Sol Dik Masa üstü
Sağ Dik Masa Üstü

“Herkes İçin Adil Bir Adli Yıl İstiyoruz”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Herkes İçin Adil Bir Adli Yıl İstiyoruz”
20 Temmuz’da başlayan adli tatil sona erdi. Muğla Barosu Milas İlçe Temsilcisi Avukat Ozan Güngör, adli yıl töreninde son yıllarda ülkemizde adalet duygusunun iyiden iyiye zayıfladığına vurgu yaparak; “Oysa hepimiz aynı gemideyiz ve geminin yol alması için gereken güç bellidir. Hukukun üstünlüğü ve yargı bağımsızlığı” dedi.

20 Temmuz’da başlayan adli tatil sona erdi. Muğla Barosu Milas İlçe Temsilcisi Avukat Ozan Güngör, adli yıl töreninde son yıllarda ülkemizde adalet duygusunun iyiden iyiye zayıfladığına vurgu yaparak; “Oysa hepimiz aynı gemideyiz ve geminin yol alması için gereken güç bellidir. Hukukun üstünlüğü ve yargı bağımsızlığı” dedi.
Yargıda toplu izin kullanımı anlamına gelen ve 20 Temmuz’da başlayan adli tatil sona erdi. 1 Eylül itibariyle başlayan 2022-2023 yeni adli yıl döneminin açılış töreni Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi.
Baro Temsilcisi Av. Ozan Güngör ve ilçedeki avukatların katıldığı törende önce Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu gerçekleşti, ardından saygı duruşu ve İstiklal arşımız seslendirildi.
Günün anlam ve önemine ilişkin konuşma Muğla Barosu Milas Temsilcisi Av. Ozan Güngör tarafından yapıldı.
Güngör konuşmasında şunları söyledi:
“Bugün 1 Eylül Dünya Barış Günü; Benedictus de Spinoza barışı…
Barış, savaşın olmaması demek değildir. O, bir erdem, bir ruh hali, iyilikseverlilik eğilimi, güven ve asalettir. Sözleriyle açıklamıştır. Şüphesiz ki barış, kişinin kendisini güvende ve iyi hissetmesini sağlayacak ortamın hazırlanması ile mümkün olacaktır” diyerek söze başladı ve şöyle devam etti:
“Kişinin kendini güvende hissetmesini sağlayabilmek de cumhuriyet ile hukukun üstünlüğü ve yargı bağımsızlığı ile sağlanabilecektir.
Bu adli yıl açılışında salt sorunlardan bahsetmek istemiyorum. Çünkü görüyorum ki adli yıl açılışı olmasına karşın yalnız avukat meslektaşlarımızla adli yıl açılışını gerçekleştiriyoruz.
Aynı sırayı paylaştığımız hakim, savcı meslektaşlarımız, adalet aranırken olmazsa olmazlarımız, daire müdürlerimiz, kalem müdürlerimiz, adliye ve infaz kurumu çalışanı, adalet emekçisi mesai arkadaşlarım olmadan, hepimizin sorunlarına değinmeden ne söylesem eksik kalacaktır. Oysa hepimiz aynı gemideyiz ve geminin yol alması için gereken güç bellidir. Hukukun üstünlüğü ve yargı bağımsızlığı…
Sözlerini tasvip etmesem de geçen hafta ülke gündemine meşgul eden bir tutuklama gerçekleşmiştir. İfade özgürlüğü çerçevesindeki terbiye sınırlarını aşan sözler neticesinde atılı suçlamaların yasal unsurları oluşmamıştır. Şarkıcının kaçma ve delilleri karartma şüphesi yoktur. Kaldı ki atılı suçtan ceza dahi alsa infaz aşamasında hakkında yakalama kararı çıkarılamayacak şahıs hakkında tutuklama kararı verilmesi hukuki güvenlik ilkesine aykırıdır. Tutuklama kararı ile hukuk standardı kalmamıştır. Bu ve benzeri kararlar halkın bağımsız yargıya ve hukuk devletine olan inancını zedelemektedir.
Vatandaşların kendilerini güvende hissettikleri ülkeleri diğerlerinden ayıran en temel etmen, bağımsız ve tarafsız bir yargının varlığıdır. Adaletin teminatı bağımsız ve tarafsız yargı, adil yargılanma hakkının teminatı ise bağımsız savunmadır. Yargı bağımsızlığının sorgulandığı, adaletin ya geç ya da hiç tecelli etmediği bir sistemin mülkün temeli olması imkansızdır. Hukukun üstünlüğünün sağlandığı, hak ve özgürlüklerin yaşama geçtiği, herkes için adil bir adli yıl istiyoruz.
Yargının şeffaflaşması, hak arama özgürlüğünün sağlanması ve adil yargılanma hakkının tesisi için önemli olanın dilek ve temenniler olmadığını belirtmiştim. Önemli olan Lekesiz, Tarafsız, Adil, hak ve hakkaniyete uygun kararlar verebilmek ve vatandaşa Türkiye’de hakimler var dedirtebilmektir.
Yeni yargı yılının, adaletin her ihtiyaç sahibine tam ve eksiksiz dağıtıldığı, devletin temeli olan adaletin ve adalete güven duygularının güçlendirildiği bir yıl olması dileklerimle, yeni adli yılımızı kutluyor, hepinize saygılar sunuyorum.”
Yapılan konuşmanın ardından avukatlar, ellerindeki karanfilleri Atatürk Anıtı’na bıraktılar. Tören, günün anısına çekilen toplu fotoğrafla son buldu.
Güngör, öte yandan adli yılın başlaması nedeniyle düzenlenen törene katılmayan hakim, savcı ve diğer adli personele de katılmadıkları için sitem etti.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ateş Eden Şahıslar YakalandıÖnceki Haber

Ateş Eden Şahıslar Yakalandı

Gümüş kaseler çalan hırsız, polisten kaçamadıSonraki Haber

Gümüş kaseler çalan hırsız, polisten kaç...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar