BAŞKANLAR SABİT
Sol Dik Masa üstü
Sağ Dik Masa Üstü
MEET LOUNGE.
MHP RÜŞTÜ- MECLİS REKLAM YERİİİİİİİİİİ

Metin Ergun Zeytinlikler İçin Danıştay’a Başvurdu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Metin Ergun Zeytinlikler İçin Danıştay’a Başvurdu
HABER İÇİ RESİM ALTI MECLİS
İYİ Parti Muğla Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkanı Metin Ergun, 01/03/2022 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan Maden Yönetmeliğinde Değişiklikle maden arama faaliyetleri amacıyla zeytin alanlarının maden sahasına dönüştürülmesine izin veren yönetmenliğin iptali için Danıştay’a başvuruda bulundu.
MGM GLOBAL ÖZEL GÜVENLİK -CENKER -ÇETİN

Başvuru dilekçesinde, Maden Yönetmeliğine getirilen ek düzenleme kapsamında maden arama faaliyetleri amacıyla zeytin ağaçlarının tahrip edilmesi ve zeytinlik alanların maden sahasına dönüştürülmesinin önünün açıldığını vurgulayan Ergun, şunları kaydetti:

“Tarım alanlarının yaklaşık %50’sinde zeytin ağaçları bulunan Muğla’nın, Türkiye’deki zeytin üretiminin başında gelen şehirlerindendir. Yapılan bu yönetmelik değişikliği zeytinlikleri ve zeytincilik sektörünü büyük bir tehlikeye atacaktır. Bahse konu Yönetmeliğin öncelikle Anayasa’nın 45’inci maddesi ile Anayasal güvence altına alınan, tarım arazileri ile çayır ve mer’aların amacı dışında kullanılmasının önlenmesi hususuna aykırıdır. Ayrıca 3573 sayılı Zeytinciliğin Islahı Ve Yabanilerinin Aşılattırılması Hakkında Kanun’un 20. maddesinde emredici nitelikte belirtilen ‘Zeytinlik sahaları içinde ve bu sahalara en az 3 kilometre mesafede zeytinyağı fabrikası hariç zeytinliklerin vegatatif ve generatif gelişmesine mani olacak kimyevi atık bırakan, toz ve duman çıkaran tesis yapılamaz ve işletilemez. Zeytinlik sahaları daraltılamaz.’ hükmüne de aykırı şekilde düzenlenen ve münhasıran Kanun ile düzenlenebilecek alanlara ilişkin hüküm ihtiva eden Yönetmeliğin, telafisi mümkün olmayan zararlar doğabileceği gerekçesiyle bir an önce yürütmesinin durdurulması kararının verilmesi gerektiğini, ulusal mevzuata ve Türkiye’nin taraf olduğu uluslararası anlaşma hükümlerine aykırı şekilde düzenlenen Yönetmeliğin iptali talep edilmiştir.”

Üstekler

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Benzin ve motorine büyük zamÖnceki Haber

Benzin ve motorine büyük zam

13. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK FUARI’NIN AÇILIŞI COŞKUYLA GERÇEKLEŞTİSonraki Haber

13. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK FUARI’NIN...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar