Reklamı Geç
23Nisan
Sol Dik Masa üstü
Sağ Dik Masa Üstü

MİLAS BELEDİYESİ ORMAN YANGINLARI İÇİN ÖNLEMLERİNİ ALIYOR

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MİLAS BELEDİYESİ ORMAN YANGINLARI İÇİN ÖNLEMLERİNİ ALIYOR
Milas Belediyesi artan orman yangınları riskine karşı önlemler almaya devam ediyor. İlçe genelinde vatandaşları bilgilendiren Belediye ekipleri, yangın riski bulunan bölgelere de su tankeri yerleştiriyor.

Geçtiğimiz yıl yaşanan orman yangını felaketinden en çok etkilenen bölgelerden bir tanesi Milas oldu. Binlerce hektarlık alanın kül olduğu yangında, birçok canlı telef oldu, yüzlerce zeytin ağacı yandı. Milas Belediyesi, bu yıl da benzer felaketlerin yaşanmaması adına önlemler almaya devam ediyor.
“Sosyal Medyadan Vatandaşlar Bilgilendiriliyor”
Sosyal medyayı son derece etkili kullanan Milas Belediyesi belirli aralıklarla vatandaşları uyarıyor. Çevreye zarar verecek ve yangın tehlikesi oluşturacak maddelerin doğaya atılmaması yönünde uyarılarda bulunan ekipler, Meteoroloji Müdürlüğü’nden gelen bilgiler doğrultusunda da vatandaşları bilgilendiriyor.
“Yangına Sebebiyet Veren Maddeler Toplanıyor”
Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, özellikle yol kenarında temizlik çalışmalarını sürdürüyor. Yangın tehlikesi oluşturan bölgelerde çalışmalarını yoğunlaştıran ekipler, düzenli olarak yangına sebebiyet verebilecek maddeleri topluyor.
“Su Tankerleri Yerleştirildi”
Milas Belediyesi özellikle yangın riski bulunan mahallelere de su tankerleri yerleştiriyor. Muhtarlar aracılığıyla mahallenin merkezi noktasına yerleştirilen tankerlerle birlikte, olası yangın çıkması durumunda ilk müdahalenin hızlı bir şekilde yapılması hedefleniyor.
“Orman Yangınlarına Karşı Dikkatli Olalım”
Artan hava sıcaklıkları dolayısıyla Milas Belediyesi, vatandaşlara “Orman Yangınlarına Karşı Dikkatli Olalım” başlığıyla çağrıda bulundu. Yapılan açıklamada, “Değerli Hemşerilerimiz, yüksek sıcaklık, şiddetli rüzgar, düşük nemin olduğu, orman yangınları açısından riskli günler yaşıyoruz. Dikkatli olmalıyız, tedbirli olmalıyız. Tüm hemşehrilerimizi yangınla mücadelede bizlere destek olmak için yangına sebep olacak davranışlardan uzak durmaları noktasında hassasiyete davet ediyoruz.” ifadelerine yer verildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Karate Antrenörü Cengiz Batu Haytını Kaybetti.Önceki Haber

Karate Antrenörü Cengiz Batu Haytını Kay...

Her Seçimden Alnımızın Akıyla Çıktık”Sonraki Haber

Her Seçimden Alnımızın Akıyla Çıktık”

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar