Sol Dik Masa üstü
Sağ Dik Masa Üstü

İYİ PARTİ MİLAS TEŞKİLATI, YENİ YÖNETİMİNİ BELİRLEDİ

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İYİ PARTİ MİLAS TEŞKİLATI, YENİ YÖNETİMİNİ BELİRLEDİ
Yaklaşık 2,5 ay önce Kasım Özkan’ın sağlık sorunları nedeniyle görevinden ayrılmasının ardından genel merkez tarafından ilçe başkanı olarak atanan Av. Gürsel İnce, bugün gerçekleşen kongre ile seçilmiş ilçe başkanı oldu.

İYİ Parti Milas İlçe Teşkilatı bugün, 3. Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirdi. Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Metin Ergun, Muğla İl Başkanı Davut Cumhur Akmeşe, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı eski dönem Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Kalkınma Politikalarından Sorumlu Başkan Yardımcısı ve eski Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun, il genelindeki partinin ilçe başkanları, il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, siyasi partilerin ilçe başkanları; Oda, dernek ve birliklerin başkanları, gazilerimiz, muhtarlarımız ve parti üyelerinin katıldığı kongrede, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve parti yöneticilerinin gönderdiği mesajların okunmasının ardından divan heyeti oluşturuldu.

Divana; İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkanı – Muğla Milletvekili Metin Ergun, Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Behçet Saatçi, Kalkınma Politikaları Başkan Yardımcısı Mehmet Tosun, İYİ Parti Muğla İl Başkanı Davut Cumhur Akmeşe, İl Yönetim Kurulu Üyesi Serkan Uzun oy birliğiyle seçildi.

Divanın yerini almasının ardından divan başkanı Ergun tarafından gündem okundu ve gündem maddelerine geçildi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Faaliyet Raporu, Mali Rapor okunarak ibra edildi. Tahmini bütçe raporlarının okunmasının ardından siyasi konuşmalara geçildi.

“ÜLKEMİZ İÇİN HEP BİRLİKTE YOLLARA DÜŞTÜK”

Bu bölümde ilk olarak İYİ Parti Milas İlçe Başkanı Gürel İnce söz aldı. İnce konuşmasında şunları söyledi:

“Bugün işini, evini, ailesini bırakıp yollara düşen, burada toplanan, ‘melese Türkiye ise, mesele memleket ise çıkarız, yürürüz, geliriz’ diyen siz çok değerli dava arkadaşlarım, ülkemiz için hep birlikte yollara düştük. Niyetimiz belliydi… Türkiye iyi olsun istedik ve Allah’ın izniyle de cennet vatanımızın iyi olmasına çok az kaldı. Buna yürekten inanıyorum. Bu uğurda dünden bugüne emek veren herkese sonsuz teşekkürler ediyorum.

Adalet ve vicdan için, hukuk için, demokrasi için, yolsuzluğun ve yoksulluğun önüne geçmek için, birlik ve beraberlik için, genel başkanımız Sayın Meral Akşener Hanımefendi tüm Türkiye’yi karış karış gezdi, gezmeye devam ediyor. Bize ilham oldu, çalışma azmi verdi. Allah kendisinden razı olsun.

İYİ Parti olarak artık kocaman bir aile, büyük bir partiyiz. Türkiye’ye umut olduk. Bu umudu başta genel başkanımız Sayın Meral Akşener ve yola ilk çıkanlar yeşertti. Huzurunuzda gerek Türkiye’de gerek Muğla’da ve özellikle de Milas’ımızda bu umuda toprak olan, su olan güneş olan ve sıfırı bir eden emektar benden önceki başkanlarıma ve yöneticilerimize çok teşekkür ediyorum. Her birini ayrı ayrı kutluyorum. Emekleriniz çok değerli. Allah hepsinden razı olsun.

Elbette siyaset bir bayrak yarışı ve bugün bu bayrağı taşıma görevi, sorumluluğu artık bizde. Sizlerden görev talep ediyoruz. Biliyoruz ki yükümüz ağır. Kardeşçe ve birlik içinde aynı davanın hizmetkarlarıyız. Derdimiz de, davamız da memleket sevdası… Türkiye iyi olsun istiyoruz. Bu milli şuurla çok çalışacağız. Evlatlarımıza daha iyi bir Türkiye bırakmak için önümüzdeki genel seçimlerin ne kadar önemli olduğunun farkındayız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emanet ettiği cumhuriyete sahip çıkmak için her zamankinden daha çok çalışacağız. Yunus Emre’nin de dediği gibi ‘Kader, gayrete aşıktır.’

Gayret bizden takdir Allah’tan… Rabbim bu yolda bizleri mahcup etmesin. Allah yar ve yardımcımız olsun.”

“TÜRKİYE’YE UMUT VERDİK”

Av. Gürsel İnce’nin ardından kürsüye gelen partinin kurucu İlçe Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Mehmet Çayırlı, “Değerli dava arkadaşlarım. Ben sizlere bir hikaye anlatmak istiyorum. Hikayenin adı umut ve demokrasi…” diyerek sözlerine başladı ve şöyle devam etti:

“Yıl, 2016. Partimizin ilk tohumlarının atıldığı, gerek parti içi ve gerekse Türkiye genelinde vermiş olduğumuz demokrasi mücadelesi başladı. Toma’ların, robokopların önünde, zincirlenmiş kongre salonlarının önünde başladı. Daha sonra yıl 2017’ye geldiğinde yani referandum sürecinde bu mücadelemiz devam etti. Miting yapacağımız alanların önüne çöp kamyonları konuldu. Toplantı yapacağımız oteller kapatıldı. Onca şeye karşı yılmadık, ayaktayız.

Bu süreç içerisinde üzerimize atılmadık iftira kalmadı. FETÖ’cü dediler… PKK dediler… HDP dediler… Ama döndüler dolaştılar, geldiler, yerli ve milli kelimelerini kendilerinin ağızlarından çıkardık. Kısaca partimizi kolay kurmadık. Bunu; ülke genelinde, Muğla ve Milas genelinde yaşayan herkes, hepimiz tanık olduk. Umut tohumlarını o zaman attık. Çok şükür ki bugün baktığımızda, Türkiye’ye umut verdik. Adalet ve Kalkınma Partisi kaybetmez deniliyordu; İstanbul, Ankara, İzmir, Mersin, Hatay, Adana gibi birçok büyükşehir belediyesi, İYİ Parti’nin katkılarıyla kazanıldı. Bu sonuçlarla da hem ülkemize, hem de vatandaşımıza umut verdik.

Elbette mücadeleye devam edeceğiz. İYİ Parti kurulduğu zaman seçilmelere katılmasın diye baskın bir seçim yaptılar. İnançlı olduklarını iddia edenler, dindarlıkla geçinenler, hem de Ramazan ayında 45 günde seçim yaptılar. Milas ayağında daha teşkilatlanma çalışmalarını tamamlamadan seçim çalışmalarına başladık. Una rağmen Milas’ta %17.5 oyla üçüncü parti olduk. Yurt genelinde ise % 10 barajını geçtik. Onca baskı, onca iftira ve çamura rağmen ilk seçimden başarıyla çıktık. Bugün geriye dönüp baktığımızda TBMM’de 41 milletvekilimiz, Milas’ta 4 belediye meclis üyemiz, belediye başkan yardımcısı, encümen üyesi ve komisyonlarda temsil edilen kurumsal bir kimliğe kavuştuk. Her zaman da gurur duyduğum 4 ilçe başkanı yetiştirdik.

Hedefimiz Türkiye’ye umut olmak ve bu hedefe ulaşmak için mücadeleye devam edeceğiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün emanet ettiği cumhuriyet sistemi, diğer bir deyişle güçlendirilmiş parlamenter sistem için tek başına iktidar daha çok çalışmaya devam edeceğiz.

5 yıl önce söylemiştim. Başaracağız demiştik. Çok şükür umut olmakla başardık. Bundan sonraki hedefimiz tek başına iktidar, hedefimiz parlamenter sistem. Bunu da başaracağız”

Kurucu İlçe Başkanı Çayırlı’nın ardından kürsüye gelen Kasım Özkan ise “sağlık problemlerim nedeniyle görevi bırakmak zorunda kaldım. Benden sonra görevi Gürel kardeşim devraldı. İnşallah bundan sonra da sağlıklı bir şekilde hep birlikte çalışmamızı sürdüreceğiz” dedi.

İYİ Parti Muğla İl Kadın Politikalar Başkanı Gülgün Çolakoğlu kongrenin hayırlı olmasını dileyerek “İYİ’ler kazanacak” dedi.

Çolakoğlu’nun ardından bu kez kürsüye Kalkınma Politikaları Başkan Yardımcısı Mehmet Tosun geldi. Türkiye’nin yaklaşan seçim sürecine değinerek; “Ülkemizin ciddi sorunları var. İYİ Parti durup dururken kurulmadı. Bakın 25 Ekim 2017’ye gittiğimizde, 15 Temmuz 2016 Hain Darbe Girişiminin sonrasındaki o kaotik bir ortamda ve o anki şartlarda kurulmuş bir partidir. Bugün işler kolay… Bugün parti kurmak da kolay... Ancak o günlerde Sayın Genel Başkanımıza refakat edecek insan bulmak zordu. Teşkilatlanma konusunda Anadolu’da çok zorlandık. Ancak her şeye rağmen o gün umuda doğru başlayan yolculuk bugün ülkede iktidarın değişeceğinin habercisidir. Politikalarımızla geliyoruz. Yeter ki vatandaşlara bu politikalarımızı anlatalım, çözüm önerilerimizi anlatalım” dedi.

“BU İKTİDAR TÜRKİYE’YE KADER OLAMAZ, SÜREKLİ OLAMAZ”

Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Behçet Saatçi ise “Kolay değil! Karşımızda 20 yıllık bir iktidar var. Aslında iktidar  değil; Türkiye Cumhuriyetinin bütün organlarını  elinde tutan bir güç var karşımızda. Kabul etmek ve rakibinin gücünü ortaya doğru koymak lazım ki başarıya gidilsin. Tespiti doğru yaparsak, teşhisi de doğru koyarız. Basın, medya elinde. Sabahtan akşama kadar propaganda yapıyorlar. Altılı masanın başarılı olamayacağını dile getiriyorlar. Karamsarlığa da kapılmamak lazım! 2023’ü de kaybedersek artık bu tür salon toplantılarının yapılacağını falan zannetmeyin. Azerbaycan’a döneriz. Orada ne var. Seçmenin yüzde 40’ı seçime gidiyor. Bu yüzde 40’ın da yüzde 30’luk bölümü mevcut iktidara oy veriyor. Yüzde 60’lık seçmen sandığa küsmüş. İYİ Parti, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin kaybedebileceğini gösterdi. Bunu da 2019 yerel seçimlerinde CHP’nin, İYİ Partinin desteğiyle aldığı yerel belediyelerle gördük. Bizlere düşen bu seçim sürecinde de çok çalışarak milletimize her şeyi anlatmak” dedi.

İKTİDARIN KARNESİ PEK İÇ AÇICI DEĞİL”

Genel kurulun son konuşmacısı olarak İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkanı – Muğla Milletvekili Metin Ergun oldu. Ergun, akademisyen olmasını hatırlatarak, her dönem sonu öğrencilere karne verildiğine vurgu yaptı ve sözlerini şöyle sürdürdü:

“Referandum sürecinde hemen her yerde vatandaşımıza anlattık. Evet denilmesi halinde neler yaşayacağımızı örnekleriyle anlattık. Nitekim o gün söylediklerimizin hepsi bugün gerçek oldu. Oysa onlar ne diyordu; ‘Siz bakmayın bunlara. Onlar kara propaganda yapıyorlar. Gerçekleri söylemiyorlar’ demişti. Hatta Sayın Cumhurbaşkanı; ‘Verin yetkiyi görün etkiyi’ demişti. Ne oldu? Verdik yetkiyi, gördük etkiyi… Gördük neler oldu. Bakın ben size devletin kurumları tarafından açıklanan resmi verileri aktarmak istiyorum. Yani bir anlamda iktidarın karnesini görelim” diyerek; elektrik, doğalgaz, akaryakıt, gübre, zirai ilaç ve tohum, gıda ürünleri gibi birçok kalemde son bir yılda artan rakamları paylaştı.

Genel Başkan Yardımcısı ve Muğla Milletvekili Prof. Dr. Metin Ergun sözlerini şöyle tamamladı:

“Bu verilere göre partili cumhurbaşkanlığı sistemi sınıfta kaldı. Bu seçim herhangi bir kişinin cumhurbaşkanı adayı olup olmaması, seçilip seçilmemesi ile ilgili değil. Her hangi bir siyasi partinin birinci parti olması, üçüncü olmasıyla ilgili değil. Her hangi bir kişinin milletvekili seçilip seçilmemesiyle ilgili değil. Bu seçim çocuklarımızın, torunlarımızın geleceği seçimidir. Gelin millet ittifakına oy verelim, İYİ Parti’yi birinci parti yapalım, millet ittifakının cumhurbaşkanı adayına oy verelim ve bu felakete bir dur diyelim. O mu aday bu mu aday bölümüne ben hiç girmiyorum. Biz bu düzeni değiştireceğiz. Okuduğum karneye ya evet diyeceğiz ya da bu millet bu karneyi hak etmiyor diyerek yolumuza devam edeceğiz. Bu güne kadar görev yapan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum, bundan sonra görev yapacaklara da başarılar diliyorum.”

Yapılan konuşmaların ardından 400 delegesi olan İYİ Parti Milas İlçe Teşkilatı, önümüzdeki dönem görev yapacak olan yönetimi belirlemek üzere sandığa gitti. Tek adaylı kongrenin sonunda Av. Gürsel İnce ilçe başkanlığına seçilirken, yeni yönetim şu isimlerden oluştu: Ahmet Özgür Bodur, Ali Karaağaç, Asım Büyüktiryaki, Ayla Sarı, Beyhan Kaçar, Burak Toguç, Burak Aşıcı, Can Helvacıoğlu, Cemile Akpalamut, Duygu Kaba, Esendal Kozak, Esma Akbay, İbrahim Aydın, Kasım Özkan, Murat Ekin, Mustafa Hüsmen, Muzaffer Kocakaya, Mümtaz Asmalı, Nazan Yakabaşı, Nihat Bilgin, Olcay Akarsu, Özben Meşelik, Özcan Gül, Recep Uzun, Sadettin Sül, Serbülent Anıl, Sevim Arslan, Sultan Acar, Süleyman Ün, Ural Çevik, Yavuz Kaya Yılmaz, Zafer Korucu.

11 / 1 

 

11 / 2 

 

11 / 3 

 

11 / 4 

 

11 / 5 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sanayi Sitesinin Sevilen Esnaflarından Mehmet Akın Hayatını Kaybetti.Önceki Haber

Sanayi Sitesinin Sevilen Esnaflarından M...

Cemevi Yapım İşi Sözleşmesi İmzalandıSonraki Haber

Cemevi Yapım İşi Sözleşmesi İmzalandı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar