Sol Dik Masa üstü
Sağ Dik Masa Üstü

İYİ Parti, anket sonuçlarını açıkladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İYİ Parti, anket sonuçlarını açıkladı
İYİ Parti Milas İlçe Başkanı Mehmet Çayırlı, parti ilçe binasında düzenlediği bir basın toplantısıyla kısa bir süre önce yerel seçimlere yönelik yaptırılan anket sonuçlarını açıkladı.

İlçe Başkanı Mehmet Çayırlı’nın yanı sıra, yönetim kurulu üyeleri ve Gençlik Kolları Başkanı Av. Gürsel İnce’nin de katıldığı basın toplantısında, İlçe Başkanı Çayırlı, 24 Haziran’da yapılan seçimlerin kısa bir değerlendirmesinin ardından, İYİ parti Milas İlçe Teşkilatı olarak kısa bir süre önce 1000 denek üzerinde yaptırılan anket sonuçlarını açıkladı. İYİ Parti Milas İlçe Başkanı Mehmet Çayırlı; “Geçen yıl 25 Aralık’ta resmen kurulmuş, 6 Şubat 2018 tarihinde de ilk olağan genel kurulunu gerçekleştirmiş olan İYİ Parti Milas İlçe Teşkilatı olarak, Nisan ayında baskın bir seçimle karşılaştık. Henüz ülke genelinde, il ve ilçe düzeyinde teşkilatlanma çalışmalarını tamamlama fırsatı bulmadan girdiğimiz bu seçimden, yüzde 17’lik bir oy oranı alarak çıktık. Doğrusunu söylemek gerekirse, bizim beklentimiz bu oranın üzerindeydi ancak, baskın seçimin getirdiği olumsuzluklara rağmen aldığımız oy, Muğla’dan bir milletvekilimizin seçilmesine sağladığımız katkı nedeniyle mutluyuz. 24 Haziran seçimleri geride kaldı. Seçim sonrasında ilçe yönetimi olarak çok detaylı analizler yaptık. İlçe merkezinde, geçmişte belde olan büyük mahallelerde ve köy statüsünden Büyükşehir Yasası ile birlikte mahalleye dönüşen diğer yerleşim birimlerinde ne kadar oy aldığımızı, seçmenin ağırlıklı olarak nerelerde bizlere destek verdiğini saptadık. Şimdi önümüzde bir yerel seçim var. Bu seçimlere, 24 Haziran’dan daha farklı, eksikliklerimizi tamamlamış bir şekilde katılacağız. Yerel seçimlerin milletvekili genel seçimlerinden farklı olduğunun bilincindeyiz. Öncelikle bu seçimlere bütün toplumdan kabul gören, siyasette adı yeni duyulan, partimizin ilkeleri doğrultusunda bir aday belirleyecek, bunu da Ekim-Kasım ayı gibi kamuoyuna duyurarak, planlı bir şekilde çalışmalara başlayacağız. Bunun ilk adımı olarak, önce ilçe yönetim kurulu olarak bir toplantı yaptık ve ‘kimi belediye başkan adayı olarak görmek istersiniz’ diye kendi aramızda gizli oylama yöntemiyle bir temayül yoklaması yaptık. Yönetim kurulu arkadaşlarımız kendi görüşleri doğrultusunda ilk etap da 12 isim belirledi, en fazla oy alandan aşağıya doğru inerek bu sayıyı 6’ya düşürdük. Ardından ilçe teşkilatı olarak; ilçe merkezi, seçmen sayısının fazla olduğu büyük mahallelerde 1000 kişinin katıldığı bir anket düzenledik. Ankette, seçmenimize 11 değişik soru sorduk. Bu sorular; Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarından memnun musunuz? Milas Belediyesi’nin çalışmalarından memnun musunuz? Sizce Milas’ın en önemli problemi ya da problemleri nelerdir? En son yapılan seçimlerde hangi partiye oy verdiniz? Sizce Bir belediye başkanı nasıl olmalı? Kimi belediye başkanı olarak görmek istersiniz? Düşündüğünüz aday sizin oy verdiğiniz partinin dışında bir başka partiden aday olursa oy verir misiniz? Şeklindeydi. Bu anketin ardından bir de üyelerimize SMS yoluyla ulaşıp, 

 onların da kimi aday görmek istediklerini öğreneceğiz. 
Elbette ankette adı geçen adayların isimlerini açıklamayacağız ancak sizlerle paylaşacaklarımız, ankete katılan Milaslı hemşehrilerimizin yüzde 50’den fazlası büyükşehir ve Milas Belediyesi’nin çalışmalarını yetersiz bulmuş. Bu bizim açımızdan önemli bir sonuç” düzenlenen anket ile ilgili çeşitli sonuçları açıkladı.

“Şimdilik aday olmayı düşünmüyorum”

31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlere ilişkin partinizin takvimi belli oldu mu? Sizin de başkan adaylığı için adınız geçiyor. Siz aday mısınız? Düşündüğünüz aday veya adaylara resmi teklif götürdünüz mü? İlçe yönetim kurulu üyelerinden meclis üyeliği veya başkan adaylığını düşünenler var mı? şeklinde yönelttiğimiz sorulara İYİ Parti Milas İlçe Başkanı Mehmet Çayırlı; “Şimdilik aday olmayı düşünmüyorum. İlerleyen süreçte neler olur bilinmez. Öte yandan ilçe yönetim kurulundan bazı arkadaşlarımızın meclis üyeliği konusunda düşünceleri var.
Parti genel merkezimizden seçim takvimine ilişkin resmi bir yazı gelmedi ancak biz tüm hazırlıklarımızı Ekim ayının sonlarında tamamlayacak gibi sürdürüyoruz. Kasım ayından itibaren seçim çalışmalarına başlayacağız. Sanırım Aralık sonu veya Ocak ayı başından itibaren de adayımızla birlikte çalışmalara devam edeceğiz.
Bir süredir bazı isimlerle görüşüyoruz. Başka isimler de var. Onlarla da görüştükten sonra net kararı vereceğiz” diyerek yanıt verdi.

Anket sonuçlarına ilişkin çarpıcı sonuçları İlçe Gençlik Kolları Başkanı İnce açıkladı

İYİ Parti Milas İlçe Teşkilatı olarak yapılan anket çalışmalarına sonuçlarına ilişkin açıklamayı ise İlçe Gençlik Kolları Başkanı Av. Gürsel İnce yaptı.
İnce; “24-28 Eylül 2018 tarihleri arasında yaptırdığımız ankete katılanların yüzde 27’si, 18-28 yaş grubu, yüzde 26’sı 29-38 yaş grubu, yüzde 27’si 39-49 yaş grubu, yüzde 20’si de 50 yaş ve üzerinde olan seçmenler.
Yine ankete katılanların yüzde 30’u ilkokul, yüzde 11’i ortaokul, yüzde 26’sı lise, yüzde 17’si önlisans ve yüzde 12’si de lisans mezunu.
Sonuçlara ilişkin bazı verileri vermek gerekirse; örneğin Milas Belediyesi’nin çalışmalarını yeterli buluyor musunuz sorusuna; yüzde 16 evet, yüzde 21 kısmen evet, yüzde 63 oranında ise çalışmaları yetersiz bulduğunu bildirmiş. Büyükşehir belediyesinin çalışmalarından memnun olmayanların oranı ise yüzde 54.
Ankette dikkat çeken bir nokta ise seçmen, partiden ziyade adaya ve meclis üye listesine bakarak oy kullanacağını vurgulamış” dedi.
Yapılan toplantı, basın mensuplarının sorularının yanıtlanmasıyla son buldu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
2. Çamlıca Yörük Şenliği başlıyor…Önceki Haber

2. Çamlıca Yörük Şenliği başlıyor…

Murat 124 tutkunları bu kez Stratonikeia’da...Sonraki Haber

Murat 124 tutkunları bu kez Stratonikeia...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar