Sol Dik Masa üstü
Sağ Dik Masa Üstü

HİLAL OLSUN...

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
HİLAL OLSUN...
Onbir ayın sultanı Ramazan’ın son günlerine yaklaştık. 13 Mayıs’ta Ramazan Bayramı’nı idrak edeceğiz. Her ne kadar tüm dünyayı kasıp kavuran Covid 19 salgını nedeniyle geçmiş yıllardaki Ramazan’dan uzak, dolayısıyla buruk bir bayram sevincini yaşayacak olsak da, bir nebze bu mübarek ayın bereketini, yardımlaşma ve paylaşma ruhunu yaşatan Türk Kızılay ekipleri, bu zor günlerin en önemli moral kaynağı oldular.

Türk Kızılay, yardımseverlerin her geçen gün artan güveni ve desteği ile ihtiyaç sahiplerinin umutlarını yeşertmeye devam ediyor. 1868’de bir grup idealist doktor tarafından kurulan,1877 yılında “Osmanlı Hilali Ahmer Cemiyeti” adını alan kurumun adı, 1935 yılında Türkiye Kızılay Cemiyeti olarak değişti ve 152 yılı aşkın bir süredir, sadece ülkemize ve milletimize değil, dünyanın neresinde yardıma ihtiyaç duyan birileri varsa Kızılay ekipleri oraya koştu.

 

 

Geçen yılın başlarında bütün dünyayı kısa sürede etkisi altına alan ve dört milyondan fazla insanın ölümüne neden olan, milyonlarca insanın da sağlık sorunu yaşamasına vesile olan Covid 19 salgınıyla birlikte Kızılay’ın varlığı ve önemi bir kez daha anlaşıldı.

 

 

İlçemizde de pandemi süreci özellikle yoksul ve dar gelirli ailelerin yanı sıra yaşlı ve bakıma muhtaç vatandaşlarımız için hiçte kolay geçmedi. Devletin sağladığı imkanların yanı sıra hayırsever vatandaşların desteğiyle bu süreç atlatılmaya çalışılıyor. Bu noktada ise devreye Kızılay ekipleri giriyor.

 

 

Hayırseverlerin bağışlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştıran Türk Kızılay Milas Şubesi, ‘Tam Kapanma’ sürecini yaşadığımız günlerde de ilçe merkezi ve bağlı mahallelerdeki ihtiyaç sahiplerine ulaşmak için gece-gündüz demeden mesai harcıyor.

 

 

Türk Kızılay Milas Şube ve Türk Kızılay Milas Genç olarak Mübarek Ramazan ayında bu kez; Kırcağız, Kızılcayıkık, Kafaca, Epçe, Çınarlı, Sarıkaya, Çomakdağ, Ketendere, İkiztaş, Çınarlı mahallesindeki ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız için sahadaydı.

 

 

“İhtiyaç sahibi vatandaşlara sizlerin bağışladıklarınız gıda kolisi, et konserve, ekmek, su ve bayramlık kıyafetleriyle takım elbise yardımlarınızı onlara ulaştırdık” diyerek hayırseverlere teşekkür eden Türk Kızılay Milas Şube Başkanı Ayşegül Semerci Güneş ile birlikte; Türk Kızılay Milas Şube Yönetim Kurulu Üyesi Burak Toğuç, Genç Kızılay Başkanı Tansel Tuncer Altay, Kızılay gönüllüleri Dursun Acarı, Damla Aytekin, Necibe Şenkır, Sezai Çelik, Kaan Gürdağ, Ömer Karademir ve Bahadır Erdoğan sahadaki gönüllülerdi.

 

4 / 1 

 

4 / 2 

 

4 / 3 

 

4 / 4 

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İl Müdürü Gencer’den “Aşı” daveti…Önceki Haber

İl Müdürü Gencer’den “Aşı” daveti…

DERNEK TEMSİLCİSİNDEN ‘İSİM’ AÇIKLAMASI…Sonraki Haber

DERNEK TEMSİLCİSİNDEN ‘İSİM’ AÇIKLAMASI…

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar