Sol Dik Masa üstü
Sağ Dik Masa Üstü

Okulda Civciv Üretimi Başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Okulda Civciv Üretimi Başladı
Milas’ın Selimiye Mahallesinde bulunan Selimiye Timuçin Biliktan Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde öğrenciler kuluçka makinesi ile civciv üretmeye başladı.

Milas’ın Selimiye Mahallesinde bulunan Selimiye Timuçin Biliktan Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde öğrenciler kuluçka makinesi ile civciv üretmeye başladı.
Selimiye Timuçin Biliktan Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde eğitim öğretim gören öğrenciler, öğretmenleri ve okulda açılan bölümler sayesinde kendilerini her alanda geliştirmeye devam ediyor.
Yapılan çalışmalar hakkında bilgi aktaran Selimiye Timuçin Biliktan ÇPAL Okul Müdürü Tibet Sökmenoğlu “Milas İlçe Milli Eğitim Müdürümüz İsa Bal’ın önerisiyle Muğla’daki ilk ve tek olan Hayvan Yetiştiriciliği ve Sağlığı Alanı bölümümüz açtık. Eğitim – öğretim faaliyetlerini özverili öğretmenlerin çalışmaları ve meraklı, girişimci öğrencilerin motivasyonları sayesinde sürdürerek hayvancılığın bilimle buluştuğu, uygulamaların bire bir yapıldığı bir eğitim yuvası olmayı kendisine ilke edinmiş olan Çok Programlı Anadolu Lisemizde, pandemi zamanında okulumuz için alınan ancak pandemi sürecinden dolayı kullanılamayan ürünlerden biri olan kuluçka makinemizle okulumuzun ilk üretim faaliyetine geçmesini sağladık” dedi. Sökmenoğlu, önümüzdeki süreçte koyun – keçi gibi küçükbaş hayvan yetiştiriciliği için de adımlar atılacağını belirtti.
Hayvan Yetiştiriciliği ve Sağlığı Alanı ders öğretmeni Veteriner Hekim Mevlüt Kiriş ise “Bölgemizin hiç tükenmeyecek bir cevheri olan hayvancılığı gelecek nesillere aktarabilme, kulaktan dolma bilgilerle değil bilimsel yollarla çiftçilerimizi yetiştirebilme gayreti içindeyiz. Bu nedenle çocuklarımızın eğitimleri için özveride bulunmaya hazırız ve Ligorin yani yumurta verimi yüksek ve Rhode Island Red yani et-yumurta verimi yüksek ırkları yumurtalarımızı kuluçka makinemize koyduk. 21 gün sonra okulumuzun ilk civcivlerini alacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu faaliyetlerin artarak hem öğrencilerimize hem de halkımıza hayırlı olmasını dilerim” dedi.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Milas Eğitim Camiasını Üzen VefatÖnceki Haber

Milas Eğitim Camiasını Üzen Vefat

Muhtarlara İlk yardım EğitimiSonraki Haber

Muhtarlara İlk yardım Eğitimi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar