BAŞKANLAR SABİT
Sol Dik Masa üstü
Sağ Dik Masa Üstü
MEET LOUNGE.
MHP RÜŞTÜ- MECLİS REKLAM YERİİİİİİİİİİ

İSTANBULLULAR KÖYLERE, KÖYLÜLER ŞEHİRLERE...

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İSTANBULLULAR KÖYLERE, KÖYLÜLER ŞEHİRLERE...
HABER İÇİ RESİM ALTI MECLİS
Özellikle son iki yıldır etkili olan coronavirüs salgını sürecinde başta İstanbul olmak üzere büyük şehirlerden Ege ve Akdeniz'in kırsal kesimine yöneliş yaşanırken bu bölgelerin köylerindeki yaşam koşullarının yetersizliğinden şikayetçi olan kırsal kesim insanlarının da şehirlere göç ettiği bildirildi. Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Özer, Özellikle İstanbulluların Milas'ın Bodrum'a yakın köylerinden ev, tarla, zeytinlik aldığını belirtirken Milas Emlak Müşavirleri Derneği (MEMDER) Başkanı Mehmet Kırkık da İstanbul ve diğer şehirlerden gelen talepler nedeniyle köylerdeki taşınmaz fiyatlarının çok arttığını, köy evlerinin, birkaç dönümlük tarlaların, zeytinliklerin milyonun çok üstündeki rakamlar talep edildiğini ifade etti.
MGM GLOBAL ÖZEL GÜVENLİK -CENKER -ÇETİN

Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi, bir süre önce genel kurullarını yapan Milas Emlak Müşavirleri Derneği (MEMDER)'i ziyaret ederek dernek başkanlığına yeniden  Mehmet Kırkık ve yönetim kurulu üyelerini kutladı.

            MİTSO Meclis Başkanı Mustafa Yüksel ve Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer; MEMDER Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kırkık, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Uzay Demirbaş ve Nurettin Pınar, Yönetim Kurulu Genel Sekreteri İsrafil Gürsoy, Yönetim Kurulu Üyeleri Yavuz Yücel, Veli Ulaş, Volkan Bilsel ve Kemal Aksel'e yeni görev dönemlerinin hayırlı olması dileğinde bulundular.  

            Ziyaret sırasında Milas'ın özellikle Bodrum'a ve Bodrum - İzmir karayoluna yakın köylerine başta İstanbul olmak üzere büyükşehirlerden zeytinlik, köy evi ve küçük tarım arazisi talebi olduğunu belirten MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer "Milas'ın pek çok köyünde İstanbullular ve diğer büyükşehirlerden insanlar evler, tarlalar, zeytinlikler almışlar. Onlar İstanbul'dan kaçıyorlar. Köylerdeki gençler de Bodrum'da, turizm sektöründe çalışmak ve şehirde yaşamak için köylerinden kaçıyorlar" dedi. MİTSO Meclis Başkanı Mustafa Yüksel de "Gençlerin şehire veya turizm bölgelerine gitmesi nedeniyle köylerde zeytinleri hasat edecek genç nüfus kalmadı. Buna karşılık İstanbul'dan gelip köylere yerleşen birçok kişi var" diye konuştu.

            MEMDER Başkanı Mehmet Kırkık "Milas'ın kırsal kesimindeki köy evlerine, küçük tarlalara veya birkaç dönümlük zeytinliklere olan talep artışı nedeniyle fiyatlar da çok yükseldi. Köy evleri veya birkaç dönümlük araziler için milyonun çok üstünde rakamlar isteniyor" diye konuştu. Coranavirüs salgını döneminde kırsal kesime yerleşmek isteğinin çok arttığını ifade eden MEMDER Başkanı Mehmet Kırkık"İnsanlar büyükşehirlerden kaçınca özellikle Milas'ın Bodrum'a yakın köylerine yönelik çok talep almaya başladık. Bu da fiyatların çok yükselmesine neden oldu" dedi.

Üstekler

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
TARİŞ SATIŞ KOOPERATİFİ’NİN SATIŞ MAĞAZASI 24 MART’TA AÇILIYOR…Önceki Haber

TARİŞ SATIŞ KOOPERATİFİ’NİN SATIŞ MAĞAZA...

Akaryakıt ve Akü Hırsızları YakalandıSonraki Haber

Akaryakıt ve Akü Hırsızları Yakalandı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar