Sol Dik Masa üstü
Sağ Dik Masa Üstü

MEMDER' ÜYELERİ YENİDEN KIRKIK DEDİ.

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MEMDER' ÜYELERİ YENİDEN KIRKIK DEDİ.
Milas Emlak Müşavirleri Derneği, 7. Olağan Genel Kurulunu bugün MİTSO Toplantı Salonu’nda gerçekleşti. Mevcut Başkan Mehmet Kırkık, tek aday olarak katıldığı kongrede yeniden 3 yıllığına başkan seçildi.

Başkan Mehmet Kırkık tarafından yapılan açılış konuşmasıyla başlayan kongreye, 98 üyeden 43’ü katıldı. 19 Şubat’ta yapılacak kongre, yeterli çoğunluk sağlanamadığı için bugün gerçekleşirken, divan heyetinin belirlenmesinin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşımız seslendirildi.

Mevcut Başkan Mehmet Kırkık tarafından derneğin 3 yıllık faaliyet raporu, slayt gösterimi eşliğinde okundu ve üyeler tarafından ibra edildi. Ardından 3 yıllık denetim raporu da okunarak ibra edildi.

Gündem maddeleri gereği derneğin 2005 yılından bugüne kadar aylık 20 lira olan üye aidatı, 90 lira olması için teklif edildiğinde, salondaki üyeler aidatın 100 lira olmasını teklif ettiler. Bunun üzerine divan başkanı tarafından aidatın 100 lira olması üyelerin oylarına sunuldu ve oybirliğiyle kabul edildi.

Bu maddenin ardından giriş ücreti olarak bugüne kadar 500 lira alınırken, yönetimin teklifi ile 200 liraya, herhangi bir nedenle üyeliği silinen veya istifa yoluyla üyelikten ayrılanların yeniden dönüşünde 250 lira olan giriş ücreti de 200 lira olarak oybirliğiyle kabul edildi.

“SAHA ÇALIŞMALARINA ÖNEM VERİN”

Gündem maddeleri görüşülürken söz alan MEMDER Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kırkık; “Maalesef 3 yıl önce göreve geldiğimiz günlerde şikayetler ve ardından başlayan pandemi süreci nedeniyle sizlere çok faydalı olamadık ancak önümüzdeki dönem bu eksikliğimizi gidereceğiz.

Bugün emlak sektörü ciddi bir süreçten geçiyor. Özellikle bölgemiz Milas, her karışıyla bütün bölgede dikkat çeken, rağbet gören bir ilçe. Özellikle Tuzla(Boğaziçi) en fazla ilgi gören yerlerin başında gelirken, eline çanta alan herkes kendini emlakçı olarak tanıtıyor. Oysa bu işi resmi olarak yapan/yapması gereken bizleriz. Kanunla bizlere yetki belgesi yani sözleşme yapma hakkı tanınmış. Lütfen arkadaşlar bu hakkı kullanın. Böylelikle söz konusu arazinin, arsanın, konutun, işyerinin satış yetkisi o belgeyi düzenleyen meslektaşımızda olacaktır. Diğer yandan bizler arasında birçok konuda çıkan anlaşmazlıkların sebebi de zaten o yetki belgesi alınmadığı içindir.

Öte yandan artık emlakçılık oturduğunuz yerden yapılamayacak bir noktaya geldi. Sizlerden özellikle rica ediyorum; saha çalışmalarına önem verin. Gerekirse yanınıza bir eleman alın ve bu mesleği gerektiği gibi yapın. Dijital gelişmelere kayıtsız kalmadan bu mesleği yapmak artık kaçınılmazdır. Hepimiz bu konuda kendimizi yenilemeli ve geliştirmeliyiz.

Geride bıraktığımız dönem sizlere dönük çok faydalı olamadığımızı söyledim. Önümüzdeki dönem bunu telafi edeceğiz. Bugüne kadar birçok üyemize kişisel sorunlarında yardımcı olduk. Bunlar zaten bizim yapmamız gereken insancıl görevimizdi. İnşallah önümüzdeki günlerde hep birlikte kahvaltı, yemek veya gezi etkinliklerinde biraraya geleceğiz” diyerek, yeniden kendisine ve arkadaşlarına bu görevi tevdi eden üyelere teşekkür etti.

MEMDER’in yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:

Mehmet Kırkık, Uzay Demirbaş, İsrafil Gürsoy, Volkan Bilsel, Veli Ulaş, Yavuz Yücel ve Kemal Aksu.

Yedek yönetim kurulu ise; Durmuş Kavcar, Suat Filiz, Şeref Cengiz Barut, Kemal Çimen, Suat Yaşar, Erol Akçin ve Mustafa Pehlevan.

Denetim Kurulu asil üyeliklere; Hüseyin Yiğitkaya, Melih Kaşkar ve Belkıs Şenel seçilirken, yedek üyeliklere ise; Mehmet Ali Akın, Hasan Hüseyin Tura ve Özcan Doğru.

 

4 / 2

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
12. Turhan Selçuk Karikatür Yarışması’na Başvurular Devam EdiyorÖnceki Haber

12. Turhan Selçuk Karikatür Yarışması’na...

Kızılay’dan Afetzedelere Yardım Eli…Sonraki Haber

Kızılay’dan Afetzedelere Yardım Eli…

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar