Sol Dik Masa üstü
Sağ Dik Masa Üstü

İLÇE BAŞKANI ÖZKAN “YAŞANANLAR PARTİ İÇİ DEMOKRASİNİN BİR SONUCUDUR”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İLÇE BAŞKANI ÖZKAN “YAŞANANLAR PARTİ İÇİ DEMOKRASİNİN BİR SONUCUDUR”
İYİ Parti Milas İlçe Başkanı Kasım Özkan, bugün öğle saatlerinde düzenlediği basın toplantısıyla, partiden ihraç edilen ancak mahkeme kararıyla geri dönen Milletvekili Ümit Özdağ ve 51 üyenin istifasıyla boşalan Muğla İl yönetimine ilişkin açıklamalarda bulundu.

İlçe Başkanı Özkan’ın konuya ilişkin açıklaması şöyle:

“Partimize yönelttiği mesnetsiz iddialar neticesinde hakkında ihraç kararı alınan bir milletvekili ile ilgili olarak destekleyici nitelikteki eylemleriyle Genel Başkanımız Sayın Meral Akşeneri'i ve partimizi töhmet altında bırakan ‘’Muğla İl Başkanı’’ sıfatını Taşıyan ilgili kişi 51 il yönetim kurulu üyesinin istifası neticesinde bu sıfatını kaybetmiştir.

Bilindiği üzere siyasi partiler il ve ilçelerde seçimle belirlenen şahısların başkanlığında yine seçimle belirlenen il ve ilçe yönetimleri demokratik bir şekilde alacakları kararlar ile yönetilmektedir.

Genel başkanımızın ‘Yargıya başvur ve iddianı ispatla’ çağrısı karşısında ihraç kararına itiraz etmekten başka herhangi bir eylemde bulunmayan bu milletvekilinin olumsuz algı yaratmak suretiyle yükselişte olan partimizin itibarını zedelemeye çalıştığı aşikardır.

Böyle bir durumda; Muğla il yönetiminden bağımsız olarak bu milletvekilini destekleyici eylemlerde bulunan İl Başkanı ile 51 il yönetim kurulu üyemizin çalışmak istememesi ve bu nedenle yasal olarak kendilerine tanınan haklarını kullanmaları parti içi demokrasinin bir sonucudur.

İyi Parti geçmişte demokratik olmayan yönetim anlayışına maruz kalmışların tepkisi olarak kurulan, bu nedenle parti içinde demokrasi temelli bir yönetim anlayışını benimseyen ve bu uğurda ülkemizde demokratik sistemi tekrar sağlamak için sağlam adımlarla iktidara yürüyen bir partidir.

Biz bu yükselişin halkın sorunlarına kulak tıkayanları anti demokratik sistemin kölesi olmuşları ve halkın sesini kısmak isteyenleri rahatsız edeceğini ve bu uğurda her yola başvuracaklarını bilerek bu yola çıktık.

2017 yılında Bu güneş doğdu ve hızla yükseliyor. Karanlığa kapılıp gidenlerin son çırpınışları karşısında genel başkanımız Sayın Meral Akşener ve partimiz ile birlikte halkın sesi olmaya devam edeceğiz.”

BAŞKAN, SORULARI DA YANITLADI…

İYİ Parti Milas İlçe Başkanı Kasım Özkan, yaptığı açıklamanın ardından basın mensuplarının sorularını da yanıtladı.

Cumhur İttifakı seçimler 2023’de yapılacak dese de, muhalefet partileri içinde bulunduğumuz yıl içerisinde bir erken seçim olacağını ileri sürüyor. Sizin de böyle bir öngörünüz var mı şeklinde yöneltilen bir soruya İlçe Başkanı Özkan; “Türkiye bu ekonomik şartlara daha fazla dayanamaz. Cumhur İttifakı ortakları erken seçim yok, seçimler zamanında yapılacak dese de, bu şartlarda daha fazla Türkiye’yi yönetemezler. Doğrusunu söylemek gerekirse tüm şartlar bir erken seçimi işaret ediyor. Biz de İyi Parti olarak, genel merkezimizden tüm il ve ilçe teşkilatlarımıza kadar seçime hazırız” dedi.

 

Genel başkanınız Sayın Akşener birçok il ve ilçede esnaf ziyaretleri yaparak halkın nabzını tutmaya çalışıyor. Böyle bir çalışmayı il ve ilçe düzeyinde de sizler de yapıyor musunuz, en azından böyle bir planlamanız var mı şeklinde bir soruya ise ilçe Başkanı Kasım Özkan; “Aslında göreve geldiğimiz ilk günlerde bir çalışma planı hazırlamıştık ancak başlayan pandemi sürecinde böyle bir çalışmayı yapamadık. Ancak ben ve arkadaşlarım fırsat buldukça toplu bir şekilde olmasa da kişisel olarak Milaslı hemşehrilerimizle görüşüyor, sorunlarını dinliyoruz. Aldığımız notları da milletvekilimiz aracılığıyla genel merkeze iletiyoruz” diyerek yanıtladı.

“PROTOKOL DOĞRULTUSUNDA HAREKET EDİYORUZ”

Geçen yıl hem Muğla Büyükşehir Belediye, hem de Milas Belediye meclisinde yaşanan sıkıntılar hatırlatılarak; “Ankara’dan her iki partinin üst düzey yöneticileri geldi ve taraflarla görüştü. Bildiğimiz kadarıyla da aranızda yeni bir işbirliği protokolü imzalandı. Sorun tamamen aşıldı mı” şeklinde yöneltilen bir soruya ise İlçe Başkanı Özkan şöyle yanıt verdi: “Sizin de söylediği gibi gerekli görüşmeler yapıldı ve sorun tamamen çözüldü. Şu anda Millet İttifakı ortakları arasında herhangi bir sorun yok. Grup toplantılarımızı yine birlikte yapıyoruz. Bazen bizim meclis üyesi arkadaşlarımız özel işleri nedeniyle bu grup toplantılarına katılamıyor ancak ilçe başkanı olarak ben düzenli olarak katılıyorum. Yani protokol doğrultusunda her iki taraf da iyi niyetle hareket ediyor.”        


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sanayii Esnafı Cihan Şimşek Hayatını Kaybetti..Önceki Haber

Sanayii Esnafı Cihan Şimşek Hayatını Kay...

Süt Birliği ücretsiz küpeleme hizmetine devam edecekSonraki Haber

Süt Birliği ücretsiz küpeleme hizmetine...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar