Sol Dik Masa üstü
Sağ Dik Masa Üstü

KAYGILAR GERÇEĞE DÖNÜŞMEK ÜZERE..

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
KAYGILAR GERÇEĞE DÖNÜŞMEK ÜZERE..
Kovid-19 ile mücadele kapsamında ilçe genelinde tedbir ve filyasyon çalışmaları sıkı bir şekilde uygulanmaya devam ederken tedbirlere uymayan vatandaşlar ise vakaların artmasında büyük rol oynamaya devam ediyor.

İlçemizde özellikle Ekim ve Kasım aylarında artış gösteren pozitif vakalar ölümlerle sonuçlanlamaya başladı.

Özellikle ilçemiz merkez ve kırsal mahallerinde hızla devam eden artışların sebebi ise virüsün en çok ev ziyaretleri, toplu alanlarda uzun süre durulması yasak olmasına rağmen gizli olarak oyun oynatan kıraathaneler ve karantinada olmasına rağmen sokağa çıkma yasağına uymayan vatandaşlardan kaynaklı olduğu gözleniyor.

İLÇE HIFZISSIHHA’DAN ÖNEMLİ KARARLAR

Milas’ta yasaklara uymayanlara ise ceza kesilerek yurtlara yerleştirilecek, yurtta kaldığı süredeki konaklama ve yemek gibi giderler kendilerinden tahsil edilecek ve haklarında gerekirse suç duyurusunda bulunulacak.

 Ayrıca Milas İlçe Hıfzıssıhha tarafından korona virüs (Covid19) tedbirleri kapsamında karantina kurallarına uymayarak insanların hayatını tehlikeye atanlara ise yine 3 bin 150 lira ceza kesilecek.

SAĞLIK ÇALIŞANLARINDA’DA POZİTİF SAYISI ARTIŞTA

Pandemi ile mücadelede en büyük mücadele veren ise şüphesiz sağlık çalışanları ve bu noktadada artışlar tüm hızı ile devam ediyor.

Labaratuvar teknisyenlerinden Tıbbi sekreterlere ve Doktorlara kadar pozitif vaka artışı ise ilçemizde pozitif vakaların ne kadar önemli ölçüde olduğunu gözler önüne seriyor.

 

"HER ZAMANKİNDEN DAHA ÇOK DESTEĞE İHTİYAÇ VAR"

Salgının yayılma hızını azaltmak ve Milas’ı yeniden virüsten kurtarmak için vatandaşların desteğinin önemli olduğuna dikkat çeken Milas Kaymakamı Eren Arslan , “Salgının ilçemizde hızlı yayılmasını kontrol altına alıp, ilçemizi virüsten yeniden kurtarabilmek için sizlerin yardım ve desteğine her zamankinden daha çok ihtiyacımız bulunmaktadır dedi.

Korona virüs ile mücadelede başarının ana şartı olan maske, sosyal mesafe ve el hijyeni kurallarına titizlikle uyup, işletme ve tesislerimizde belirlenen tedbirleri eksiksiz alıp, kuralları aksatmadan uygulayalanmasını isteyen Arslan Vefat sayısı 1 de olsa 100 de olsa üzüntümüz aynıdır diyerek Milas’ta yaşayan vatandaşlardan destek istedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 2
    KIZGIN
MOTORLU ARAÇ SATICILARI DERNEK OLARAK FAALİYETLERİNE BAŞLADI..Önceki Haber

MOTORLU ARAÇ SATICILARI DERNEK OLARAK FA...

SÜRÜCÜLER DİKKAT! KURAL İHLALİ YAPANLAR YANDISonraki Haber

SÜRÜCÜLER DİKKAT! KURAL İHLALİ YAPANLAR...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar