Sol Dik Masa üstü
Sağ Dik Masa Üstü

Maçın galibi “Yörük Spor”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Maçın galibi “Yörük Spor”
Milas Yörük Türkmen Kültür Derneği tarafından ilk kez düzenlenen ve dernek üyeleri arasında yapılan halı saha müsabakasının galibi Sarı Yağlık Spora karşı kazanan Yörük Spor oldu.

Milas Yörük Türkmen Kültür Derneğince üyeler arasında ilk kez düzenlenen halı saha müsabakasında keyifli dakikalar yaşandı. Dernek üyelerince oluşturulan Yörük Spor ve Sarı Yağlık Spor takımları arasında çekişmeli geçen maçın ardından, Yörük Spor müsabakadan galip ayrıldı. Dernek üyelerinin ve taraftarın yoğun ilgisi arasında gerçekleşen müsabaka, keyifli anıların bırakıldığı bir maç oldu.

Müsabakanın ardından açıklama yapan Milas Yörük Türkmen Kültür Derneği Başkanı Mevlüt Kiriş, üyelerden oluşan Sarı Yağlık ve Yörük Spor takımlarına dikkat çekti. Yörüklerin aslında her daim sporun içinde olduğuna vurgu yapan Kiriş, atalarımızın hayvanlarını otlatırken göç yaparken sürekli yürüyüş halinde olduklarını ve Yörüklere aslında yürüyen Türk denmesi gerektiğini söyledi. Sabah erken kalkıp akşamları da erken yatan bir toplumun evlatları olduğumuza dikkat çeken, sağlık ve sağlıklı beslenme konularına hassasiyetle yaklaşan Kiriş, “Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi Ben sporcunun zeki çevik ve ahlaklısını severim sözünü de dikkate çekip toplumumuzun sadece spor da değil bütününde bu söz uygulanmalıdır” şeklinde konuştu.

Birlik, beraberlik ve kaynaşma mesajı

Futbolun Türklerde çok eskiye dayandığını söyleyen Başkan Mevlüt Kiriş, ünlü Türk düşünürü Kaşgarlı Mahmud’un bir eserinden örnek verdi. 25 Ocak 1072 ila 10 Şubat 1074 tarihleri arasında yazdığı ünlü eserinde "Divan-ı Lugat-it Türk"ün ilk cildinin 323'üncü sayfasında eski Türk boylarının Orta Asya'da "tepük" adıyla andıkları bir ayak topu oyunu oynadıklarının bahsinin geçtiğine değinen Kiriş, Tepük oyununun keçi derisinden veya koyun yününden yapılan keçeyi kullanarak oynandığını ifade etti. Dernek olarak geçen ay yapılan Yörük toyunda da Ata sporumuz olan Güreş gösterisini sergilediklerini belirten Başkan Kiriş, “Biz Yörükler Güreşte, At biniciğinde Futbol da yani sporun her dalında olduğumuzu biliyoruz. Spor sağlıktır sağlıklı nesiller yetiştirmek için spor yapalım. Dernek olarak yine bundan sonra kendi üyelerimiz arasında veya istenirse farklı takımlarla da maç yapacağız. Amaç birlik beraberlik ve kaynaşma. Katılan dernek Üyesi arkadaşlara seyircilerimize ve siz değerli basımımıza teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
MİLLETVEKİLİ VE BAŞKANLARDAN İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU’YA ZİYARETÖnceki Haber

MİLLETVEKİLİ VE BAŞKANLARDAN İÇİŞLERİ BA...

Anday’ı anma yarışması için geri sayım başladıSonraki Haber

Anday’ı anma yarışması için geri sayım b...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar