlandığını hatırlattı ve bu yeni planlanan Bodrum Barajı’nda toplanacak sudan yöre halkının da faydalanmak istediğini ifade etti. Bu konuda gerekli alt yapının sulama kooperatifi tarafından sağlanabileceğini belirten Muhtar Soydan, “2001 kurulan Tarımsal Sulama Kooperatifimiz var. Sulama için altyapı hazırlıkları tamamlandı. Faaliyete geçti. Hali hazırda böyle bir sistem varken tarımsal sulama için Bodrum Barajı’ndan su almak isteriz.” diye konuştu.


TARIMSAL SULAMA VERİM VE KALİTE İÇİN ŞART!
Tarımsal sulamanın önemine değinen Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, çiftçilerin ve yöre insanının Bodrum Barajı’ndan faydalanma talebi hakkında şunları kaydetti: 
“DSİ, Milas’a 2 tane (Akgedik ve Derince barajları) çiftçiler için sulama barajı yaptı. DSİ teşkilatına, yetkililerine, bu barajlarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ancak tarımsal sulama ile ilgili Milas’ın halen eksikleri var. Tarımsal alanlarımızı suya kavuşturması beklenen Eşence ile Gökçeler barajları projeleri beklemede… Bu iki baraj için de 4-5 yıldan beri mücadele veriyoruz. Çünkü tarımsal üretimde verim ve kalite için tarımsal sulama şart! Bodrum’a gelince Bodrum bizim kardeş ilçemiz. Bodrum’un kullanma suyu ihtiyacı olabilir. Bu proje de Bodrum’un kullanma suyu ihtiyacını karşılamak için planlanmış. Ancak bu durumun önemi kadar tarımsal sulama için de bekleyen acil olan baraj projelerimiz olduğunu bir kez daha hatırlatıyorum. Çamköy, Karacahisar, Aslanyakası, İkizköy ve bölgedeki diğer köyler su bekliyor. Bu alanlar verimli topraklar tek eksik su… Bu planlanan baraj 85 milyon metreküp kapasiteli çok büyük bir baraj. Şuan Milas’taki barajların toplam kapasitesini tek başına karşılıyor. Çamköy Sulama Kooperatifi kuruldu. Bu planlanan barajdan mutlaka tarımsal sulamada da faydalanılması gerektiğini düşüyorum. Yöre çiftçisi, 85 milyon metreküplük kapasitesi bulunan bu barajdan tarımsal sulamada faydalanmak istiyor. Bu hak muhakkak verilmelidir.” 
Baraj projesi hakkındaki soruları cevaplayan DSİ görevlileri, talepleri ilgili mercilere iletmek için not etti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İşte MUğla ve Milas'ın yeni nüfusu..Önceki Haber

İşte MUğla ve Milas'ın yeni nüfusu..

Ak Parti İl Kadın Kolları Başkanlığı'na Doğru atandı..Sonraki Haber

Ak Parti İl Kadın Kolları Başkanlığı'na...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar