Reklamı Geç
23Nisan
Sol Dik Masa üstü
Sağ Dik Masa Üstü

METE VE ÇELİK’TEN MİLAS YATIRIMLARINA ZİYARET

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
METE VE ÇELİK’TEN MİLAS YATIRIMLARINA ZİYARET
AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete ve AK Parti Milas İlçe Başkanı Emin Çelik Milas’a yapılan yatırımları ziyaret etti.

Muğla’nın gözde ilçelerinden olan Milas’a yapılan yatırımları ziyaret eden AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete ve AK Parti Milas İlçe Başkanı Emin Çelik, öncelikle Milas Gençlik Merkezi’ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Daha sonra yeni yapılan hastaneyi ziyaret ederek inceleme yapan ikili, son olarak yapımı devam eden ve belediyenin yer sorunu ile gecikme yaşayan Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından 60 milyon bütçe ile yapımı devam eden Milas İçme Suyu Tesisi’ni ziyaret etti. Burada bir basın açıklaması yapan İl Başkanı Mete ve İlçe Başkanı Çelik, ziyarete dair önemli bilgiler paylaştı.  
ÇELİK’TEN ‘GECİKME’ VURGUSU
Konu hakkında açıklama yapan İlçe Başkanı Emin Çelik ise 60 milyon lira değerindeki tesisin geciktiğine dikkat çekerek, “Hükümetimizin 35 milyon liraya yaptığı Milas’ın 30 yıllık su ihtiyacını karşılayacak olan bu tesisi inceliyoruz. Bu tesiste mevcut belediyenin yer teslimlerinden kaynaklanan süre uzatımının olduğunu söylüyorlar yetkililer“ diye konuştu.
60 MİLYON LİRALIK YATIRIM
Ziyaret sonrası açıklama yaparak belediyenin elini taşın altına koymasını beklediklerini ifade eden İl Başkanı Kadem Mete, şu ifadelerini kullandı: Bu gördüğünüz tesis muhteşem bir yapı. 35 milyon liraya mal olacak olan bir yapı. Ak Gedik Barajı’ndan temin edilecek olan suyun arıtılarak yaklaşık Milas’ın 100 bin nüfusuna göre 30 yıllık ihtiyacını karşılayacak bir tesis. Tabi Ak Gedik Barajı’ndan buraya kadar terfi merkezi ile suyun aktarılması mümkün. Terfi merkezinin olduğu yerde belediyeye ait bir alan. Projenin başından beri henüz belediye bu alanı tahsis etmediğinden dolayı bu işlemde maalesef biraz gecikmiş durumda. Devletin irsaliye hattında ödeyeceği 25 milyon, bina ve arıtma tesisine ödediği 35 milyon ile beraber 60 milyon liralık bir yatırım yaparak Milaslılara hizmet etmek için uğraşması sonucunda hala belediyenin bir alanı tahsis etmemenin gecikmesi sebebiyle bu işlem biraz gecikmiş durumunda. Edindiğimiz bilgiler göre, yılsonuna kadar tesis bitmiş ve yüzde 60 kapasiteyle üretime başlamış olacak. Bodrum’a biliyorsunuz ki DSİ hükümetimiz vasıtasıyla suyu getirmişti. Milas’a da yine hükümetimiz getirdi. Büyükşehir Belediyesi Muğla’nın merkezindeki Menteşe’de ki öğrenci yurtlarına, hastanelere hala su temini etmekte aciz. Yani bu konuda vatandaşlarımızı bir kez daha bilgilendirmek ve belediyi biraz daha sorumlu olmaya, duyarlı olmaya davet etmek için bu açıklamayı yapıyoruz. Onlarda biraz ellerini taşın altına koyarlarda Muğlalılara daha iyi hizmet etme şerefine nail oluruz diyorum“

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İlk turist kafilesi 10 Nisan’da geliyorÖnceki Haber

İlk turist kafilesi 10 Nisan’da geliyor

Milaslı pamuk çiftçisine makineli hasat garantisiSonraki Haber

Milaslı pamuk çiftçisine makineli hasat...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar