Reklamı Geç
23Nisan
Sol Dik Masa üstü
Sağ Dik Masa Üstü

Kara Avcılığı 20 Ağustos’ta Başlıyor.

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kara Avcılığı 20 Ağustos’ta Başlıyor.
Kanuna, kurala ve avcılık ahlakına uyan yasal avcıların özlemle beklediği 2022 – 2023 Kara Avcılığı Sezonu Ege Bölgesi’nde 20 Ağustos 2022 Cumartesi günü yani bu hafta sonu başlıyor. Bıldırcın, üveyik, alakarga, küçük karga, ekinkargası, leşkargası, karabatak, saksağan, yaban domuzu ve çakal avı ile sezon başlayacak.

Kanuna, kurala ve avcılık ahlakına uyan yasal avcıların özlemle beklediği 2022 – 2023 Kara Avcılığı Sezonu Ege Bölgesi’nde 20 Ağustos 2022 Cumartesi günü yani bu hafta sonu başlıyor. Bıldırcın, üveyik, alakarga, küçük karga, ekinkargası, leşkargası, karabatak, saksağan, yaban domuzu ve çakal avı ile sezon başlayacak.
Milas Avcılar Derneği Başkanı Mustafa Özkan, Merkez Av Komisyonu kararı doğrultusunda bu hafta sonu kara avcılığında sezonun açılacağını belirtti.
AVCILIK BELGESİ ZORUNLU
Merkez Av Komisyonu’nun avın açılış ve kapanış tarihlerini, avına izin verilen av hayvanları ile avcı başına avlanabilecek bir günlük av hayvanı limitlerini, avlanma günlerini, avlanmanın yasak olduğu avlaklar ile sahaları, av dönüşünde avcıların taşıyacakları av hayvanı miktarını, devlet ve genel avlaklarda avlanmayla ilgili hususları, avlanmada kullanılması ve bulundurulması yasaklanan araçlar, gereçler ve özelliklerini, mücadele amaçlı avlanma usulünü belirlediğine dikkat çeken Özkan, “Buna göre avlanma; tüm bölgelerimizde aynı gün 20 Ağustos 2022 tarihinde bıldırcın, üveyik, alakarga, küçük karga, ekinkargası, leşkargası, karabatak, saksağan, yaban domuzu ve çakal avı ile başlayacak. Alınan karar uyarınca Çarşamba, Cumartesi, Pazar ve resmi tatillerde (idari tatiller de dahil) av yapılabilecek. Ayrıca yaban domuzu avı ilave olarak Salı günü de yapılabilecek. Avcıların avlanma hakkını elde edebilmeleri için Avcılık Belgesi almaları gerekmekte” dedi.


ÖZKAN UYARDI: “DİKKATLİ OLUN”
Yeni sezonunda tüm avcılara hatasız, kazasız ve bereketli bir avcılık yapmaları temennisinde bulunan Başkan Özkan, “İnşallah geçtiğimiz yıl avcılara yapılan haksızlıklar bu yıl tekrar etmez. Yeni sezonda her yıl olduğu gibi tüfekle yeni tanışan genç avcılar için birtakım önemli kuralları bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Yasalara ve Merkez Av Komisyonu kararlarına uymak, doğayı sevmek, ormanları ve içinde yaşayan yaban hayatı korumak, çevreyi temiz tutmak, hayvanları sevmek ve özellikle av hayvanlarını korumak, av arkadaşlarını saymak, iyi davranmak ve av sırasında haklarına saygılı olmak, prensipli, disiplinli ve hoşgörülü olmak, av sahasına gelmeden tüfeğini doldurmamak, av sahasında tüfeği doldururken tüfeği bir insana yöneltmemek, avda avcı düzenine uymak ve başkasının önünden çıkan ava fişek atmamak, av teskerelerini sürekli olarak yanında taşımak ve av teskerelerinde kayıtlı olmayan başka tüfeklerle avlanmamak, her yıl Merkez Av Komisyonu kararı ile belirlenen süreler içerisinde ve ava yasak olmayan bölgelerde avlanmak, ava gitmek için verilen randevuya zamanında ve saatinde gitmek, ava giderken araçta dolu silah bulundurmamak, avlanırken gruptan habersiz ayrılmamak, çalılık yerde engebeli arazide avlanırken sürekli yerini belli etmek için arkadaşlarına sesini duyurmak, avcı düzeninde avlanırken ateş ettiği av istikametinde kimsenin bulunmadığına emin olduktan sonra ateş etmek, tüfeği ava ateş etmek için doldurduğumuzda avı tanımadan ateş etmemek, vurulan av yaralı ise hayvanı eziyet çektirmeden kesmek, av düzeninde gezerken namluyu devamlı boşluğa tutmak, kamp yerine söz verilen saatte ulaşmak, kamp yerinde görev bölümü yapmak ve herkesin bir görev almasını sağlamak, kamp yerinde dolu silah bulundurmamak, kamp yerinden ayrılırken ateşi mutlaka söndürmek, çevreyi temizlemek, herhangi bir şeyin unutulup unutulmadığını kontrol etmeyi ihmal etmeyin” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ÖREN’DE TRAFİK KAZASI; 1 ÖLÜ 4 YARALIÖnceki Haber

ÖREN’DE TRAFİK KAZASI; 1 ÖLÜ 4 YARALI

MİLAS BELEDİYESİ BU AY 5 BÜYÜK PROJEYİ İHALESİNE ÇIKIYORSonraki Haber

MİLAS BELEDİYESİ BU AY 5 BÜYÜK PROJEYİ İ...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar