Sol Dik Masa üstü
Sağ Dik Masa Üstü

MUHTARLAR GÜNÜ KUTLAMALARINDA RENKLİ GÖRÜNTÜLER YAŞANDI

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MUHTARLAR GÜNÜ KUTLAMALARINDA RENKLİ GÖRÜNTÜLER YAŞANDI
Her yıl 19 Ekim tarihinde kutlanan Muhtarlar Günü’ tüm yurt genelinde çeşitli etkinliklerle kutlanırken, ilçemizde bu sene çok farklı bir programla kutlandı.

Milas Belediyesi tarafından kurulan ve ilk kez bir etkinlikte toplum önüne çıkan Belediye Bando Takımı eşliğinde Milas Muhtarlar Derneği önünden başlayan kortej, Atapark’ta alkışlarla karşılanırken, yine Milas Belediyesi tarafından oluşturulan Genç Halk Oyunları Ekibi’nin gösterisi de izleyenlerden büyük alkış aldı.

19 Ekim Muhtarlar Günü, bu sene çok renkli görüntülere sahne olurken, dernek binası önünde toplanan muhtarlar, Milas Belediyesi Şehir Bandosu ve Milas Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürlüğü birimi tarafından düzenlenen kortej yürüyüşü ile Atapark’taki tören alanına geldi. Kortej yürüyüşü sırasında yol boyunca vatandaşların alkışladığı kortej, Atapark’ta toplanan kalabalık tarafından da alkışlarla karşılandı.

Milas Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Çoban’ın Atatürk Anıtı’na Milas Muhtarları adına çelenk sunumunda bulunması, saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunması başlayan kutlama programı, günün anlam ve önemini belirten konuşmanın Dernek Başkanı Mehmet Çoban tarafından yapılmasıyla devam etti.

Dernek Başkanı Çoban; “19 Ekim Muhtarlar Günü'nü kutlamak amacıyla hazırladığımız törenimize hoş geldiniz. 19 Ekim 2015 tarihinde yayınlanan Başbakanlık Genelgesi ile 19 Ekim, muhtarlık müessesesinin ihtiyaçları, karşılaştıkları sorunlar ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri ile bu müessesenin tarihsel bağlarını korumak amacıyla ‘Muhtarlar Günü’ olarak kutlanmaktadır. Seçilerek göreve gelen muhtarlarımız, demokrasinin çekirdeği denilebilecek bir öze sahiplik yapmaktadırlar.

Devletimizin halka en sıcak teması olan değerli muhtarlarımız, bir yandan mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynarken, diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel ihtiyaçlarından biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yerine getirmektedirler. Muhtarlarımız tüm bu görevlerin yanı sıra en acı günde de en mutlu günde de vatandaşlarımızın yanında olmaktadır.

Yaz aylarında bölgemizde meydana gelen ve hepimize derin bir üzüntü yaşatan çok sayıda orman yangında, son günlerde yaşanan fırtına, hortum gibi doğal afetlerde, yaşanan krizin yönetimiyle ilgili muhtarlarımız çok kilit görevler almışlardır.

Doğal afetler, muhtarlarımızın da büyük katkı sunduğu dayanışma ruhu ile devletimizin, kurumlarımızın desteği ile elbet aşılmaktadır. Buradan tekrar doğal afetlerden etkilenen tüm vatandaşlarımıza, geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum.

Her zaman vatandaşlarımızın yanında olan tüm muhtarlarımızın Muhtarlar Günü'nü kutlar, vefat ederek aramızdan ayrılan muhtarlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum.

Muhtarlar Günü vesilesi ile devletimizin güler yüzü ve şefkat eli olan, kamu hizmeti sunumlarının lokomotifi olan değerli muhtarlarımızdan; desteğini hiçbir zaman esirgemeyen başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, devlet büyüklerimize, kamu kurum ve kuruluşlarımızın yöneticilerine, STK ve Oda başkanlarımıza muhtarlarımız adına teşekkürlerimizi sunuyorum” dedi.

Yapılan konuşmanın ardından Milas Belediyesi Çocuk Folklor Ekibi tarafından halk oyunları gösterisi sunulması ile devam eden tören lokma ikramı ile toplu olarak hatıra fotoğrafı çektirilmesinin ardından son buldu...

19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla düzenlenen törene; Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, Stajyer Kaymakam Salih Ağar, CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, başkan yardımcıları; Halil Mutlu, Mehmet Ateş, çok sayıda belediye meclis üyesi, CHP Milas İlçe Başkanı Tüze Çetinkaya, İYİ Parti Milas İlçe Başkanı Kasım Özkan, siyasi parti yönetim kurulu üyeleri, ilçemizdeki resmi kurum amirleri ve STK temsilcileri katıldı.

 

KAYMAKAM BÖKE VE MUHTARLAR YEMEKTE BİR ARAYA GELDİ

 

19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke tarafından, muhtarlar onuruna öğle yemeği düzenlendi.

Düzenlenen yemeğe; Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Refik Koçi, Milas Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Çoban ve ilçeye bağlı mahallelerin muhtarları katıldı.

Etkinliğe katılan muhtarlara teşekkür eden Kaymakam Böke, tüm muhtarların 19 Ekim Muhtarlar gününü kutladı.

 

10 / 1

 

10 / 2

 

10 / 3

 

10 / 4

 

10 / 5

 

10 / 6

 

10 / 7

 

10 / 8

 

10 / 9

 

10 / 10

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Milaslı Çiftçi’nin Yüzünü Güldürecek Proje..Önceki Haber

Milaslı Çiftçi’nin Yüzünü Güldürecek Pro...

MİTSO, TSE’NİN ISO 9001 BELGE YENİLEME TETKİKİNDEN BAŞARIYLA GEÇTİSonraki Haber

MİTSO, TSE’NİN ISO 9001 BELGE YENİLEME T...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar