Sol Dik Masa üstü
Sağ Dik Masa Üstü

Kıyıkışlacık’taki liman projesinde durdurma kararı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kıyıkışlacık’taki liman projesinde durdurma kararı
Kıyıkışlacık Mahallesi’nde yapılması planlanan Yük Tahmil ve Tahliye İskelesi – Dip Tarama Projesi için verilen “ÇED Gerekli Değildir” kararı kaldırıldı. Öte yandan firmanın proje ile ilgili faaliyetlerini durdurmasına karar verildi.

Milas’a bağlı Kıyıkışlacık Mahallesi’nde 394 ada 649 parsele bir firma tarafından yapılması düşünülen Yük Tahmil ve Tahliye İskelesi – Dip Tarama Projesi’nde önemli bir karar alındı.
Kıyıkışlacık halkı başta olmak üzere STK’ların da yapılmasına karşı olduğu proje için 28 Aralık 2020 tarihinde Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir Kararı verilmişti. Projenin bir bütün olarak kümülatif etkilerinin değerlendirilebilmesi amacıyla ÇED Gerekli Değildir Kararı’nın kaldırıldığı bildirildi.
“Yük Tahmil ve Tahliye İskelesi – Dip Tarama Projesi’ne ilişkin ilgili firmanın proje alanındaki faaliyetlerinin durdurulacağı ve gerekli önlemlerin alınacağı öğrenildi.
Kıyıkışlacık Mahalle Muhtarı Halis Şahin ve mahalle sakinleri, düzenledikleri basın açıklamalarında “Projenin yaşam alanımıza huzur ve sükûnu bozacak kadar yakın mesafede yer alacağından, ekolojik dengeleri de bozarak yaratacağı gürültü ve kirlilik nedeniyle balıkçılığa, turizme, çevreye olumsuz etkisi olacak. SİT alanı olması sebebiyle kültür varlıklarına verecekleri zarardan dolayı, bu projeye onay ve ruhsat verilmesine karşıyız..!” diyerek planlanan projeye itirazlarını açıklamışlardı.
Konuyla ilgili Kıyıkışlacık Muhtarı Halis Şahin ve mahalle sakinlerini dinleyen Başkan Tokat ise taleplere “Konuya dair hassasiyetinizi anlıyorum. Liman için Belediyemize yapılan müracaatlara gerekli cevaplarımızı verdik ve itirazlarımızı da gerekli kurumlara yaptık. Konunun yakından takipçisi olacağız” diye konuşmuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Zabıta personeli Covid - 19 aşılarını olduÖnceki Haber

Zabıta personeli Covid - 19 aşılarını ol...

Turizm parkur alanları belirlendiSonraki Haber

Turizm parkur alanları belirlendi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar