Sol Dik Masa üstü
Sağ Dik Masa Üstü

Milas’ta 23 bin öğrenci 3 haftalık yarıyıl tatiline girdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Milas’ta 23 bin öğrenci 3 haftalık yarıyıl tatiline girdi
Covid-19 salgını sebebiyle uzaktan eğitim ile gerçekleştirilen 2020-2021 eğitim öğretim yılının 1. Dönemi 22 Ocak’ta sona erdi. Milas Merkez İlkokulu’nda sembolik karne töreni düzenlendi.

31 Ağustos'ta EBA TV üzerinden uzaktan eğitim modeliyle başlayan 2020 – 2021 eğitim öğretim yılının birinci dönemi sona erdi. Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, Milas Merkez İlkokulu’nda yapılan sembolik karne törenine katılarak öğrencilere karnelerini verdi. 2 hafta sürecek olan yarıyıl tatiline, 2020-2021 eğitim öğretim yılının Nisan ayında yapılması planlanan ara tatili de eklendi. Bununla birlikte öğrenciler 3 haftalık tatilin ardından 15 Şubat 2021 Pazartesi günü eğitim öğretime başlayacaklar.
"BASILI KARNE VE BELGE VERİLMEDİ”
Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "22 Ocak 2021 Cuma günü İlimiz genelinde; 791 okulumuzda 151 bin 672 öğrencimiz yarıyıl tatiline girdi. 63 bağımsız anaokulu ve bünyesinde anasınıfı bulunan 295 okulumuzda 12.009 okul öncesi öğrencisi ve 963 öğretmen, 322 ilkokulda 48.238 öğrenci, 2710 öğretmen, 240 ortaokulda 46.210 öğrenci, 4049 öğretmen, 166 lisede 45.215 öğrenci ve 4055 öğretmen yarıyıl tatiline başladı. Toplamda 791 okulumuzda 151.672 öğrencimiz yarıyıl tatiline girmiş oldu. İlkokul ve ortaokul kademesinde okuyan öğrencilerimize Kovid 19 tedbirleri kapsamında basılı karne ve belge verilmedi. Dijital ortamda öğrenci ve velilerimiz karnelere ve belgelerine ulaşabilecekler. Veli ve öğrencilerimiz bakanlığımızın https//eokulyd.meb.gov.tr internet adresinden karne ve belgelerini görebilecekler" denildi.
"SINAVA GİREMEYEN ÖĞRENCİLERİN SINAVLARI 2. DÖNEM BAŞINDA YAPILACAK"
Açıklamanın son bölümünde şu ifadelere yer verildi:
"İlkokul ve ortaokul öğrencilerinin karne notları katılmış oldukları EBA canlı derslerinde ve etkinliklerinde sınıf içi performans notları hesaplanarak düzenlendi. Ancak velilerimizin talep etmesi durumunda isteyen velilerimiz öğrencisinin sınav notları ortalamaya katılarak karne notu hesaplanabilecek. Lise öğrencilerimize 22 Ocak’ta karne verilmedi. Ortaöğretimde okuyan öğrencilerimiz karnelerini 2. Dönemde alacaklar. Bakanlığımız 2020-2021 eğitim öğretim yılının 1. Döneminde yüz yüze eğitim yapılamaması nedeniyle sınav yapılamayan öğrencilerimizi de göz önünde bulundurarak 1. Dönem karnesini 22 Ocak günü yayınlamadı. Sınavları yapılamayan öğrencilerimizin bu sınavları 2. Dönem başında Bakanlığımızca belirlenecek olan ve önceden öğrencilere duyurusunun yapılacağı tarihlerde yapılacak. Ortaöğretim kademesinde okuyan öğrencilerimizin karneleri, bu sınav notları hesaplandıktan sonra düzenlenecek."
BAL’DAN ÖĞRENCİ VE VELİLERE MESAJ
İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın İsa Bal, 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Yarıyıl Tatili ile ilgili yayınlamış olduğu mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Tüm dünyayı etkileyen bu salgın sürecinde öncelikle öğrencilerimizin ve nihayetinde toplumumuzun sağlığını korumak adına bir süredir “uzaktan” sürdürdüğümüz ve okul özlemiyle geçen bir dönemi tamamlamanın buruk heyecanını ve gururunu yaşıyoruz.
En Kıymetli Varlıklarımız Sevgili Çocuklar!
Okulundan, öğretmeninden, arkadaşlarından ve çok sevdiğin teneffüslerinden ayrı kalarak bu dönemini evinde sabırla, azimle ve umutla tamamladın. Sizlerin de ilgi ve gayretinizle çok verimli bir Uzaktan Eğitim dönemi geçirdik. Biraz buruk bir karne sevinci yaşadığınızı çok iyi biliyorum. Böyle bir dönemde verdiğiniz emeğin, gösterdiğiniz sabrın sonucu olarak; performansınızın karşılığını aldığınızı ümit ederek; tüm öğrencilerimi canı gönülden takdir ederim. Ancak bu süreçte eğitimine sıkı sıkı tutunup çaba sarf ettiğin ve elinden geleni yaptığın için sana çok teşekkür ediyorum. Sizleri tekrar sıralarınızda görmek, sevinç çığlıklarınızı duymak için şimdiden sabırsızlanıyorum. Bu üç haftalık süreçte kendini geliştirebileceğin, güzel anılar biriktirdiğin ve bir nebze de olsa teknolojiden uzaklaşabileceğin bir tatil olmasını dilerim.
Çalışmayı Kendine Düstur Edinmiş Salgın Döneminin Kahramanları Değerli Meslektaşlarım!
Yaşadığımız zorlu süreçte farkınızı ortaya koyarak büyük bir azimle gayret göstererek nesillerimizi yetiştirmek adına özveriyle yürüttüğünüz tüm çalışmalarınızı yürekten destekliyorum. Bu süreç içerisinde her zaman çocuklarımızın yanında olarak, ilgiyle uzaktan desteğinizi esirgemediğinizi biliyoruz. Zorluklara göğüs gererek, birlikte ne çok işler başardığımıza yine bu dönemde şahit olduk. Yaşamakta olduğumuz bu süreç, herkese Bilgi ve Teknoloji Çağı dediğimiz günümüzde dahi öğretmenlerin yani sizlerin yerini hiçbir şeyin tutamayacağını göstermiştir.
Desteğiyle Güçlendiğimiz Saygıdeğer Velilerimiz!
Farkındayız ki uzaktan eğitim sürecinde sorumluluğunuz bir kat daha arttı. Sizler bu süreçte öğrencilerimizin ebeveynleri olmanın yanısıra onların evdeki öğretmenleri, oldunuz. Çocuklarımızın sağlığı ve geleceği adına öğretmenler ile işbirliği içinde olarak, taşın altına elinizi koydunuz ve büyük fedakarlıklar gösterdiniz. Desteğiniz olmasa idi bugünkü kadar başarılı olamazdık. Yanımızda olduğunuz ve yükümüzü paylaştığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Uzaktan eğitim döneminin sorunsuz ve başarılı bir şekilde tamamlanmasında emek ve gayretleri olan tüm idareci, öğretmen, öğrenci ve bu süreçte en büyük destekçilerimizden olan değerli velilerimize çok teşekkür ediyorum.
Tüm öğrencilerimiz ile 15 Şubat 2021 Pazartesi günü sağlıklı bir şekilde okullarımızda buluşmak dileğiyle...”


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
MİLAS BELEDİYESİ’NDEN #KAPUTAVUR ÇAĞRISIÖnceki Haber

MİLAS BELEDİYESİ’NDEN #KAPUTAVUR ÇAĞRISI

Lider ikinci yarıya galibiyetle başladıSonraki Haber

Lider ikinci yarıya galibiyetle başladı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar