Sol Dik Masa üstü
Sağ Dik Masa Üstü

KABİNE TOPLANTISI TÜM DETAYLARI İLE BURADA..

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
KABİNE TOPLANTISI TÜM DETAYLARI İLE BURADA..
Kabine, yeni haftada Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplandı. Dört saat süren toplantının ana gündeminde Coronavirus ile mücadele ve kira düzenlemesi yer aldı.

Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Aralık saat 21:00'den 4 Ocak 05:00'e kadar kesintisiz sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, esnafa verilecek kira desteğiyle ilgili olarak, "3 ay süreyle ayda bin lira destek ödemesi yapacağız. İş yeri kira olan esnafımıza da büyükşehirlerde aylık 750 lira diğer şehirlerde ise 500 TL kira yardımı yapacağız. Önümüzdeki üç ay boyunca esnafımıza toplamda beş milyar TL bir hibe desteği vermeye planlıyoruz" ifadelerine yer verdi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esnafa kira desteği açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan esnafa yapılacak yardım ile ilgili olarak, "İş yeri kira olan esnafımıza üç ay süreyle büyükşehirlerde aylık 750 lira, diğer illerde ise 500 lira kira desteği yapacağız" açıklamasını yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yüzde 18'den yüzde 8'e indirdiğimiz iş yeri kiralama hizmetlerindeki KDV oranını 1 Haziran'a kadar yüzde 8 olarak uygulamaya devam edeceğiz." ifadelerine yer verdi.

Erdoğan, "Yıl sonuna kadar yüzde 20'den 10'a indirdiğimiz gayrimenkul kiralarındaki stopaj oranının uygulama süresini 1 Haziran'a kadar uzatıyoruz." dedi.

Erdoğan sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Hibe şeklinde vereceğimiz doğrudan esnaf destek ödemesinden taksi, dolmuş ve servis işletmecisi, pazarcı, terzi, oto tamircisi, lokantacı, pastaneci, kadın ve erkek kuaförü, pansiyon, yurt, kreş, düğün salonu işletmecisi gibi kesimler faydalanacaktır. Konaklamadan yeme içmeye, yolcu taşımacılığından bakım onarıma birçok sektörü kapsayan KDV indirimlerinin süresini 1 Haziran'a kadar uzattık. İş yeri kira olan esnafımıza üç ay süreyle büyükşehirlerde aylık 750 lira, diğer illerde ise 500 lira kira desteği yapacağız." 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kamu işçilerin ilave tediyeleri bugün hesaplara yatacakÖnceki Haber

Kamu işçilerin ilave tediyeleri bugün he...

Koronavirüs Sebebi ile Hayatını Kaybetti..Sonraki Haber

Koronavirüs Sebebi ile Hayatını Kaybetti...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar